“Trabzon'da bir kaç gündür yağan sağanak yağmur şehir merkezinde hayatı olumsuz etkilemiş ve sellere neden olmuş, bazı dükkanları su basmış, şehir içi ve mahalle arası yolları zarar görmüştür. Valiliğimiz, Belediyelerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız vatandaşımızı önceden uyarmış ayrıca zamanında müdahaleler, titiz ve gayretli çalışmalar sonucunda can kaybı ve daha büyük hasarların önüne geçilmiştir. Bu çalışmaları için bütün kurum ve personellerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşanılması muhtemel bu afetler karşısında vatandaşlarımızı daha bilinçli ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımıza ve şehrimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”
 
Esmer Cora’nın Danışmanı Oldu
 

Tonya Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Esmer, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın danışmanı oldu. Sayraç Mahallesi’nde doğan, ilkokulu Sayraç’ta, ortaokul ve liseyi de İskenderli’de okuyan, 1996 yılında Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Esmer, 22 yıl özel sektörde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Bir dönem AK Parti Tonya ilçe başkan yardımcılığı görevini de yapan Esmer, 31 Mart Yerel seçimler öncesinde bu görevinden istifa ederek AK Parti’den Tonya Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Seçimlerde Tonya Belediyesi meclis üyesi olarak seçilen Ahmet Esmer aynı zamanda Sonnokta Gazetesi yazarlığı yapmakta. Evli ve 3 çocuk babası olan Esmer orta derecede İngilizce bilmektedir.
 
Nevzat Arslan’ın Mutlu Günü


AK Parti Trabzon İl eski başkan yardımcısı işadamı Nevzat Arslan, kızı Meryem'i evlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Adnan Günnar'ın il başkanlığı döneminde Köksal Boz ve Aydın Özkurt ile birlikte il başkan yardımcılığı görevinde bulunan Arslan, kızı Meryem'i Furkan Şahin ile evlendirdi. Arslan'ı mutlu gününde siyaset ve iş dünyasında ki dostları yalnız bırakmadı. Arslan, düğüne katılan herkesle yakından ilgilenirken, mutlu gününde yanında oldukları için teşekkür etti.

Bu Oda Başkanını Üzmeyin!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, göreve geleli 18 ay oldu. 18 ayda şoför camiası için elini taşın altına koyarak çalışmalarını yapıyor. Araç yenilemelerinde ile şoför esnafının uygun fiyata araç alması için sürekli fabrikalarla temas halinde olarak indirimlerini yaptırıyor.

Araçta ki şoför arkadaşlardan da ricamız var. Sizin için canla başla mücadele eden başkanı fazla üzmeyin. Özellikle yolcu indirip bindirirken trafik kurallarına azami ölçüde uymaya dikkat edin. Bu yollar sadece sizlerin değil. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kimsenin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeyin. Kazasız sürüşler.

Çamlık’tan Açıklama



Gazetemizde dün yayınladığımız, ‘Bu Başıboşluğa Biri Dur Desin’ başlıklı haberle ilgili Çamlık Dolmuş Durak Başkanı Engin Koç, açıklama yaptı. Koç, durak olarak trafik kurallarına mümkün olduğunca dikkat ettiklerini belirterek, “Durağımıza ait olan bir araç yolun sol şeridinde arızalanmıştır. Şoför arkadaşımız da araçta ki yolcuları tahliye edip aracı güvenli bir bölgeye almak için bu hareketi yapmıştır” dedi.

Çömlekçi Küçüldü


Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yıkımına devam edilen Çömlekçi Kentsel Dönüşümü hakkında flaş karar alındı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisinde dün yapılan toplantıda flaş bir karar alındı. Ortahisar ilçesinde yıkımı deva edilen Çömlekçi Mahallesi’nde 138 hektarlık alan belediye meclisinde yapılan oylamayla birlikte 9.7 hektara düşürüldü.

Fiyat Temmuz’da Açıklanmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2019 yılı fındık taban fiyatının üreticinin bahçeye girmeden ilan edilmesini istedi. Karan, “Temmuz ayında fiyatın açıklanmasını istiyoruz” dediFındıkta tahmini rekolte tartışmaları devam ederken Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2019 yılı fındık taban fiyatının temmuz ayı içerisinde açıklanmasının doğru bir karar olacağını söyledi.

Karan, “Üretici toplayacağı fındığı kaça satacağını bilmeli” dedi. Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, geçen yıl fındık taban fiyatının kasım ayı içerisinde açıklandığına dikkat çekerek” Özellikle küçük üretici bundan çok mağdur oldu. Fındık fiyatının geç açıklanması üreticiyi de fındıktan soğuttu” dedi. Nurittin Karan, fındık taban fiyatının erkenden açıklanmasının üreticiyi rahat ettireceğini ve üreticinin belli olan fiyata göre kendisine maliyet hesabı çıkartacağını belirtti. Karan, “Fındık üreticisi de tıpkı çayda, çeltikte olduğu gibi fındık fiyatının ürünün toplanmasından önce açıklanmasını istiyor. TMO’nun bu konuda devreye sokulması da çok önemli” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim