Son olarak Faroz, Yenimahalle, Ayasofya ve Beşirli bölgelerinde vatandaşlarla kucaklaşan Hikmet Nuri Aydın gençlere ayrı bir önem veriyor. Aydın, “24-Haziran seçimlerinin belirleyicisi % 85 değişim diyen gençlik olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Fire Vermek Yok
 
AK Parti’nin merkez ilçe eski yöneticilerinden Feriştah Akyüz’le karşılaştık. Akyüz, ‘Türkiye 16 yıldır Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile büyüdü. Büyümenin sancıları olacaktır.  24 Haziran’dan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve kadroları yeni bir hamle başlatacak ve Trabzon dahil Türkiye’de bundan herkes payını alacaktır. 24 Haziran’da hem Tayyip Erdoğan’a hem de Milletvekillerine oylarımızı veriyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin’ dedi.
 
Akdeniz’e Başsağlığı
 
Trabzon basınının emektar isimlerinden Aydın Akdeniz kayınvalidesini son yolculuğuna uğurladı. Cenaze merasimi dün  öğleyinİskenderpaşa camisinde yapıldı ve merhume son yolculuğuna uğurlandı. Akdeniz’e sabır diliyoruz.
 
Kadir Sert’ten Son Mesajlar
 
AK Parti’de 2 dönem İl Yönetim Kurulu üyeliği yapan ve Aydınlı mahallesi eski Muhtarı Kadir Sert de, ‘Reisimizi Başkan yapacağız’ dedi. Sert, Trabzon listesine tepkili olsa da ‘Sayın Cumhurbaşkanımız için, 4.sıradaki kardeşim Salih Cora için hem Tayyip beye hem de AK Partiye oyumuzu vereceğiz. Türkiye kazansız ve Trabzon kazansın’ dedi.
 
Komutan Maçka’da
 
Trabzon’a gelerek bir dizi denetleme ve incelemelerde bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, ziyaretinin ikinci gününde Maçka ilçesinde vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.
 
Maçka’da vatandaşlarla sohbeti sırasında, ülke genelinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla ve büyük başarı ile devam eden operasyonlarla alakalı konuşan Org. Çetin, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara kesintisiz devam edilecektir” mesajı verdi.
 
Fark Ortada
 
“Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi koordinatörü Ahmet Külekçi geçtiğimiz yıl Mardin Kızıltepe’de düzenlenen festival ve HDP’nin Mardin’de düzenlediği miting ile ilgili paylaşımda bulundu. Külekçi kardeşlik için alana 30 bin kişi geldiğini ancak HDP’nin 500 kişi toplamakta zorluk çektiğini ifade ederek; “Kızıltepe de bizim yaptığımız hamsi festivali ile HDP mitingi arasında fark ortada..Kardeşlik için alana gelen 30 bin kişi vardı..PKK nın siyasi kanadı  HDP ise 500 kişi zor topladı..” dedi.
 
Baro Tarafından Komisyon Oluşturuldu
 
24 Haziran Seçimleri için Trabzon Barosu tarafından Seçim Hukuku Ve Seçim Güvenliği Komisyonu oluşturuldu. Komisyona ilişkin Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez açıklama yaptı. Suiçmez açıklamasında; “Seçme ve seçilme hakkı anayasamızda ve uluslararası sözleşmelerde teminat altına alınmış temel bir insan hakkıdır. Adil -  güvenli bir seçimle demokrasi gelişir. Bu nedenle de Demokrasinin temelini oluşan seçimlerin adil ve güvenli yapılması ciddi bir önem arz etmektedir.
 
Seçimlerde kasten veya yanlışlıkla yapılabilecek hatalı uygulamalar seçim sonuçlarını tartışmaya açmakta, demokrasiye olan güveni azaltmaktadır.  Kullanılan oyların iradeyi yansıtması; oyların kullanımında, sayılmasında ve açıklanmasında hukuka aykırı işlemlerin yapılmamasına bağlıdır.
 
Geveze Berber Oyunu İzleyiciler İle Buluşuyor
 
Trabzon Devlet Tiyatrosu "Geveze Berber" oyununu izleyicilerin beğenisine sunacak. Ali Bey'in kaleme aldığı, Selin Poyraz'ın yönettiği oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Elvan Tibukoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Ahmet Kurt rol alıyor.
 
Müzikleri Emin Serdar Kurutçu, ışık tasarımı Muharrem Boran, kostüm tasarımı Özge Akarsu ve koreografisi Elvan Tibukoğlu'na ait oyunda, türlü numaralar ve kurnazlıkların bir araya geldiği sürprizlerle dolu bir aşk hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün, yarın, 26 Haziran Salı ve 27 Haziran Çarşamba günü saat 20.00'de Zağnos Vadisi Açık Hava Tiyatrosu'nda izlenebilecek.
Editör: TE Bilisim