Trabzon’un en önemli üretim kuruluşlarından biri olan Gündoğdu Mobilya’nın Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan mobilya fabrikasında 11 Mayıs 2017 tarihinde saat 08:00 sularında başlayan yangın Trabzon ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin katılımlarıyla 9 saatlik bir çalışmanın ardından söndürülmüştü. 

Anadolu Sigorta, ilk andan itibaren gerek bölge müdürlüğü gerekse acentesi ile sigortalısının yanında yer aldı. Yaklaşık bin 100 çalışanı ve 120 satış mağazası ile tüm Türkiye’de faaliyet gösteren, özellikle bölge ekonomisine katkıları ile adından söz ettiren firmada oluşan yangın dolayısıyla Anadolu Sigorta Oto Dışı Hasar Müdürü Altan Gürdal, Oto Dışı Hasar Müdür Yardımcısı Ayten Uçak, Karadeniz Bölge Müdürü İbrahim Varol ve Başaran Sigorta Yetkilisi Coşkun Çebi, Gündoğdu Mobilya Sanayi Ticaret Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gündoğdu’ya nezaket ziyaretinde bulunarak ilk ödemeyi gerçekleştirdi. Gündoğdu, yaşanan hadisede ilk andan itibaren yanlarında bulunan ve işletmesinin bir an önce faaliyete geçmesi için elinden gelen gayreti gösteren Anadolu Sigorta’ya ve acentesine teşekkür etti.

Efsane Devlete Döndü

Trabzon Fatih Devlet Hastanesinde yaptığı hizmetleri ile adeta gönüllerde taht kuran Başhekim Opr. Dr. Atilla Yılmaz, Kolan Hastanelerinde bu hizmetini devam ettirdi. FETÖ soruşturmaları ile Sağlık Bakanlığında temizlik yapılınca boşalma meydana geldi. Yılmaz’a tekrar ‘Devlete hizmet millete hizmet kutsaldır’ diyerek İstanbul Esenler Devlet Hastanesi’nin Başhekimliği görevi tevdi edildi. Bu görevi üstlenmesinde Trabzon’daki çalışmalarını yakından bilen Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Müsteşar Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun büyük katkıları oldu. Atilla Yılmaz’ı kutluyoruz, Esenler de Kaymakam Hulisi Şahin ile güzel hizmetler yapacağına inanıyor ve efsane geri döndü diyoruz.

Çataloğlu Eşini Kaybetti

Emekli iş bankası müdürlerinden ve İdmanocağı’nın eski Başkan yardımcılarından Metin Çataloğlu Vergi dairesinden emekli eşi Sevinç Çataloğlu’nu kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Soylu çocuklarla top oynadı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Dağı'ndaki incelemelerinin ardından Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Dağı'ndaki incelemelerinin ardından Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne geçti. Bakan Soylu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Esnaf, Bakan Soylu'dan yolların yapılması, ilçeye doktor atanması konusunda taleplerde bulundu. Bakan Soylu, esnaf ziyareti sırasında caddede top oynayan çocuklara eşlik ederek, onlarla bir süre oynayıp, çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret esnasında yanına gelen bir gencin işsiz olduğunu anlatması üzerine Bakan Soylu, Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener'e, gence iş bulma konusunda yardımcı olunmasını istedi. Bakan Soylu'nun ziyareti sürerken, yanına gelen yerel sanatçı Tıvorlu İsmail de Kürtçe türkü söyledi.  Beytüşşebap'taki ziyaretinin ardından helikopterle Şırnak'a geçen Bakan Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlerle iftarda buluşacak.

Trabzonlu Firma Kapandı 

2008 yılında Trabzonlu Ulusoy ailesinin sahibi olduğu Ulusoy Holding ve şirketleri yapılan anlaşmayla kardeşler arasında bölünmüştü. Turizm, tekstil, lojistik, ulaşım sektörlerimdeki şirketler kardeşler arasında pay edildi. Ulusoy Lojistik ise merhum Cemal Ulusoy'un oğlu Alican Ulusoy'da kalmıştı. Alican Ulusoy, lojistik, enerji, atık yönetimi, yeniden kazanım alanlarında faaliyet gösteren Ulusoy Uluslararası Yatırımlar Holding'i kurdu ve faaliyetlerine devam ediyor ancak Para dergisinde yer alan habere göre Ulusoy Uluslararası Yatırımlar Holding, lojistik sektöründen çekildi. Sessiz sedasız alınan karar yılbaşında uygulamaya konuldu. Sektörün öncü firmalarından Ulusoy Lojistik kapandı.

Meclis Üyesi Uğurlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis üyeliğine seçilen Hüseyin Dereli vefat etti. 30 Mart 2014 tarihinde Dernekpazarı Belediye seçiminde Meclis üyesi ve aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis üyeliğine seçilen Hüseyin Dereli vefat etti. Uzun süredir amansız hastalığıyla mücadele eden Dereli, hastalığına yenik düşerek hayata veda etti. Etrafında sevilen ve sayılan kişiliği olan Dereli’nin cenazesi dün Dernekpazarı Merkez camii’nde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Dereli'nin yakınlarının yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.
 
Telekom’da Görev Değişikliği

Trabzon Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'nde atama yapıldı. Trabzon Türk Telekom Bölge Müdürü İsa Ömür'ün merkeze çekildiği ve yerine Kayseri Türk Telekom Bölge Müdürü Trabzonlu Muhammet Katmer'in atandığı öğrenildi.  Trabzon Türk Telekom Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Necmi Mazlum'un ise Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne atandığı ondan boşalan Bölge Müdür Yardımcılığı görevine ise henüz atama yapılmadığı bildirildi. 
 
Editör: TE Bilisim