Nikah Saati 19 ve yeri Zorlu Grand Otel. Cumartesi Gand Akyazı’da ise düğün var. Trabzon sağlık camiasının sevilen ismi  Kamu hastaneleri başkan yardımcısı İlyas Alp mimar kızının düğününü yapıyor. Ve MHP’nin milletvekili adaylarından İlyas Eroğlu. Cumartesi günü 15.30’da kızı Büşra’yı evlendiriyor. Hem evlenecek kızlarımıza hemde damatlarımıza mutluluklar dilyoruz.
 
Başkan Erener Müjdeyi Verdi
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’yu makamında ziyaret etti.Başkan Tolga Erener, müjdeli haberi Ankara’dan vererek, ilçenin yakın zamanda son derece modern bir kütüphaneye kavuşacağını söyledi.

Yeni Kütüphanenin Yeşiltepe Mahallesi Stadyum mevkiinde bulunan yaklaşık bir dönümlük alana inşa edileceğini belirten Erener, “Hem öğrencilerimizin hem büyüklerimizin faydalanabileceği 2 katlı olacak olan ve içerisinde cep sineması, sohbet odaları olan son derece modern bir kütüphaneye kavuşmak için yola çıktık. Kütüphane projemiz Görele Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ortaklaşa yapacak olduğu bir bina olacak. Görele’miz inşallah güzel bir kütüphaneye kavuşacak. Kültür ve sanatla özdeşleşmiş olan ilçemizin böylesine önemli bir hizmete ihtiyacı vardı. İnşallah ilçemiz adına hayırlı, uğurlu olur” dedi.
 
Başkan Osman Beşel’in Acı Günü
 
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in amcaoğlu,Hoşarlı Mahallesi’nden İbrahim Beşel (67) yaşamını kaybetti.  Edinilen bilgiye göre, İbrahim Beşel, Hoşarlı Mahallesi, Gültepe semtindeki evinde yakınları tarafında ölü olarak bulundu.Kalp rahatsızlığı olan Beşel’in, kalp krizinden öldüğü tahmin ediliyor.

İbrahim Beşel’in, Tonya Devlet Hastanesi’nde yapılan ön incelemesinin ardından, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Hoşarlı Mahallesinde ikamet eden Beşel, iki kız, ikisi erkek dört çocuk babasıydı.67 yaşında yaşama veda eden Beşel’in cenazesinin dün ikindi namazından sonra Hoşarlı Mahallesi’nde toprağa verildi.
 
Vakfıkebir’de İncelemeler Yaptılar
 
Vakfıkebir’de uzun süredir merakla beklenen Caferli - Sekmenli – Fethiye – Rıdvanlı ve Karadağ Yaylalarına ulaşımı sağlayan grup yolu girişine yapılacak olan kavşakla ilgili önemli adımlar atılıyor.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Karayollları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Sabri Gökhan Genç ve beraberindeki yetkililerle birlikte kavşağın yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundular. Yapılan incelemelerin ardından kısa bir zaman içerisinde kavşağın yapımına başlanılacağı ve bu bölgede yaşanan trafik sorunlarına çözüm üretileceği öğrenildi.
 
Beşikdüzü’nde Yeni Eğitim Yılına Hazırlık
 

Beşikdüzü’nde Belediye Başkanı Ramis Uzun’un talimatıyla okul yeni eğitim -öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde temizlik çalışması başlatıldı. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun her zaman imkanlar ölçüsünde eğitime destek verdiklerini ifade ederek bundan sonrada bu desteklerinin süreceğini söyledi.
 
Çiftçiler Bunu Hak Etmiyor
 
Trabzon un her gün açık olan çiftçi pazarı Moloz’daki kadınlar pazarında çiftçilerin sorunları bitmek bilmiyor. Konu İle ilgili açıklama yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu kadınlar pazarındaki üreticilerin yüzde 85’e yakın kısmı Akçaabatlı çiftçiler olduğunu belirterek, “Akçaabat’ın ekonomisine katkı sağlamak için her türlü sebze yetiştiriciliğini yapan bir ilçe bizler sürekli üretim miktarını artırmak için çalışıyoruz.

Pazar yerine Rize, Giresun ve Trabzon un tüm ilçelerinden toptan alıcılar her sabah saat:4-5 civarında ürün almaya geliyor üreticilerimiz bu saat te Pazar yerine gittiğinde kadınlar pazarı kapalı açılış saati belli değil çiftçilerimiz kapıda bekletiliyor. Çiftçimiz bunu hak etmiyor. Çiftçilerimize ayrılan alanda 15-20 ye yakın karcı sürekli tezgah açıyor . Bu alan çiftçilere ayrılmış alan karcılar bu alanda tezgahları meşgul ettiğinde çiftçi ürününü satacak yer bulamıyor. Bölgemizde yetiştirilen ürünlerin satılacağı Pazar yerinde manavdan alınan ürünler karcılar tarafından yöresel ürün gibi satılarak hem çiftçimizin hakkı yeniliyor hem de tüketici aldatılmış oluyor.Yeni yapılan Pazar Yerinde Kendimize ait Yer İstiyoruz” dedi.
 
Sürmene’ Ye Gazi Geldi
 
Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ‘ın teftiş kuruluna atanmasının ardından Sürmene Kaymakamlığına Ahmet Gazi Kaya atandı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kaymakamlık yapan Ahmet gazi kaya Yeni atandığı Sürmene ilçesinde  görevine başladı.
 
Ahmet Gazi Kaya Kimdir?
 
Aslen Sivas merkez nüfusuna kayıtlı olmakla beraber 11 Ekim 1978'de Diyarbakır'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Diyarbakır'da, lise tahsilini Ankara'da Anıttepe de tamamladı. Lisans tahsilini Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayarak 2001 yılında mezun oldu. 2004 de Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman Kaymakam adayı olarak göreve başladı.  Kaymakam Adaylığı süresince Mersin ve Silifke'de Teftiş stajı, Kocaeli-Gebze'de Kaymakam Refikliği, Kayseri-Sarıoğlan ve Konya-Halkapınar'da Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 2005'te 9 ay süreyle Londra Middlesex Üniversitesi'nde Dil ve Devlet sistemi üzerine eğitim aldı: Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Diplomasisi eğitimini tamamladı. Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladı. Sırasıyla Çankırı/Atkaracalar, Kahramanmaraş/Ekinözü, Bartın-Kurucaşile ve Kütahya/Emet Kaymakamlığı yaptı. Kocaeli Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Yalova Üniversitesi Kamu Hukuku bölümlerinde Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir.
Editör: TE Bilisim