Birkaç gün köyünde birkaç gün de yaylada konaklayan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’a indiğinde ise sahilde yapımı devam eden cami inşaatında incelemeler yaptı. Belediyeden, siyasetten hayattan dostları ile Cami inşatının şantiyesinde çay içen sohbet eden Gümrüküoğlu 6 Ağustos tarihinde yeniden gelmek üzere Trabzon’dan ayrıldı.
 
Vekiller THY’ye…
 
Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehdi Eren Türk  Hava Yolları yönetim kurulu başkanı İlker Aycı’yı ziyaret ederek Diyarbakır’a yapılan uçak seferlerinde koltuk sayısının artırılması ve biletlerde ekonomi uygulanmasını istedi. Taleplerine olumlu cevap aldığını da Twitter’da paylaştı. Şimdi sıra Trabzon milletvekillerinde. Onlar da Aycı’nın kapısını çalsın ve hep birlikte uçak ve koltuk sayısını artırsınlar. Bunu yapacak güçleri ve siyasi kariyerleri var. Kimseden çekinmesinler.
 
2028’in Başkanı Belli
 
Yeniden Refah Partisi’nin Trabzon Yomra ilçe başkanı Hüseyin Ay ile birlikte Yomra ilçesine DYP ilçe eski Başkanı Karabey Şimşek’in cenaze merasimine gittik. Ve sohbet ettik. Sayın Ay aynı zamanda Yeni Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın yakını. Hüseyin Ay diyor ki, ‘2023 seçimine  aktif bir şekilde gireceğiz ve parlamentode olacağız. 2028 yılının Devlet Başkanı bellidir ve bu ism Fatih Erbakan’dır’ dedi.
 
Hala Acısı
 
Trabzon’un duayen iş adamı merhum Ali Osman Ulusoy’un kardeşi Şadıman Karanis yaşama veda etti. Şeref Karanis’in eşi olan Şadıman Karanis için bugün Trabzon İskenderpaşa camiinde tören yapılacak ardından da Of’taki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak. Hülya Ulusoy ile Kemal Ulusoy’un halası olan Şadıman Karanis’e Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Ali Öğretmene Son Görev
 
Önceki gün akşam Şalpazarı’ndaki evinde kalp krizi geçirerek 67 yaşında hayata veda eden 3 çocuk babası Emekli Öğretmen Ali Kaya dün yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.
Şalpazarı Ortaokulu ve Lisesi’nin 1980’li ve 90’lı yıllardaki efsane matematik öğretmeni Ali Kaya İlçede her kesim tarafından çok seviliyordu. Şalpazarı Lisesi’nde idarecilik görevinde de bulunan Ali Kaya’nın ani vefatı ailesini ve çevresini olduğu kadar öğrencilerini ve eğitim camiasını da yasa boğdu.
 
Ali Kaya’nın cenazesi dün Şalpazarı Merkez Camii’ndeki ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip Kireç Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Emekli Öğretmen Ali Kaya’nın cenazesine; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin ve İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz da katıldı.
 
743 Milyon Dolarlık İhracat
 
Doğu Karadeniz'den bu yılın 7 aylık döneminde 743 milyon 393 bin 318 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den 2019 yılı Ocak-Temmuz döneminde gerçekleşen ihracatın ürün sıralamasında yüzde 14 oranındaki artış ve 415 milyon 892 bin 66 dolar ile fındık ve mamullerinin birinci sırayı aldığını belirtti.
 
Kaya Kutladı
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzonspor’un 52. Yaşını kutladı. Kaya, “ 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan, Türk futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştiren Trabzonspor’umuzun bugün 52. yaşını büyük gurur, onur ve tutkuyla kutluyoruz. Yarım asırlık tarihine sığdırdığı şampiyonluklar, kupalar ve Avrupa’nın köklü kulüplerine karşı aldığı galibiyetler ile göğsümüzü kabartan Trabzonspor’umuz; zor şartlar içinde olunsa dahi inanç ve mücadeleyle başarıya ulaşmanın simgesi olmuştur. Trabzonspor’u diğer kulüplerden farklı kılan özelliği ise ruhu ve kültürü olan yaşayan bir değer olmasıdır. Kemençeden tuluma, horondan kolbastıya, Karadeniz’in şivesini ve hırçın doğasını futbolla özdeşleştiren Trabzonspor, Trabzon’dan Türkiye’ye ve dünyaya yayılan bir “Karadeniz Fırtınası”na dönüşmüştür. Hiç şüphesiz Trabzonspor, Trabzon’a değer katan paha biçilemez bir markadır. Amatör liglerde birbirlerine rakip olmalarına rağmen şehrin geleceği için bir araya gelerek Trabzonspor’u kuranlar aynı zamanda Trabzon için dayanışmayı ve birlikte mücadele verme ruhunu yaşatmışlardır. Bu ruh, bugün biz siyasetçilere ve yöneticilere de örnek olmalıdır.  Aynı ruhla bugün hem Trabzon’a hem de Trabzonspor’a sahip çıkmak boynumuzun borcudur.  Hakkı yense de, kupası verilmese de, Trabzonspor’umuz zeki, çevik ve ahlaklı sporcularıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda kararlı mücadelesini sürdürecektir. İnanıyorum ki Trabzonspor'umuz, efsane kaptanı Cemil Usta'nın isminin verildiği 2019-2020 sezonunda da şampiyonluğa koşacak, büyük başarılara imza atacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kuruluşunun 52. yıl dönümünde Trabzonspor’umuzun başarılarının artarak devam etmesini diliyor; üyesi olmaktan onur duyduğum camiamıza sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
 
Zam Pazarlığı Başladı
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, memurların zam pazarlığı konusunda "Talep ve imkanları bir arada değerlendirerek makul sonucu tesis edeceğiz." dedi. 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin görüşmeleri başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonunda yapılan toplantıya, Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ve hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri katıldı. Bakan Selçuk, açılış konuşmasında, sendika temsilcilerine hitaben "Her zaman olduğu gibi Türkiye için el ele vereceğimize güveniyorum" diyerek, "Bunun için, talepleri ve imkanları bir arada, bütüncül bir bakışla değerlendirerek makul bir sonucu beraberce tesis edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim