Nitekim bugün CHP ve İYİ Parti arasında kurulan ve şimdilik adı ‘Cumhur ittifakı’na karşı ‘Millet ittifakı’ ve koalisyonu olarak değerlendirilen tüm bu çalışmalar iddiaya göre Abdullah Gül’ün, ‘Aday olurum ama partiler üstü aday olurum’ demesi üzerine yapılıyor. Nitekim dün açıklanan CHP ve İYİ Parti birlikteliği için önceki gece Abdullah Gül de mesai yapmış. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yakın kurmaylarından Fetulllah Erbaş başta olmak üzere, Abdullah Gül ve İYİ Parti- CHP işbirliği için büyük çaba harcadılar. Haber kaynaklarının aktardığına göre, önceki gece her aşamada Ankara’da olduğu iddia edilen Gül’e her şey danışıldı. O söz konusu küçük pürüzün giderilmesi halinde Abdullah Gül, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve hatta dolaylı olarak HDP’nin ortak adayı olacak.
 
Uzunsokak Olayı Ve Polisin Tavrı
 
Trabzon Uzunsokakta bir işyerinin pompalı tüfekle basılması sonrasında yaşanan gelişmelere değineceğiz. O bölgeye Trabzon basın akın teti. Ancak sonrasında polis geldi ve basın mensuplarını bövlgedenr uzkalaştırdı. Görüş alanlarını tamamen kapattı. Tmaam insan canı sözkonusu. Ancak uslupları çok tartışıldı. Trabzon’da basın hep polisin yanında ancak böyle bir olayda polis hemen azarlamaya başlıyor ki bu hiçbir şekilde tasvip edilebilecek bir davrınış biçim olmadı.
 
Birinci’nin Yükselişi
 
Trabzonspor eski Yöneticilerinden Necdet Birinci iyi partide siyaset yapıyor. Partinin Genel sekreteri pozisyonuna gelen Necdet Birinci, ‘Seçimlere girmemiz yönünde çıkan karar fevkalade iyi oldu. Trabzondan da milletvekili çıkaracağımızın bilinmesini isteriz’ dedi.
 
Halasını Kaybetti
 
İyi Partinin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın halasını kaybetti. Dün Trabzon’a gelen Aydın halasına son görevini yaptı ve hemşehrileri ile sohbet etti. Koray Aydın bu seçimde Ankara’dan  Çankaya bölgesinden aday olacak.
 
Kaya Adaylığını Açıkladı
 
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından kurulan ve daha sonra alınana karar ile ismi değiştirilen Halk Özel Harekatı (HÖH) Derneğinin Başkanı Fatih Kaya AK Parti İstanbul  Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Kaya aday adaylığının hayırlı olmasını diledi. Herkese teşekkür etti.
 
Çölyak Hastaları Çağrıda Bulundu
 
İnce bağırsağın gluten proteinine karşı ömür boyu gösterdiği bir alerji olarak bilinen çölyak hastalığı ile Trabzon’da yaşayan yüzlerce insan bulunuyor. Çölyak hastaları içerisinde glüten bulunan hiçbir ürünü tüketemiyor. Çölyak Hastaları için Trabzon’da ekmek üreten herhangi bir fırın bulunmuyor. Rize’de birkaç fırın Glutensiz undan ekmek üretiyor. Çölyak hastaları da bunun için Rize’ye gitmek zorunda kalıyor. Çölyak hastalığı ile mücadele eden hastalar glutensiz ekmeğin Trabzon’da üretilmesini isteyerek yetkililere çağrıda bulundular.
 
Oy Verme Saatleri Değişti
 
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak partilere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Öte yandan YSK’nın oy verme saatlerine ilişkin kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı. 16 Nisan referandumuna göre saatler değişirken, tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirtildi.
 
Trabzon Barosu 23 Nisan’ı Kutladı
 
Trabzon Baro Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yapıldı. Açıklamada; “ Emperyalizme karşı “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Millete Aittir “ diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın da bu bilinçle hareket ederek daha barışçıl, eşitlikçi ve demokratik bir dünya için çalışacaklarına inanıyor, Ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz” denildi.
Editör: TE Bilisim