Hacısalihoğlu, Karaduman’ın vefatına çok üzülmüş. Trabzon’un değerlerini tek, tek kaybettiğini söyleyerek ‘Necmettin Karaduman’ı kaybettik. Ama Trabzon onu hak ettiği şekilde uğurlayamadı. Daha görkemli bir tören yapılmalı idi. Trabzon’a çok büyük hizmetleri oldu. Allah rahmet etsin’ dedi. Hacısalihoğlu, Trabzon’da Şoför esnafına yıllarca Başkanlık yaptı. Şimdi de esnaflara can suyu oluyor.

Muammer Şahin. Yoğun bir koşuşturma içinde. Zira o Trabzon’da önemli bir denge. Kimsenin adamı değil. AK partinin önümüzdeki süreçte Ortahisar ilçe Başkanlığına getirebileceği isimlerin başında geliyor. İsmi Genel merkezde ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın önünde. Şahin bu görevi alacak mı? Şunu söylüyor: ‘Bizim gibi Ak partiye kuruluşundan itibaren hizmet eden birisinin kulis atması yakışı kalmaz. Görev verilirse en iyisinı yaparız’ dedi.

Terzioğlu’ndan Teşekkür

Of AK Parti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu hem ilçesinin sorunlarını Bakan Süleyman Soylu’ya taşıyor hem de diğer ilçelerden gelen ‘birlikte gidelim’ taleplerine de duyarsız kalmayarak zaman zamanda arkadaşlarına köprü oluyor. Terzioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun göreve geldiği günden itibaren Trabzon’un ilçelerindeki mobese sayısını artırdığını ve 17 ilçeye de sistemi kurmak için talimat verdiği bilgisini paylaştı. Terzioğlu, ‘Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz, hem Türkiye genelindeki başarılı çalışmaları hemde bölgemize ve Trabzon’a yönelik icratlarında yanındayız’ dedi.

Külekçi’ye Saygı

Trabzonlu gazeteci kardeşimiz Ahmet Külekçi, Trabzon Mardin dostluğunun ardından Artvin Bitlis’i kardeş şehir yaptı. Ayrıca o bögledeki valilere Trabzonspor forması hediye ederek dostlukların temelini kuvvetlendirdi. Karadeniz ile doğu arasında mekik dokuyan Ahmet Külekçi, yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları ile büyük takdir aldı.

Bayraktarlar Kutladı

Trabzon Bayraktarlar inşaat firmasının Genel Koordinatörü Sebahattin Alemdar, Trabzonspor’un 50.kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘Bu büyük camiaya yeni transferlerle şampiyonluk yakışır. Nice 50.yıllara diyor ve tam desteğimizi açıklıyoruz’ dedi.

İmamoğlu’nun Bordo-Mavi Aşkı

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Kulübünün 50. kuruluş yıl dönümünü kutladı. İmamoğlu, “Türkiye'de sporseverlerin sevgisini kazanmış, sportmen, centilmen, başarılı ve Trabzonspor kulübümüzün 50. sezonunu tebrik ediyor. Futbolda Anadolu devrimi simgesi kulübümüze nice başarılı yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı. Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan İmamoğlu bordo-mavili formayı giyerek sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

Şenliklere Kaldığı Yerden

Trabzon’da son 2 yılda yaşanan terör olayları nedeniyle Düzköy Belediyesi yapılacak olan yayla şenlikleri iptal etmişti. 2 yıldır düzenlenmeyen şenlikleri Hırsafa yayla şenliği ile tekrar başlatma kararı alan Düzköy Belediyesi, şenliklere kaldığı yerden devam ediyor. Şenliklere sadece Düzköy halkının değil çok sayıda gurbetçi ve diğer köylerden de vatandaşlar katılıyor. 6 Ağustos tarihinde yapılacak olan Kamena yayla şenliğine Düzköy Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve Düzköy belediye Başkanı Abidin Çelik’te katılacak. Başkanın yanı sıra şenliğe yöresel sanatçılardan Taner Eyüpoğlu, İsmail Cumhur, Ahmet Akyüz, Necmi Öksüz, Mediha Sivrikaya, Üzeyir Karaduman ve Yeşim Civelek katılacak.

Üstün'den Doğalgaz Mesajı 

Trabzon'un evladı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Doğalgaz için Trabzon'un 5 İlçesine verdiği sözü tuttu.  

Albayrak İlk Olarak Beşikdüzü ilçesi Doğalgaz Botu Hattını 20 Mayıs'ta İhaleye Çıkartmıştı, . İhaleye Edilen diğer beş ilçe'de 2017 Yılının sonlarına doğru Doğalgaz Boru Hattı, Kamulaştırma, Etüt, Harita, Arazi Kamulaştırması yapılacak. Sürmene, Araklı, Arsin, Yomra, Vakfıkebir İlçelerinin Doğalgaz İhaleleri yapılarak yer tesliminden sonra İlk Kazmalar vurulacak. Konu ile ilgili görüştüğümüz Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Şehrimizin Evladı Sayın Berat Albayrak Halkımıza ne söz vermişse o Sayın Bakanımız Berat Albayrak Sürmene İlçemizde ve diğer ilçelerimizde halkımıza verdiği sözün gereğini yapmış olup inşallah yıl sonuna kadar yer Teslimleri yapılarak Doğalgaz İletim Hattının döşenmesine başlanacaktır. İlçemize Doğalgaz Geldikten sonra şehrimizde daha temiz bir hava oluşacak hastalarımız rahatsız olmayacak ayrıca Ormanlarımız yakacak için artık kesilmeyecek daha fazla oksijenimiz olacak Topraklarımızda erozyon olmayacak dedi. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a şahsım ve Sürmene Halkı Adına çok çok teşekkür ediyorum Örnek bir şehir olan Sürmene daha yaşanabilir daha temiz bir şehir olacak” dedi.

Seyis’e Bakanlıktan Görev

Akçaabatlı 38 Yıllık Uluslararası Kemençe Sanatçısı Hasan Seyis’e Kültür Bakanlığından görev. 19-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow şehrinde yapılacak olan ve 38 ülkenin katılacağı halk oyunları yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. “Tubil” halk oyunları ekibine kemençe çalacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlı “Tubil” halkoyunları ekibi yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye’nin 5 bölgesine ait oyunlarını oynayarak yarışmaya katılacak olan temsilcimiz “Tubil” halk oyunları ekibi Akçaabat horonunu da kemençe sanatçımız hasan seyis eşliğinde oynayacak.

Akçaabat horonunu geleneksel otantik kemençe eşliğinde oynayacak olan Tubil halk oyunları ekibine Akçaabatlı kemençe sanatçısı hasan seyis çalarak eşlik edecek olması kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Deniz Kuvvetlerinin 2'nci Adamı 

YAŞ Kararları ile birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanan ve 30 Ağustos günü Oramiral olacak olan Adnan Özbal’ın dışında Komutanlıkta görev yerini muhafaza ederek Donanma Komutanı olması beklenen 54 yaşında ki; Trabzonlu Amiral Hasan Şükrü Korlu da Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ikinci isim oldu.  

 YAŞ kararları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Komuta Kademesinde ki Donanma Komutanı, Güney Deniz Saha Komutanı ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı emekliye ayrıldı. Komuta Kademesinde ki Kuzey Deniz Saha Komutanı Hasan Şükrü Korlu ise; Donanma Komutanı olması bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim