Memleket ve Trabzonspor sevdalısı olan Nurettin Gemici referanduma kadar Beşikdüzü’nde bulunacak ve ardından da Trabzon’dan ayrılacak. Yaz sezonunda yeniden gelecek olan Gemici Trabzonspor-Beşiktaş maçı ile ilgili ‘Muhteşem bir maç. 3-3 bitse idi çok daha iy olacaktı. Ama Şenol Güneş kazandı, Trabzonspor taraftarı da çok üzülmedi’ dedi.

Evet Açıklaması

Diriliş Başkanları Derneği yeni adıyla Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Metin Durmuş, Murat Altınkaya, Murat Sarıalioğlu referandum çalışmalarına devam ediyorlar. 17 Nisan sabahında Trabzon’un yüzde 80 evet ile uyanacağını söyleyen yöneticiler ‘Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’ya tam destek verdiler.

3 Bölgeye Dikkat Çekti

Dün arayan bir okurumuz, Trabzon’da 3 mahalleye ve bölgeye dikkat çekerek, ‘Karşıyaka, Kalkınma mahallesi, Bostancı yolu ve Sülüklü mezarlığı yolu. Bu bölgelerde çukurlar oluştu. Acilen asfaltlamaya buralardan başlanırsa milli servet zarar görmez. Belediye otobüsleri yeni ve hasar alıyorlar’ dedi.

Bir de TOKİ Mağdurlarına Bakın

Pelitli’de yapılan Kentsel Yenileme çalışması kapsamında evleri ve arazileri konut karşılığı alınan hak sahiplerine 3’ncü yıl kiraları sekiz ayı geçmesine rağmen hala ödenmedi. Ev sahibi iken kiracı konumuna düşürüldüklerini belirten hak sahipleri isyan noktasında. Bir çoğu emekli ve küçük gelirli vatandaşlardan oluşan hak sahipleri kiralarını ödeyemedikleri için mal sahipleri ile karşı karşıya bırakıldı. 

Gazetemize konu ile ilgili açıklamada bulunan bir çok hak sahibi, boşalltıkları evlerinin yerinde inşaat yapmaya para bulan TOKİ’nin kendilerine olan kira borçlarını ödememelerinin insaniyet ve hakkaniyetle bağdaşmayacağını belirttiler. ‘Bu kentsel yenileme projesine parti sevdası için şartsız destek veren arkadaşlarımız bile partilerine isyan etmeye başlamışlardır. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. 

Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya  seslenmek istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun ve bu mağduriyetimizi giderin. TOKİ başkanının bu keyfi tutumuna engel olun ve kira paralarımızın ödenmesini sağlayın”

Erdoğan Geliyor

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum süreci nedeniyle halka seslenmek üzere bugün Giresun'a geleceğini duyurdu. İl Başkanı Tütüncü, referandum öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en iyi şekilde ağırlamak için bütün teşkilatlarla hazır olduklarını belirterek; “Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tüm yurtta olduğu gibi Giresun'da da teşkilat olarak büyük bir sevgi ve hürmet besliyoruz. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde misafir edeceğiz inşallah. 

Ülkemizin geleceği için uykusundan bile feragatte bulunan Cumhurbaşkanımızı 13 Nisan'da meydanda yalnız bırakmayacağız. Tarihe not düşülecek bu günü Giresunluların, kadınıyla, kızıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla beraber idrak edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Bu günü ilimizin şanına yakışır, geleceğimize yakışır bir karşılama ile hep beraber idrak edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, 13 Nisan Perşembe günü saat 17.30'da valilik yanında düzenleyeceği mitinge tüm Giresunlu vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Volkan Abi Çalışıyor

Trabzon siyasetinin sevilen ismi CHP Trabzon eski Milletvekili Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu Çarşıbaşı’na çıkarmada bulundu. Trabzon’un Volkan abisi Çarşıbaşı’nda ilk olarak İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ilçe başkanıyla referandumla ilgili ilçedeki son durumu değerlendirdi. Volkan abi İlçe Başkanlığından sonra da vatandaşla ve esnafla kucaklaştı, selamlaştı. Volkan abiyi görenler her zaman olduğu gibi ona sevgi gösterisinde bulundu. 

Trabzon’un sevilen siyasetçisi boşuna demiyoruz. Vatandaş ve esnafla bir araya geldikten sonra mahalle muhtarlarını da tek tek yerinde ziyaret eden Volkan abi bu ziyaretleri şu sözlerle sosyal medya hesabından paylaştı: “Çarşıbaşı ilçe başkanlığımız ile birlikte Çarşıbaşı ilçemizde hayırlı çalışmalar için esnaf ,dernek ziyaretleri yaptık.Muhtarlarımız ile görüştük, hayırlı işler diledik.”

O Dükkanlar Bedelsiz Kullanılacak 

Ayasofya Camisinin hemen yanında yer altında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait atölyeler üretim için iki yıl bedelsiz olarak kullanılacak. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) talebi Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. “Bir Engelli Bin Değerli” projesi kapsamında tarihî Ayasofya Camisinin altında kalan telkâri, kazaziye eğitimi ve üretilen ürünlerin satışı için atölyelerin iki yıl ücretsiz olarak kullanılması talep edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı gündem dışı olarak gelen bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilip gönderilmemesini Meclise sordu. Meclis üyeleri Komisyona geçmeden doğrudan oylamaya karar verdi. Meclise sunulan talep oy birliğiyle kabul edildi.
 
Editör: TE Bilisim