Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’da eski Belediye Başkanı Hüseyin Cengiz'i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Başkan Refik Kurukız,  “İlçemize önemli hizmetlerde bulunan başkanımıza Yüce Allah' tan acil Şifalar diliyorum” dedi. Bizlerde Başkan Hüseyin Cengiz’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Vakfıkebir’e Pazaryeri Müjdesi
   
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ilçe halkının en önem taleplerinden birisi olan kapalı pazaryeri konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Muhammet Balta, “Kapalı pazaryeri ile alakalı proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda hem ilçe halkımızın hem pazaryeri esnafımızın görüşlerini alıyoruz. Uygun yer netleştiğinde inşallah bu hizmeti de ilçemize kazandıracağız” dedi.

Tonya’da Kentsel Dönüşüm Heyecanı 
   
Tonya’ya Belediye Başkanı Osman Beşel bir süre önce ilçede kentsel dönüşümle ilgili önemli adımlar atıldığını açıklamış ve bu açıklama heyecanla karşılanmıştı. Beşel açıklamasında, “İlçemizin çehresini değiştirecek olan kentsel dönüşüm projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisine hazırladığımız dosyayı sunduk. Proje ile ilçe merkezimizi modern bir yaşam alanına dönüştüreceğiz ve yeni yaşam alanları inşa edeceğiz” demişti. Başkan Beşel’in bu kapsamda bazı görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya gittiği öğrenildi. 

Ömer Akyıldız Kalbine Yenildi

Siyaset dünyasının yakinen tanıdığı Trabzon Sevdalısı Araklılı hemşehrimiz Ömer Akyıldız kalp krizi sonucu kurtarılamayarak hakkın rahmetine kavuşmuştu. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün Çocukluk ve Dava arkadaşı olan Akyıldız’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.  Ömer Akyıldız 'ın Cenazesi bugün öğlen namazına müteakiben İstanbul Gaziosmanpaşa merkez camiinde kılınarak Karadeniz Mahallesi aile mezarlığına defnedilecektir.

Koray Aydın, Anadolu’yu Gezecek 

MHP’nin genel başkan adaylarından Trabzon eski milletvekili Koray Aydın, anayasa oylamasında TBMM’sinden referandum için geçerli oyu alması halinde sahaya inerek, referandumda hayır oyu verilmesi ile ilgili olarak siyasi bir pozisyon alacak. Koray Aydın, bu konuda hazırlıklarını da yaptı. Aydın’ın, referandum döneminde aktif olarak alanda olması, MHP ve ülkücü tabanda, etkili olacağın yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Kan Bağışına Destek 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeniyle, kan stoklarında kırmızı alarm verdiğini duyurmasının ardından Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkan Mehmet Atmaça ve üyeler çağrıya kulak vererek kan bağışında bulundu.  TÜMSİAD Trabzon Şubesi'nde gerçekleşen kan bağışı organizasyonuna katılan Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'te kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Vali Yavuz Bilgi Aldı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hayraf  ve Of  ilçelerini ziyaret etti. İlk olarak Hayrat Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, son kararnameyle görevine yeni atanan Hayrat Kaymakamı Muhammed Şahin’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.   Sonrasında Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile birlikte yapımı devam eden belediye binasını gezdi. Vali Yavuz buradan Of ilçesine giderek Of Kaymakamı Eyüp Fırat’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kaymakam ile bir süre görüşen Vali, Of İlçesindeki toprak kaymasının yaşandığı Bölümlü mahallesini  ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Müdür Özşahin İhraç Edildi

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 no'lu 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan kararname ile Rize'de de birçok kurumda ihraçlar yapıldı, Rize Köylerini Kalkındırma Derneği kapatıldı. Mart 2012 ile Ocak 2015 arasında yaklaşık 3 yıl Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Faik Özşahin de KHK ile ihraç edildi.
 
Editör: TE Bilisim