Bölük, “Ferrero gurubunun değerli tarım projesini önemsediğimizi ve bunun yanında ülkemizin fındıktaki konumunun korunması ve üreticimizin daha güçlü kılınması için camiamızın görüşlerini paylaştık. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Aydın Kızını Evlendiriyor
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanları’dan Köksal Toptan’ın Danışmanı ve Meclis çalışanı Kemalettin Aydın kızı Zeynep’i evlendiriyor.

Trabzon Tonyalı olan Kemalettin Aydın Zeynep ile Furkan’ın Ankara Hacettepe Beyaz Ev’de yapılacak olan Kokteyl ve Nikah töreni için Trabzon ve Ankara’da düğün davetiyelerini dağıtmaya başladı. 23 Haziran Pazar günü yapılacak olan nikah töreninin İstanbul seçimlerine denk gelmesine yönelik Aydın, ‘O da bizim şansımız’ dedi.  Aydın ailesi ile Dinçer ailesinin dünür olacağı nikahın hayırlara vesile olmasıını temenni eder genç çifte ömür boyu mutluluklar dileriz.
 
13 oyluk zafer..
 
Ortahisar Belediye Meclisi tarafından Zafer Mahallesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle mahalle olmaktan çıkartılarak Cumhuriyet Mahallesi'ne bağlanmasına karar verildi. Zafer Mahallesi'nde 2 binanın kalması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu 31 Mart 2019 yerel seçiminde mahallede muhtar seçimine gerek duymadı.

Ancak İlçe Seçim Kurulu daha sonra aldığı kararla 32 seçmeni bulunan iki binada 2 Haziran’da muhtar seçimi yapılmasına karar verdi. 2 Haziran’da tekrar seçime giden mahallede Cemile Keskin rakibi Ali Öztürk ile yarıştı. 32 seçmenden 17 kişinin oy kullandığı seçimlerde Cemile Keskin 13 oy, Ali Öztürk ise 4 oy aldı. Zafer Mahallesi'nin muhtarı seçilen Cemile Keskin’in bu muhtarlık görevi Zafer Mahallesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ne bağlanması işlemlerinin tamamlanmasının ardından düşürülecek. Yaklaşık 1 yıl boyunca muhtarlık görevini sürdürecek olan Cemile Keskin, esprisine aday olduğunu belirterek, kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.
 
3.Vekil Gitti  4.Vekil Gelecek
 
İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar’ın 2017 de Kararname ile Bingöl-Yayladere Kaymakamlığına atanmasıyla boşalan İkizdere Kaymakamlığına Vekâleten atanan Kaymakam Vekili gönderilecek.

1.Vekil Kaymakam 16.10. 2017 de Muhammed Emre Canpolat’ın vekâleten atandığı görev çok kısa sürmüştü. Canpolat’ın kursa gitmesiyle Kaymakamlığa 2.Vekil olarak 9.11.2017 de Âdem Topaca atanmıştı. Âdem Topaca’nın da 10.7.2018 de Kaymakamlık kursu ve dil kursuna gitmesiyle 3.vekâlet dönemi başlamış ve Kaymakamlığa vekâleten Abdülhamid Uyar 14.7.2018 de atanmıştı. Ayrılışı ile bir veda mesajı yayınlayan 3.Vekil Kaymakam Abdülhamid Uyar yaklaşık 1 yıldır İkizdere Kaymakamlığını yürüttü. 3.Vekil Kaymakam Abdülhamid Uyar’ın veda mesajı şöyle: ‘Saygıdeğer İkizdereli Hemşerilerim, Yaklaşık olarak 1 yıl olan görev süremin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Bu süre zarfında dokunduğumuz birçok aile, sonlandırmaya çalıştığımız birçok iş oldu. Fakat en önemlisi bir gönüle girebilme gayreti ile çalışmaktı. Bu vesile ile hepinize Allah'a emanet olun diyorum. Sizin ve güzel İlçemizin yolu ve bahtı açık olsun. Saygı ve sevgilerimle.’ 2 yılda 4. Kaymakam Vekili olarak atanan Kırşehir Valiliği emrinden Tarık Buğra Seyhan’ın yakında görevine başlaması bekleniyor.

Hancıoğlu Tesisleri Turizmin Hizmetinde
 
Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğa korunarak Orman içinde yapımı tamamlanan  Bungolov evler ve tesisler turizmin hizmetine sunuldu.

Bayram süresince doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşan tesislerde zirvedeki misafirhane’nin tadilatı ise devam ediyor. 25 odalı tesise sauna ve Türk hamamı da yapılıyor. Hancıoğlu kardeşler yoldan üste ve yoldan alta olmak üzere tesisleri yenilerken yatırımlarının devam edeceği bilgisi verildi.
 
Hedefimize Yürüyoruz
 

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım İstanbul’da 23 Haziran’da gerçekleşecek seçim ile ilgili açıklama yaptı.

Tarım, “ İstanbul seçimi sebebiyle sistemi tartışmak için pusuya yatanlar, cumhur ittifakının başarısız olmasını isteyenler, arzularının gerçekleşebilmesi içinde Türkiye’nin hasımları dahil herkesle işbirliği yapmaktan geri durmamaktadırlar. Amaçlanan hükümetin ve mevcut yeni sistemin elini zayıflatıp, bölgesel sorunlar karşısındaki etkisini azaltıp, oyun kurucu rolünden çıkartılarak, ekonomik ve sosyal sıkıntılarla boğuşmak zorunda bırakılmış Türkiye kurgusudur. Onun içindir ki bu derin bilgi ve analizler doğrultusunda Genel Başkanımızın bastığı yere basar, baktığı yere bakar, hedefimize kararlı bir şekilde yürürüz. Bizi anlayamayanlar, bazı şeyleri yaşamadan da yorumlayamazlar” dedi.
 
 ‘Değerimize Sahip Çıkmalıyız’
 
Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in çay tarımı ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Palandöken’e teşekkür etti. Çayın Rize’nin en önemli ürünü olduğunu çeşitli sıkıntıları da olduğunu dile getiren RESOB Başkanı Güven Aksoy, “Bende TESK yönetiminde sık sık bölgemiz için kritik öneme sahip olan çay tarımı ile ilgili sorunları ve beklentileri dile getiriyorum. Konfederasyon başkanımız bu konuda bilgili ve donanımlı.

Çayın marka değerini artırarak daha değerli olmasını sağlayabiliriz. Bu doğrulta da bir açıklama yapmıştır. Bu açıklama çayımızın her kesimden ilgi gördüğü ve sahiplendiğini göstermektedir. Hep beraber ülkemizin bu değerine sahip çıkmalıyız. Marka değerimizi ve kalitemizi artırmazsak dışarıdan çay ihraç eden bir ülke oluruz. Ekonomide sorun yaşadığımız bu günlerde üretmenin ne denli önemli olduğunu gördük. Genel başkanımıza yaptığı açıklamadan dolayı tüm çay üreticileri ve sektörü adına teşekkür ediyorum” dedi.     
 
Ağıralioğlu Ailesinin Acısı
 

Çaykaralı, Antalya Bilim Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu´nun eşi Zehra Ağıralioğlu hayatını kaybetti. Yakınlarının yasa boğan Ağıralioğlu son yolculuğuna uğurlandı.
Editör: TE Bilisim