Başkan Genç daha önce 3 kez sokağa terk edilmiş olan ve TRAHAYKO tarafından bulunan Van kedisini sahiplendi ve Genç şu açıklamayı yaptı, “Kucağımdaki bu Van kedisi daha önce 3 kez sokağa terk edilmiş, birçok yerinden yaralanmış ve hastalanmış. TRAHAYKO derneğimiz bulmuş. Biz de sahiplendik. İsmini de Asil koyduk. Sevgi ve muhabbetle kucakladık onu. Evimizin neşe kaynağı oldu.  Bu masum canlıların yaradılış gayesine uygun yaşayabilmesi ve sevgi ile büyüyebilmesi için gösterdikleri olağanüstü gayretten ötürü TRAHAYKO derneğimize çok teşekkür ediyorum.”
 
 “Fındığın fiyatını türkiye belirlemelidir”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il Başkanı Müslim Tokgöz fındık ile ilgili açıklama yaptı. Tokgöz, “Karadeniz halkının geçimine katkı sağlayan çayın yanında fındık da etkin bir ihraç ürünümüzdür. Fındığın dünyadaki üretim miktarı bir milyon ton iken bunun yarısı Türkiye tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle fındığın fiyatını Türkiye belirlemelidir.
 
Benim SHP DYP koalisyon döneminde Trabzon il başkanı olduğum 1993 yılında ilk defa fındık fiyatı üreticinin haklarını korumak amacıyla dolar üzerinden değerlendirilmiştir. Doların bu günlerdeki değişkenliği ürün fiyatının dolar üzerinden yapılmasını gerekli kılmaktadır. Karadeniz Bölgesinin dik yamaçlı yapısına uygun olan fındığın bölgedeki toprak erozyonunu da önlediği gerçeği altında hareket edilerek üretiminin taban arazide değil yüksek arazide yapılması teşvik edilmelidir. 5 milyondan fazla nüfusun geçimine katkı sağlayan bu ürüne Kamu, FİSKOBİRLİK ve özel sektör bu gözle bakmalıdır” dedi.
 
Aydın’dan İnönü Hatırlatması
 
CHP’li Hikmet Nuri Aydın, Erdal İnönü’yü örnek gösterdi ve şu şekilde bir değerlendirme yaptı, “ Sempatikti, espriliydi, coşturucu olmasa da, akıl dolu konuşurdu, darbe sonrası toparlamıştı bizi, Erdal İnönü idi adı, 2. adamın, koskoca bir tarihin oğluydu, dolmuşa binerdi. Milletin içinde eğilir, ayakkabısını bağlardı. Yüzde 70’i sağ seçmen olan ülkemizde, tek başına iktidar olmamakla suçlandı, hak etmediği eleştirilere maruz kaldı.  Sonunda, ayrılmaya karar verdiğinde, kurultay ayağa kalkmış ağlıyordu git git diye zorlayanlar, yıllarca geri gel diye yalvardılar. Ama dönmedi öldüğünde aklımıza hep, o’na yapılanlar geldi, üzüntümüz katmerlendi, anılarıyla karşılaşınca, yüreklerimize düşen sızı oldu.  Küfürler, hakaretler,saldırılar, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılanlardan sonra, Bunlar geldi aklıma. “Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar; hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” dedi.
 
Demiryolu’nda Önemli Adım
 
Trabzon’un mega projeleri arasında olan Erzincan-Trabzon Demiryolu’nda Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için ön yeterlilik başvuruları toplanmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Erzincan-Trabzon demir yolunun Etüt ve Uygulama Projesi Ön Yeterlilik İhalesini gerçekleştirmişti. Edinilen bilgilere göre gerçekleştirilen Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti, proje ihalesinin bu hafta içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanıp, iş yeri teslimi yapılacak. Öte yandan onayın ardından firmanın proje için ivedilikle çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje sürecinin ardından yapımına başlanacak olan demiryolunun 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.
 
Akçaabat’ta Çirkin Görüntüler
 
Akçaabat Ortamahalle Çamlık (Gamara) mevkiinde eğlenen bazı kişiler, arkalarında alkol şişelerini ve çöplerini bırakarak görüntü kirliliği oluşmasına neden oluyor.  Akçaabat Ortamahalle Çamlık Mevkiinde eğlenip, yiyip içtikten sonra çöplerini bırakarak alanı terk etmeleri vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Etrafa saçılan alkol şişeleri ayrıca hoş olmayan görüntülerin de ortaya çıkmasına neden oluyor. vatandaşlar, “sorumsuz bazı kişiler yasak olduğu halde kamuya ve özel mülke ait arazileri işgal ediyor. Ayrıca rastgele atılan pet ve bira şişeleri, kâğıt, gazlı içecekler, poşetler gibi malzemeler çevre ve görüntü kirliliği oluşturuyor. ilçemizin bazı yerleri kendini bilmez âlemci vatandaşların uğrak yeri oldu. Bu alanların yetkili kişiler tarafından temizlenmesini istiyoruz” diyerek sitem ettiler.
 
Belçika Trabzonlular Derneği’den TTSO’ya Ziyaret
 
Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO'dan yapılan açıklamada, Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir'i makamında kabul eden TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hacısalihoğlu'nun Trabzon'daki yatırım olanakları hakkında bilgi verdiği ziyarette, Belçika'daki Türk ve yabancı iş adamları ile iş biriliği konusunda görüş alışverişinde bulunularak karşılıklı temasların sürdürülmesi kararı alındı.
 
Avcılar Derneği Projeyi Hayata Geçiriyor
 
Akçaabat'ta 1946 yılında kurulan ilk Avcı Derneği olma özelliğini taşıyan Akçaabat Avcılar Derneği, “Derneğimiz gençleşiyor, Avcılarımız Bilinçleniyor" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında yapılan çalışma İçişleri Bakanlığı'nca da onay verilerek maddi olarak desteklenme kararı alındı. Proje hakkında bilgi veren Akçaabat Avcılar Derneği Başkanı Faik Sivrikaya, Trabzon'da avcılar dernekleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, İçişleri Bakanlığı'ndan desteklendiğini ifade etti. Başkan Sivrikaya "Derneğimiz tarafından, gelişen ve değişen çevre şartlarına uyum sağlaması, yaşanabilir bir çevre için doğayı yaşatmak, avcılığın canlı öldürmekten ibaret olmadığını, tabiat tutkunluğunu ön plana çıkartarak, avcılık ve atıcılığın kendine has bir ata sporumuz olduğuna inanarak,  "Derneğimiz gençleşiyor, Avcılarımız Bilinçleniyor" projesini ortaya koyduk ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat ettik. Yaptığımız müracaat bakanlığımız tarafından değerli bulunarak maddi olarak desteklenme kararı alındı. Bu bizim ne kadar doğru bir projeyi hayata geçirdiğimizi tescillemiş oldu" dedi.
Editör: TE Bilisim