Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantıları bugün başladı. Meclis başlangıcında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2 resmi atamayı bugün meclis üyelerine duyurdu. 
 
TİSKİ Genel Müdürlüğünü vekaleten yürüten Ali Tekataş’ın, resmen atandığını açıklayan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğüne, İl Bank Bölge Müdürü olarak ve VASKİ’de beraber çalıştığım Elazığlı bir arkadaşımız Ali Tekataş atandı. Meclisin ilgili kanuni çerçevesinde bilgilendirme zarurete var. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine de Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur’un resmen atandığını açıklayan Zorluoğlu, “Bafra’da kaymakamlık yapan daha önce Cizre’de hem Kaymakam hem de kayyum belediye başkanı olarak görev yapmış benim yakinen tanıdığım genç bir meslektaşımız becerikli bir arkadaşımız, Ahmet Adanur Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri olarak atanmıştır. Belediyemiz için ve Trabzon için olumlu adım olmuştur” dedi.
 
Alkışı Alanlar
 
Üniversite sınavları öğrencilerin hayatının dönüm noktasıdır. Üniversiteye adım atan ve bitiren genç artık hayata tutunmuş demektir. Lisans mezunu olmak iş bulmak ve iş kurmak için nerede ise zorunlu. Onun için hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günü büyük bir koşuşturma yaşandı. Öğrencilerin eksik evrakları çıktı. En fazla da nüfus cüzdanlarının yokluğu ve nüfus cüzdanlarında ise resim olmayışı. İşte burada hem Emniyet hem de nüfus devreye girdi. Trabzon’da birçok öğrenci Yunuslarla birlikte nüfus müdürlüklerine taşındı. Trabzon İl Nüfus Müdürü Ertuğrul Atalı ve Ortahisar Nüfus Müdürü Adil Karabina müdürlüklerde nöbet tuttular. Her iki yerde de üst düzeyde hizmet vererek alkışı hak ettiler.
 
Oltan Ve Kandaz Dostluğu
 
Dünyaya fındığı satan ve sevdiren adam olarak bilinen Kenan Oltan’ın oğlu Orhan Oltan artık Trabzon’da. Kökşteki villasında oturan Orhan Oltan’ın en yakın dostlarından birisi de Hasan Kandaz. Köşk bölgesinin sakinlerinden Hasan Kandaz Orhan Oltan’la ilgili olarak, ‘İş dünyasının duayeni dostum ağabeyim Orhan Oltan’la Trabzon’u konuşmak büyük keyif’ dedi.
 
Başkanlardan Boğaz Manzaralı Bozkurt
 
Trabzon'un Şalpazarı ve Çarşıbaşı İlçe belediye başkanları Refik Kurukız ile Mümin Nuhoğlu şu sıralar İstanbul'dalar. Yenilenecek İstanbul seçimleri için cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırım'a destek için İstanbul'da bulunan Kurukız ile Nuhoğlu, İstanbul'da ki hemşehrilerini ziyaret ediyorlar. Hemşehrileri ile piknikte ve çay ocakları ile ev ziyaretlerinde buluşan başkanlar, İstanbul seçimlerinin önemini anlatıyorlar. Önceki günde İstanbul'un en manzaralı yerinde boğaz köprüsü ve boğaz manzaralı bozkurt işareti ile fotoğraf çektiren ikili, bu anıda sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Fotoğrafın altına ise çok sayıda beğeni ve yorum geldi.
 
Sesimizi Duysunlar
 
Rize’den vekil ebe hemşire Şifa Baş ve Şenay Başçıl'ın temsilci olarak yer aldığı ve Türkiye’nin dört bir yanından temsilciler seçerek kadro talebi ile Ankara’ya gelen vekil ebe hemşireler, Sağlık Sen Genel Merkezi ve Sağlık Bakanlığına ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde kadro taleplerini yineleyerek maaş ve özlük haklarında iyileştirme beklediklerini kaydeden vekil ebe ve hemşireler Her yıl siyasi ve bürokratik alanlara durumlarını taşıdıklarını ve gittikleri her yerde kendilerine düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılacağına dair söz verilmesine rağmen bugüne kadar bir gelişme kat edilemediğini ifade eden vekil ebe ve hemşireler, bini bulmayan vekil ebe ve hemşirelerin kadro taleplerinin değerlendirilerek çektikleri çilenin sona erdirilmesini istedi.
               
Ayvazoğlu Dur Durak Bilmiyor
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu dur durak bilmiyor. Bütün ilçeleri arşınlıyor ve vatandaşları dinliyor. Ayazoğlu, “Maçka Belediye Başkanımız Koray Koçhan ile birlikte Trabzon Maçka Kırankaş Köy ve Civar Köyleri Sosyal Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bize her yer Trabzon ne demek bir kez daha gördük ve yaşadık. Bize her yer samimiyet. Bize her yer misafirperverlik. Bize her yer dürüstlük. Bize her yer vatan sevgisi Bize her yer tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet. Dernek Başkanlarımıza ve yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Müzelere Bu Kart İle Girilecek
 
Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinin Haziran ayı ilk toplantısında alınan kararla Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüslerinde kullanılan Trabzon Kart ile Atatürk Köşkü,Trabzon Şehir Müzesi ve Çal mağarasına girilebilecek.
 
Devletin Şefkat Eli

 
Espiye ilçesinde Yalnız değilsiniz projesi kapsamında, bakıma muhtaç ailelere evde temizlik hizmeti verilmeye başlandı. Espiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından proje ile 33 aileye temizlik hizmeti veriliyor. Temizlik ve bakım hizmetinin vakfının personeli tarafından yapıldığını ifade eden Özlem Çal Duran, “Ailelere giden ekiplerimiz evlerin temizliğini yapıyor. Devletimizin sıcak elini vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Yaşlı ailelerimiz ile sohbet ediyoruz, sıkıntılarını dinliyoruz. Ailelerimiz bu uygulamadan son derece memnun” dedi.
 
Gümüşhane İstanbul’da Tanıtılıyor
 
Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - GİYAD’ın Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy'de düzenlenen kardeşlik festivalinde GİYAD standı hemşehrilerinin ziyaretini bekliyor. Stantta Gümüşhane’ye ait pestil, köme, kuşburnu pekmezi, yaş ve kuru ekmek, peksimet gibi yöresel ürünler bulunuyor. Gümüşhane’nin tanıtımı en iyi şekilde yapılıyor. GİYAD Başkanı Erdal Çiçek  yaptığı açıklamada; “GİYAD olarak bizde her akşam burada hemşeri ve dostlarımızla çayımızı, pestilimizi kömemizi paylaşıyoruz. Çok keyif aldığımız şekilde muhabbet ediyoruz. Sefaköy’de bulunan GİYAD Gümüşhane standımıza tüm hemşehri ve dostlarımızı bekliyoruz”  dedi.
Editör: TE Bilisim