Bu amaçla eğitim ve öğretime büyük önem veren AK Parti hükümetimiz, bütçeden en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığımıza ayırmakta ve İlköğretimden başlayarak Yükseköğretime kadar her alanda çok önemli projelere ve hizmetlere imza atmaktadır.  

Eğitim ve Öğretimin en önemli yapı taşı olan ve görevlerini büyük bir fedakarlıkla, gayretle yerine getiren Öğretmenlerimizin, Milletimizin gönlündeki yeri oldukça kıymetlidir. Ülkemizin her köşesinde, her türlü şartlarda görevini hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, kendilerine ömür boyu sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.” dedi.

Cahit Erdem Aday Mı?

CHP’de bir taraftan delege seçimleri sürüyor, diğer taraftan ise İl Başkanlıklarını kulisleri atılıyor. Cahit Erdem’e aday olup olmayacağını sorduk. Erdem, ‘Şu anda henüz çok erken. Delege seçimleri var. Ancak Güzide Hanımın teşkilatı kucaklayamadığını söylemek isterim. Zamanla bende aday olup olmayacağıma karar verceğim’ dedi.

 ‘Toplum önderidir’

Eczacı İsmail Kırali, Tekin Küçükali ile ilgli yorumlarımızı okuyunca bir değerlendirme de kendisi yaptı ‘Saygıdeğer Yusuf Turgut Bey."Olayların İçinden" köşenizdeki Tekin Küçükali Başkanımızla ilgili yazınızı okudum. Çok memnun oldum..Tekin Başkan Karadeniz’e, ülkemize çok katkıları olan bir tek başına değerdir.

Ülkenin Kızılay’ına, sanatına, iş hayatına, kültür ve tarihine karşılıksız hizmetleri olan birisidir. Yardım eli her yere uzanmıştır...Toplumun çıkarlarını hiçbir karşılık almadan öne çıkartmıştır..Böyle bir değere sahip çıkılmalıdır..Gençlere örnek bir şahsiyettir..Son yıllarda Karadeniz’den yetişen EN ÖNEMLİ TOPLUM ADAMIDIR...Allah Yolunu açık eder İnşallah...Size de bu yazınız için Teşekkurler.’

 ‘İstimlak, istimlak’

Trabzon ile dertlenen bir değer Ahmet Altunayoğlu’ndan tarihi bir hatırlatma daha geldi: ‘Evlenmemin öncesinde 1969’da o zamanın en iyi ısmarlama mobilyacılarından Niyazi ustanın atelyesi bugünkü Gelik lokantası idi. Mobilyamız orada yapıldı. Babam ile Niyazi Usta iyi arkadaştılar.

Babam Niyazi Usta’ya atölyesini o zamanın şekline göre modernize etmesini tavsiye etti. Niyazi usta’da babama ‘nasıl yapayım’ diyerek şöyle devam etti ‘burası, Uzunsokak genişleyeceğinden istimlak edilecek. Yusuf Bey 1969’dan beri hala edilmeli. Diyeceğim şu, Trabzon önceliklerini iyi belirlemeli. ’

 ‘Usta personelini korudu’

Mavi Karadeniz Televizyonunun Trabzon Bölge Temsilcisi Recep Güngör’den değerlendirme: ‘Yönetici dediğin personelinin hakkını arayandır. Sağlık il müdürü Dr. Sayın Hakan Usta, sağlık çalışanlarının banka promosyon anlaşması için bankalarla girdiği kıyasıya pazarlık sonucu personelinin ummadığı rakamı  Ziraat Bankasına ödettirmeyi  başardı. Sağlık çalışanlarının yüzünü güldüren Usta personelinden bol dua ve teşekkür aldı.’

Gürsoy Yeşilyalı’da


Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy Yeşilyalı Taşımacılık Koparatifini ziyaret ederek Başkan Burhan Sarıalioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelip sorunlarını dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

Sürmen’den Ziyaretler


Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın’ın ziyaret eden AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen, ‘Belediye başkanlarımız Projeleri ile yarışıyorlar, kendilerini zevkle izliyoruz halkımızda takdir ediyor. Başarılar diliyoruz’ dedi

Bilgin Tiski’de


TİSKİ Genel Müdürü Tekataş’ı makamında ziyaret eden İlbank Trabzon Bölge müdürü Cafer Bilgin kendisiyle bir müddet görüşerek Şehir genelinde yapılacak olan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Maçka’nın Güzellikleri


Trabzon’un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın gayretleri ile turizm ilçesi olacak. İlçeye gelen turistler sadece Sümela Manastırı ile değil, macera parkı, Vazelon ve Kuştul manastırları, yaylaları, Hamsiköy ve sütlacı Çamlıdüz Uçarsu şelaleleri ile ilçede en az 5 gün sıkılmadan vakit geçirecek. Turizm tesis yatırımların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Koçhan, 2020 yılı turizm sezonu öncesi tüm tesislerin hazır hale gelerek Maçka İlçesinin turistlerin hizmetinde olacağını söyledi.

 “Yaşamak istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü  ile ilgili açıklama yaptı. Olcayto açıklamasında, “Bundan tam 59 yıl önce Dominik Cumhuriyetinde diktatörlüğe karşı özgürlük ve hak mücadelesi veren Mirabel kız kardeşler, yönetimin askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra katledildiler. 1981 yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında 25 Kasım; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. Geçen 25 Kasım’dan bu yana, bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti. Kadınlar, her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradı.2019’un ilk on ayında 383 kadın öldürdü. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Evde, sokakta, toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl meydanları boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacak. Yaşamımıza ve haklarımıza sahip çıkacağız. Bize biçtiğiniz roller için değil, hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz. Şiddete karşı kararlı duruşumuz, yetecek bu şiddet kültürünü değiştirmeye, yok etmeye.” İfadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim