Muhtar Can yol asfaltlama çalışmaları ile ilgili Başkan Gümrükçüoğlu’na isteklerini ilettikleri Gümrükçüoğlu’nun yolun asfaltlanması için talimat verdiğini söyledi. Can açıklamasında; “Mahallemde 1,5 Kilo metre bir yolumuz vardı. Onu söyledim asfaltlanması için. Başkanımız sağolsun ilgilendi. Kendisine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilay’ın En Aktif Dönemi

Trabzon’da yıllardır Yeşilay Derneği vardır. Ancak ilk kez bu kadar aktif ve etkin hale geldi. Yeşilay Başkanlığına geldiği günden itibaren derneğin sigara ve uyuşturucu ile mücadelesini artıran Ak Parti il yönetim kurulu üyesi Mimar Köksal Boz yeni eğitim yılının başlaması sebebiyle de yönetimi ile okullarla program hazırlayacak. Köksal Boz ‘Uyuşturcu ve sigara toplumu tehdit eder hale geldi. Uyuşturucu okullara sızmaya çalışıyor, sigara da ise kadınların kullanımı artıyor. Biz de topluma sağlıklı b ir yaşam için önerilerimizi sunuyoruz. Trabzon kamuoyunun bizi anlaması, başarılı bulması çok önemli. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek güzel’ dedi.

Bir De Nusret Ağayı Dinle!

Ne dedi sanatçı, ‘Of, Sürmene yaylası 15 doktora bedel’ Nusret Çakıroğlu şifayı yaylada buldu. Tam 60 senedir her yıl 5 ay yaylada. Çakıroğlu yaylasında. Yayladan aradı. Önce Süleyman Soylu beye teşekkür ediyor. Yayla yolu için kaynak sözü verdi. Sonra da yayla yıkımları ile ilgili öneride bulundu: ‘Ben şunu söylüyorum yayla evlerini yıkmasın traşlasınlar. Yayla evleriyle ilgili 1.5 katın üzerini yıktırsınlar, her evin ahşap olması için betonların kaplanması şartını getirsinler, yine kaçak dedikleri her konut için bir bedel alsın ve ruhsatını versinler. Hem milli servete zarar gelmez, hem Ak partiye siyasi kayıp vermez hemde devletin kasasına birkaç kuruş daha fazla para girer.’

Ayşe Anayı Kaybettik

Sakarya Bilge Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kartal ile Yusuf, Yakup, Ali, Temel Kartal ve Neriman Öner’in sevgili anneleri Ayşe Kartal tam 111 yaşında yaşam veda etti. Trabzon Yomralı olan ve asırlık yaşamını Sakarya’da yitiren Ayşe ana 1. ve 2. Dünya savaşları ile Kbırıs barış harekatını gören ve darbelere tanıklık eden asırlık bir kadındı. Dün cenaze namazı Sakarya Merkez Orhan camiinden son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Kartal ailesine ve kederli evlatlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Vakıflar Ve Adnan Ertem

Trabzon her dönem valileri ve üst düzey bürokratları ile Ankara’da etkin olmuştur. Son dönemde bu etkinliği biraz azalsa da Trabzon ve bölgenin siyasetteki ağırlığı sürüyor. Tabi tüm bunlarda Trabzon ve bölge insanının vatanına, milletine, devletine bağlı olması, söz konusu vatansa gerisi teferruattır şeklindeki düşünce yapısının da önemli bir rolü var. Trabzon insanı sadece vatan sevdası değil, çalışkanlığı, üretkenliği ve eğitimiyle de ön plana çıkar. Ankara’daki bürokraside Trabzonlular hep başarılı oldu ve oluyor da. Bugüne kadar bu bürokratları çok yazdık-çizdik ancak Vakıflar Genel Müdürlüğünü yürüten Adnan Ertem hep gölgede kaldı. Ertem uzun süredir Vakıflar Genel Müdürlüğünü başarılı bir şekilde yürütüyor. Trabzon ve bölge için de çok önemli çalışmalar yaptı. Vakıflar Bölge Müdürlüğünü Mazhar Yıldırımhan’ın yaptığı dönemde Yıldırımhan ile uyumlu bir şekilde çalıştılar ve bölgedeki vakıf eserlerinin onarılmasında çok büyük başarı sağlandı. Eminiz yeni bölge Müdürü Orhan Kahveci ile de çalışmalar aynı kararlılıkla sürecektir. Ayrıca Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi gibi çok önemli bir icraatı hükümet ve siyasetin desteğiyle hayata geçirdiler. Bu konu zaman, zaman eleştirilse, altında farklı şeyler aransa da en tepeden onay alınarak yapıldığı sonradan anlaşıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü yalnızca bölge değil tüm Türkiye’de önemli projeler yapıyor. Son olarak Güneydoğu’ya ağırlık verildi. Burada da ecdadımızın eserlerinin yaşatılması için projeler yapılıyor. Dediğimiz gibi Ankara’daki Trabzonlu bürokratlar aldıkları her görevde fark yaratıyor.

Nitelik Kaybı Yaşadı

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü ile ilgili açıklama yaptı. Nur; “Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümü, öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi olan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünler gibi anti demokratik uygulamaların gölgesinde karşılıyor. Öğretmenlik mesleğinde yıllar içinde yaşanan nitelik kaybının artmasında ülkeyi yönetenlerin, eğitim politikalarına yön verenlerin en büyük paya sahip oldukları açıktır. Dolayısıyla bugün eğitimde yaşanan sorunların sorumlusu aranacaksa, esas sorumlular öğretmenlerimiz değil, siyasi iktidar, MEB ve onların sözünden çıkmayanlardır. Eğitim Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Adı Yaşatılıyor

Şehit Kadir Miraç Özcan adının verildiği z – kütüphane hizmete açıldı.  Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma Destek Programı ÇOGEP kapsamında yürütülen “ Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları” projesinin bir faaliyeti olarak Şehidimiz Polis Memuru Kadir Miraç Özcan’ın isminin verildiği Z Kütüphane İsmet Paşa Ortaokulu’nda hizmete açıldı. Açılış programına Vali Yardımcısı Nusret Şahin, şehit polis memuru Kadir Miraç Özcan’ın eşi Semra Özcan ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Editör: TE Bilisim