Komisyonun, fındık toplama işinde çalışabilme kriterlerine uygun işçilere yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, yemek işverene ait ise günlük 70 lira, yemeğin işçilere ait olması durumunda da 77 lira yevmiye ödenmesine karar verdiği bildirildi. Fındık ayıklama işinde kullanılan patoz makinesinin saat ücretinin de 160 lira olarak tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Fındıkların taşınması işinde çalışacak çuvalcılara, yemek işverene ait olursa 80 lira, yemek işçiye ait olursa 87 lira ödenecek. Hasat döneminde çalışacak aşçılara 77, katırcıya 172 lira ödenmesi kararlaştırıldı." ifadeleri kullanıldı. Fındık toplama işlerinde 16 yaş ve altı çocuk çalıştıran bahçe sahibi ile çocukların ailelerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca her çocuk için 259 lira idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Emir Kampa Gidiyor

Türkiye’nin gelecek vaad eden boksörlerinden Bayburt Gençlik Kulübün Sporcusu Emir Büyükdağ Türkiye Boks Federasyonunu yaz faaliyetleri kapsamındoa 16-22 Temmuz tarihleri arasında kahramanmaraşta düzenlenen Türkiye Yıldızlar  Şampiyonasına katılacak. Başkan Kamil Büyükdağ Dr. Hakan Çelik ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

 “Asla ihanet yoktur”

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım  açıklamalarda bulundu. Tarım, “ülkücüler olarak şu anda halen bir savaş veriyoruz. Herkes normal hayatını sürdürebilse de farkında olamadığımız çok olağanüstü durumlar ülkemizde hakimdir. Milliyetçiler olarak bizimle omuz omuza savaşanı da düşmana cephane taşıyanını da asla unutmayacağız. Vatan sevdası yüzünden genel başkanımızın hesapsız ve çıkarsız olarak kurmuş olduğu dostlukların içinde asla ihanet yoktur, güven vardır, bu olgu geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Kasap Vatandaş İle Bir Araya Geliyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeniköy mahallesi esnaflarını ziyaret ederek talep ve şikayetlerini dinledi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap esnaflara yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında şehir merkezi ve mahalle halkının günlük hayatını kolaylaştırmak adına düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Her fırsatta esnaflarımızla bir araya gelip sorunlarını dinliyoruz. Esnafımızı önemsiyoruz, onlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız kendilerini ziyaret eden, talep ve şikayetlerini dinleyen bir belediye başkanının olmasından son derece memnunlar. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde vatandaşlarımızın bize bildirdiği en küçük sorunun bile kısa zamanda çözüme kavuşması noktasında ilgili birimlere talimat veriyoruz. Bugün de buradayız. Orta camii altındaki esnaflarımız ve cadde üzerindeki esnaflarımızın taleplerini aldık. Ziyaretleri yaparak yoğun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Esnaf ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, Fen İşleri Müdürü Zafer Hacıfazlıoğlu da eşlik etti.
 
Başkan Türkmen’den Taziye Mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut’un eşi Ayşe Bulut’un vefatı sebebiyle bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Türkmen mesajında, “ İlçemiz Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut’un eşi Ayşe Bulut’un vefatını derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım. Merhumeye Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

Baba Safitürk Oğlunu Anlattı

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk gençlerle Çaykara’da gençlerle buluştu. Aslen Çaykara’nın Maraşlı Mahallesinden olan Asım Safitürk gençlerle buluşmasında şehit oğlu Kaymakam M. Fatih Safitürk’ü anlattı. Programa Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı da katıldı. Safitürk, “Bir acının üstünden zaman geçtikçe unutulur derler ama evlat acısı unutulmuyor daha da çoğalıyor, azalmıyor. Bunu bilesiniz, bunu yaşayanlar iyi bilir.” dedi. Mardin’in Derik ilçesinde iki buçuk yıl önce 10 Kasım’da görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, oğlunun 35 yıllık yaşamını anlattı. Oğlunun anılarının hala tazeliğini koruduğunu ve hiç unutamadığını anlatan Safitürk, şehit Kaymakam’ın 7 evladının sonuncusu olduğunu aktardı Safitürk, şöyle devam etti: “Ondan hiçbir şikayet duymadım. Pamukova’da doğan bu yavrumu oradaki ilkokula verdim. Danimarka’ya gitmiştim. Oğlum 9-10 yaşlarında bana büyük adamın yazamayacağı mektup yazıp göndermişti. Onu hiç unutmuyorum. Ortaokulu imam hatipte bitirdi. Liseyi Arifiye’de Anadolu Lisesi’ne kaydettirdim. Orayı başarıyla bitirdi, ardından Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü başarıyla tamamlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda uzman olarak göreve başladı. Çok iyi derecede İngilizcesi vardı. Daha sonra kaymakamlık sınavlarını kazanıp, Kastamonu’nun Küre ilçesinde stajyer kaymakam olarak göreve başladı. Küre’den İngiltere’ye yüksek lisans yapmaya gitti ve bir yılda tamamlayıp döndü. Unutulmayan tarafları çok, bir olumsuz yönünü hatırlamıyorum” dedi.

Vali Memiş Misafirlerini Ağırladı

İstanbul Şiran Dernekler Federasyonu Başkanı Serkan Kaya beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. Konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Memiş ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim