Erol Üzen Trabzon TEDAŞ il müdür yardımcısı. Odasına 35 yıl önce bir genç giriyor. 25-26 yaşında. Diyor ki, efendim tayinim buraya çıktı çalışcağım. Erol Üzen genci dinliyor ve şu nasihati yapıyor: ‘Burada çalışmak istemene sevindim. Ancak ben sana burada çalışırsan Trabzon’da yükselmen zordur derim. Ben seni Artvin’e vereyim ve orada kısa sürede yükselirsin.’
 
O genç Artvin’in yolunu tuttu. Orada göreve başladı. Mühendisti, şebeke şefi oldu. Ardından il müdür yardımcısı. Sonrasında ise il müdürü. Ve 35 yıldır da Artvin’de görev yaptı. Kimdi bu isim?
Osman Aydın. O isim şimdi Trabzon ÇORUH Elektrik A.Ş ’nin Trabzon il müdürü oldu. Dün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Erol Üzen ile biraraya geldi ve anıları anlattı. Osman Aydın’ın bizden biri olduğunu öğrendik. 12 Eylül 1980 tarihine kadar gazete çıkarmış. Gazetesine de polis gelip, ‘Tamam senin gazeten sakıncalı değil devam edebilirsin’ sözlerinin ardından ‘Ama savcı beyin bir şartı var her hafta baskıya gitmeden nüshalarını görecek’ sözleri üzerine de Osman Aydın yayıncılığı bırakmış. Hoşgeldin müdürüm. Başarılar diliyoruz.
 
Güneş’ten Ustaoğlu’na Ziyaret
 

Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Özgüneş Finans Sorumlusu yeğeni Samet Güneş’le Vali Ustaoğlu’nu ziyaret eden Halis Güneş, Vali Ustaoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileterek görevlerinde başarılar diledi. Bir süre sohbet eden Güneş ve Ustaoğlu, ticaretle ilgilide istişarelerde bulundular. Güneş, Ustaoğlu’na Trabzon’un ticareti hakkında bilgi verirken, ticaret yapanlara da ticaretlerinde başarı dileklerini iletti. Vali Ustaoğlu, Güneş’e ziyareti için teşekkür ederek, ticaret hayatında başarı dileklerini iletti ve istihdama katkı sağladığı için teşekkür etti.
 
Vatandaşlardan Anlamlı Davranış
 
Trabzon’un Yomra ilçesinde vatandaşlar yaptıkları davranışla takdir topladı. Yomra da yolda yaralı bir geyik bulan vatandaşlar durumu veteriner ekiplere bildirdiler. Geyik kontrol altına aldı. Vatandaşlar geyiği o halde bırakamayacaklarını hemen durumu yetkililere bildirdiklerini söylediler. Herkesi bu anlamda duyarlılığa davet ettiler.
 
Giresun Müftülüğü Herkese Ulaşacak

 
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, din görevlilerinin "Derdiniz Derdimiz Olsun" projesi ile görev yaptıkları mahallelerde 7'den 70'e herkese ulaşacaklarını bildirdi. Oral, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun merkezde bulunan her mahallede din hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi, vatandaşların dini bilgiye sahih kaynaklardan ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.  "Derdiniz Derdimiz Olsun" projesiyle din görevlilerinin görev yaptıkları mahallelerde 7'den 70'e herkese ulaşacağını aktaran Oral, şöyle devam etti: "Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin yanı sıra taziye ve nikah meclislerinde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirip gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için programlar düzenleyip sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık vereceğiz. Paydaş kurumlar işbirliğiyle topluma din hizmetinin en iyi şekilde ulaştırılması için din görevlilerimizle azami gayret göstereceğiz." Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak için çalışacaklarını kaydeden Oral, "Her hocamız yıl içerisinde 10 gençle ilgilenecek. Sohbet, söyleşi, kitap günleri, yemekli toplantı, gezi programları, yarışmalar gibi dini, sportif, sanatsal, sosyal etkinlikler düzenleyecektir." ifadesini kullandı. Oral, aile ve evlilik okulu programlarıyla evlenecek çiftlere nikah öncesi bilgilendirme yapılacağını belirterek, yine görevliler tarafından cenaze evlerine ilk 3 gün taziye ziyaretleri gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
BBP Araklı Adayı Açıkladı
 

Araklı Yeşilyurt Beldesi Kurucu Belediye Başkanı Hamit Baycan Büyük Birlik Partisi Araklı Adayı oldu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan yardımcısı Ünsal Karabulut daha sonra adaylığı kesinleşen iki ilçe belediye başkan adayını tanıttı.Büyük Birlik Partisi Köprübaşı’nda Atilhan Sancak’ı aday gösterirken,
Araklı’da ise Hamit Baycan’ı aday göstereceklerini belirtti.Diğer ilçelerdeki adayların ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.
 
Dağcılar Zigana’da Eğitim Alacak
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığının 2019 yılı faaliyet programında yer alan Kış Temel Eğitimi, 26 Ocak - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında Zigana Dağı Gümüşkayak Kamp Eğitim Merkezinde yapılacak.Türkiye genelinden 131 sporcunun katılımı ile 26 Ocak 2019 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde saat 10.00’da toplanıp Atatürk Anıtı önüne gidecek sporcular saat 11.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak törenden sonra saat 13.00’da Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağına hareket edecek.Zigana Dağı Gümüşkayak Kamp Eğitim Merkezinde yapılacak Kış Temel Eğitimine katılacak antrenör ve sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, kamp süresince her türlü desteğin sağlanacağını belirterek başarı dileklerinde bulundu. 
 
Çeber Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı
 
Vali Kemal Çeber, Rize Ziraat Odasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Rize Valisi Kemal Çeber, beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut ile birlikte Rize Ziraat Odasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Paliç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziraat Odasınca yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında Başkan Paliç’ten bilgiler alan Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada; ziraat odalarının çiftçilerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti ve ülkemizdeki en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer aldıklarını sözlerine ekledi.
Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paliç ve yönetim kurulu üyeleri de Vali Çeber’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim