Buluşmada yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öncesinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten Millet Bahçesi ve Çimento Fabrikası yeri ile ilgili bilgi aldı. Genç, tedaylı bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı. Genç, Erdoğan’a Millet Bahçesi projesi için teşekkür etti.
 
Zorluoğlu Köprübaşı’nda
 
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu Köprübaşı ilçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Uğur Tutkan’ı ziyaret eden Zorluoğlu beraberinde ki partililerle vatandaşlar ile buluştu.

Zorluoğlu’na ziyarette muhtar adayı Eyüp Emin Erdoğan’da eşlik etti.  Zorluoğlu vatandaşlar ile görüşerek ilçenin sorunlarını not aldı. Dünya Şampiyonu Nagihan Kalyoncu ile sohbetlerinde şampiyona Başkan olursam her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.  Gençlerle sohbet eden Zorluoğlu gençlere iş imkanlarını sağlayacağını ifade etti. Köprübaşı İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Aydın ile ilçede ziyaretlerini sürdürdü.
 
Kurt’u Ziyaret Ettiler
 
MHP Trabzon il yönetim kurulu üyesi ve sağlık komisyonu başkanı Temel Gülhan ile MHP il yönetim kurulu üyesi Salih Akkoç Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl müdürü Ahmet Kurt'u makamında ziyaret ettiler.

Gülhan açıklamasında ‘Başarı dileyip yapılan çalışmalar hakkında bilgiler edindik. Trabzon'umuzda yaptığı başarılı çalışmalarda kim olursa olsun yanında ve yakınındayız. Gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü sayın Kurt’a teşekkür ederiz.’ dedi,
 
 “Yönlendirmem söz konusu değil”
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 25 yıl bilgi deneyim ve becerisini bu şehir için harcadığını ifade etti. Başkan Türkmen “25 Yıl Akçaabat’a hizmet ettik. Yanlışlarımızda olabilir. Ama çalmadık, çırpmadık, çaldırmadık, menfaat sağlamadık, milletin malını, milletin emanetini en iyi şekilde korumaya çalıştık. Şimdi bazıları çıkmış diyor ki, Osman Nuri Şefik Türkmen’in devamıdır. Bakın yüzü burada kendisine şunu söyledim. Bana sorduklarına cevap veririm, ama seni hiçbir zaman yönlendirmem. Ben kendi oğlumu bile yönlendirmem. Oğlum iyi bir eğitim almış bir kişidir. Onu bile yönlendirmem. Osman Nuri Ekim de iyi bir eğitim almış. Niye yönlendirmem, çünkü onlar benden daha iyi eğitim almış kişiler. Onlar yeni bilgilerle donatılmış. Çağın ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilir. Osman beye ilk baştan bunu söyledim. Hiçbir belediye başkanı yönlendirilmez, böyle bir şey olmaz. Biz ancak sana yardımcı oluruz. Tecrübemiz var, ihtiyaç duyulursa tecrübemizi sizinle paylaşırız. Fakat son kararı verecek sizlersiniz dedim. Bir takım insanlar çıkıp Şefik Türkmen yeğenini koydu yerine diyorlar, yok öyle bir şey. Osman Nuri benim yeğenim falan değil. Keşke olsaydı. Osman Nuri Ekim’i bir iş dolayısıyla tanıdım. 2012 yıllarında tanıdım. 5 yıl önce de onu meclise aldık. İnsanlar nasıl yalan konuşuyor. Hayret ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Muhtar Can’dan Çağrı

Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can sahiller ile ilgili açıklamada bulundu. Can, “Burası Yıldızlı sahil şeridi. Küçük bir şerit ama etkili temiz ve doğayla iç içe hemen yanı başımızda. Bu güzelim sahilleri rant kapısı değil halk kapısı yapabilecek misiniz? 15 bin nüfuslu Yıldızlı halkının refahına, çocuklarımızın bekasına onlar için hem yüzme alanı hem de oyun ve spor alanları yapabilecek misiniz? Yaparsanız bu millet sizi baş tacı yapar, yapmazsanız bu halk 2023’te yapacak olanları getirir. Bu konuyu ciddi ciddi düşünmenizi tavsiye ediyorum. Hadi Vira Bismillah deyin gösterin icraatınızı” dedi.

Vatandaşlar O Mahalleye Otobüs İstiyor
 
Yomra ilçesi İkisu ve Çınarlı Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar mahalleye belediye otobüsü istediklerini söylediler. Kaşüstü-Şana-Çınarlı ve İkisu Mahalle güzergahında otobüs olmadığını ifade eden İbrahim Baş yetkililerden çözüm istedi.

Baş, mağdur olduklarını ifade etti. Baş, “Bizim orası gelişti. Fabrikalar, iş yerleri var. Çok sayıda burada çalışıyor. Yollar harika ama otobüs yok. Biz buraya otobüs istiyoruz. Yetkililere söyledik ama olmadı. Burada çok sayıda kişi yolculuk yapıyor. Otobüsün olmaması mağdur ediyor. Buraya biz belediye otobüsü istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun” dedi.
 
Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret
 
Şehit Asteğmen Halil Albayrak’ın Arsin Harmanlı Mahallesindeki kabrini 45 öğrenci, 4 öğretmen ve 8 Veli ziyaret etti. Yapılan konuşma ve duaların ardından öğrenciler getirdikleri çiçekleri şehidimizin kabrine bıraktılar.

Okul Müdürü Yusuf Aktaş ziyarete katılan, başta sayın Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Trabzon Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Karaca, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, İlçe Müftüsü Ali Genç, Arsin İlçe Jandarma Komutanı Zeyit Tolu ve velilere teşekkür etti. Akbaş ” Projemize 14 Şubat’ta Şehit Piyade Komando Er Miktad Beder’in kabrini ziyaret ederek başladık. Projemizde esas gaye Bir hilâl uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi tüm öğrenci ve ailelerine tanıtmaktır. Bu amaçla okulumuzun tüm öğrencileriyle birlikte Arsin’deki şehitlerimizin ailelerini ve kabirlerini ziyaret ediyoruz. Proje sonunda Arsin ilçesindeki şehitlerimizin hayatlarını anlatan bir kitap çıkaracağız.” dedi.
 
Şenlikoğlu Vatandaşları Dinledi


Cumhur İttifakı AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Aytekin Şenlikoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında Teyyaredüzü ve Fevzi Çakmak mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Şenlikoğlu, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. 

Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun halkına hizmet etmeye sevdalı, Giresun'u daha ileri bir noktaya taşımaya kararlı olduklarını söyledi. Halkın istek ve taleplerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Şenlikoğlu, "Biz bu yola halkımıza hizmetkar olmak için çıktık. Gücümüzü ve sorumluluğumuzu da sizlerden alıyoruz. Bu şehri sizlerle birlikte yönetmek istiyoruz. Bizim rehberimiz sizler olacaksınız. Biz halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak görüyoruz. Mahallelerimizin sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını biliyoruz. Aşk ile koşan yorulmaz." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim