Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin işini kolaylaştıran ve’dan gelenleri mecliste sabırla dinleyen sorunlarını çözen ve onların tekrar illerine mutlu dönmesini sağlayan isim. Bizde kendisi ise Meclis kulisinde karşılaştık ki etrafı yine sarılmış.Hemşehrilerine önce yemeğini ardından çay ve kahvesini ikram etti. Tek, tek bakanlıklardaki sorunları ile ilgilendi.Ayrıca kentten gelen il ve ilçe yöneticileri ile de sohbet etti. İyi ki varsın Cemal Öztürk.

KTÜ'de Kariyer Fuarı

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ), öğrencileri firmalarla buluşturan Kariyer Fuarı bu yıl üçüncü kez düzenlenecek. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 3. Kariyer Fuarı, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde 16 Mart Perşembe düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Öğrenciler ile profesyonel firmaları buluşturacak fuar 2 gün sürecek. 

Türkmen’den Taziye Mesajı

İçişleri Bakanı Soylu’nun amcası Neşat Soylu (82) yaşamını yitirdi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun amcasının vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.
Başkan Türkmen mesajında "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun değerli amcası Neşat Soylu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş
bulunmaktayım.Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

Tüneller Artık Can Almayacak

Trabzon’un Beşirli Mahallesi ve Yıldızlı Mahallesi arasında yapılan tünellerin açılmasıyla yaşanan kazaları gündeme getirmiştik. Tünellerin Yıldızlı girişinde yaşanan iki farklı kazada karşıdan karşıya geçmeye çalışan 1 kadın yaralanmış bir kadında ölmüştü. Taka Gazetesi olarak yaşanan bu olayları kaleme alarak bölgedeki tehlikeyi yetkililere duyurduk. Mahalle Muhtarı Ufuk Can’ın da göstermiş olduğu duyarlılık ve mücadelenin ardından bölgede kalıcı bir çözüm çalışmalar başladı. Yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişleri sağlanacak. Mahalledeki vatandaşlar, “Yetkililer bu çalışmayı hızlandırmalı, başka ölümler yaşanmadan tamamlanmalı” dediler.

Sera Gölü Ve Ulaşım

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi mevkiinde bulunan Trabzon’un başlıca turistik yerleri arasında gelen Sera Gölü’nde çalışmalar durdu. 1. Etap çalışmasının ardından 2. Etap çalışmalarına bir türlü başlanmayan gölde sorunlar çok. Her yıl binlerce turistin akın ettiği göle giden ana yol yağan karla birlikte delik teşik konuma geldi. Yine göl kenarındaki yolun yamacı sürekli kayıyor. Her geçen gün bu yolda tehlike ve çökmeler artıyor. Acil önlem alınmalı. Yine aynı yolda aydınlatılma olmadığından araçlar akşam vakitleri zor anlar yaşıyor. Göle düşme korkusu yaşanıyor. Turizm sezonu açılmadan önce bu sorunlar giderilmeli. Kaldı ki bu yolu sadece turistler kullanmıyor. Yukarı mahallelerde bulunan binlerce vatandaşın isteği de bu yönde.

Büyükşehir’den İstek

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahallesi ile Moloz mevkii arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Belediye otobüsü seferleri kaldırıyor. Vatandaşlar bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na minnettar. Fakat bu konuda bir eksiklik var. Akçaköy-Moloz seferlerini yapan otobüslerin önünde bulunan tabelaya sadece Akçaköy Mahallesi yazıyor. Fakat bu otobüs sadece Akçaköy’e değil kendisinden daha büyük bir mahalle olan Derecik’e de hizmet veriyor. Akçaköy, Büyükşehir belediyesinin ulaşım seferlerini almasından öncede yine otobüslerle ulaşım yaptığı için Derecik halkından çoğu insan bu otobüsleri özel halk otobüsü olarak biliyor. Bu nedenle fazla talep görmüyor. Bu otobüslerin tabelasına Derecik’te eklenirse daha çok rağbet göreceği kesin. 

Bayram Ailesinin Acısı

Trabzon Gazeteciler cemiyeti üyesi Gazeteci Halit Bayram’ın Babası Mahmut Bayram, (60) hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Bayram dün Sürmene Eski Cami önünde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

Karaca Atandı

Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Müşaviri Reşat Karaca Kırşehir Orman İşletme Müdürü olarak atandı. Daha önce 11 yıl Kırşehir Çevre ve Orman İşleri İl Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Bakanlık Müşaviri olarak Ankara’ya merkeze alınan Çaykaralı Reşat Karaca yeniden Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğüne atandı. Kırşehir’de görevde bulunduğu süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarla sevilen bir sima olan Reşat Karaca görevine başladı. Karaca, gazetemize yaptığı açıklamada, “Çaykara’yı köyümü ve yaylaları çok özlediğini söyleyerek her yıl iznimi memleketimde ata topraklarında geçiriyorum. Memleketime sizlerin aracılığı ile selamlarımı gönderiyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim