Vali Yücel Yavuz ile bir süre görüşen Halisdemir, ziyaretin anısına Vali Yavuz'a Türk bayrağı ile Kur'an-ı Kerim hediye etti. Baba Halisdemir ve oğlu daha sonra beraberindeki Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu ile Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün, Sukenarı Mahallesi'ndeki taziye evini ziyaret etti.
 
Trabzon’un En Büyük Sesleri Arasında
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Taka Gazetesi’nin 16. Yılı ile ilgili açıklama yaptı. Gümrükçüoğlu; “ 19 Ağustos 2002 tarihinde yayın hayatına başlayan Taka Gazetesi’nin 16.ncı yaşını tebrik ediyorum. Kurulduğu günden itibaren halkın çıkarları için yayın hayatını sürdüren, Trabzon’u önceleyen Taka Gazetesi bugün bölgenin en güçlü sesleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin bugün içinden geçtiği zor süreçte ortaya koyduğunuz demokrasi ve milletin vicdanından yana yayın anlayışınızdan ötürü de şükranlarımı sunuyorum. Bünyesinde çalıştırdığı onlarca personeliyle Trabzon ölçeğinde önemli bir istihdam sağlayan Taka Gazetesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da doğru, tarafsız ve objektif yayın anlayışı içinde ülkemizin ve bölgemizin menfaatine yönelik yayınlarını sürdüreceğine olan inancımı ifade ediyor, 16 yıl önce gazetenin kuruluşunda büyük fedakârlık yapan ve güçlü bir gazetenin altyapısını oluşturan Salih Çamaoğlu’nu rahmetle anıyor, bugün Zeki Sancak’ın önderliğinde, Yusuf Turgut’un genel yayın yönetmenliğinde, Harun Yavruoğlu’nun Yazı işleri Müdürlüğü’nde yayın hayatını sürdüren Taka Gazetesi’nde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm çalışanlarına bundan sonraki yayıncılık hayatlarında başarıların devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Samsunspor Eren İçin Yola Çıktı
Samsunspor taraftarı geçtiğimiz günlerde Maçka'da PKKlı teröristlerin kurşununa hedef olan Trabzonlu 15 yaşındaki Eren Bülbül için büyük bir vefa örneği sergiliyor. Samsunspor taraftarlar grubu başkanları, sivil toplum örgütleri, amatör kulüp başkanları ve muhtarlar, büyük bir konvoyla Trabzon'a gidip, vatan için şehit düşen Eren Bülbül'ün mezarını ziyaret etmek kararı almıştı. Bugün  Tekkeköy'teki Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun otoparkından buluşan grup yola çıktı. Yapılan açıklamada gelecek olanların yanlarında Samsunspor formaları ve Türk bayrağı bulundurması uyarısı yapıldı.

Ak Parti’nin Önemli İsmi Trabzon’da
 
AK Parti’nin önemli isimlerinden biri olan Genel Başkan Yardımcısı  Erol Kaya bugün Trabzon’a geliyor. Kaya Ak Parti’de yerel yönetimlerden sorumlu.  Bugün saat 10.30’da yapılacak olan kahvaltının ardından saat 11.00’da Belediye başkanları ile birlikte Kaya bir basın toplantısı düzenleyecek. Ardından 2 saat basına kapalı bir toplantı gerçekleştirilecek. 13.30’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Kaya, ardından Trabzon Valiliği ve AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret edecek. 
 
TÜGVA’ya Önem Veriyor
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan dün Trabzon'a geldi. Trabzon'da kendisini hem yerel yöneticiler hem de siyasetçiler karşıladı. Kısa bir istişarenin ardından TÜGVA Mütevelli Heyeti Başkanı olan Bilal Erdoğan, Artvin'de yapımı tamamlanan TÜGVA Hizmet Binasının açılış törenini gerçekleştirdi.

Akşam tekrar Trabzon'a dönen Erdoğan TÜGVA Trabzon teşkilatı ve TÜGVA Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Hem siyaseti hem de yapılaşmayı konuştular. Bilal Erdoğan ardından Ankara'ya döndü. TÜGVA yapılanmasına özel önem veriyor. Ama sadece Bilal Erdoğan TÜGVA'ya özel önem vermiyor. Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak'ın özel önem verdiği TÜGVA, Trabzon'da istenilen çizgeye gelmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Bursa Ofluya Emanet

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kararname ile aralarında Trabzon’un da olduğu 22 ilin emniyet müdürü değişti.  Adana Emniyet Müdürü Oflu Osman Ak Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 2014 yılında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Osman Ak, 26 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan kararname ile Adana İl Emniyet Müdürlüğüne atanmıştı.
 
Üreticinin Emeği Ziyan Edildi
 
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındık fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Bekar; “TMO Fındık fiyatını açıkladı.TMO nun tekrar devreye girmesi faydalı ve olması gereken yapılmıştır.Bu açıdan olumlu ve yerinde buluyoruz.Açıklamaya ilk tepki fındık ihracatçılarından geliyor.
 
Bu fiyat, satıcı ve alıcıları için çok makul bir fiyat diye açıklama yapıyorlar.Oh ne âlâ, zannedilecek ki fındık üreticisi bu açıklamadan çok memnun.Allah aşkına,Peki bu fındığı diken,seyrekleyen budayan,gübreleyen,toplayan,patoza vurduran,harmanlayan,seçip temizleyen,kurutan,çuvallara koyan,yani,bu fındığın çilesini çeken sahibi, fındık üreticisinden gelen sese kulak veren var mı? 
 
İşi oldu bittiye getirmeye kimse kalkmasın.Fındığın açıklanması gereken fiyatı bu değildir.Bu durum ve bu fiyat kabul edilemez.Çünkü daha yeni maliyet fiyatları yapıldı ve açıklandı.Bazı yerde 8.5,9. lira,Karadeniz’in doğu sarp ve dağlık yörelerinde 9.99 yani 10 lira maliyet çıkarıldı.
 
Bunun üzerine,50 kuruş koyarak 10.lira50 kuruş fiyat açıklamak nasıl bir anlayıştır,neyin hesabıdır bu hesap. Bu hesap fındık üreticisini düşünerek değil, ancak fındık ihracatı yapan bir kaç firmanın yetkili makamlara sunduğu bir fiyattır.
 
Bu fiyat kabul edilemez.Makul olan doğru olan hesap  9.99 yani 10 lira maliyet ve üzerine %30 eklerseniz, oda 13 lira fiyat eder.Makul olan ve fındık üreticisinin de beklediği fiyat bu dur.Şimdi fındık üreticisini memnun etmeyip bir kaç ihracatçıya memnun edenlere sormak lazım.Sizler bu durumdan memnun musunuz? Ama bu durumdan memnun olan hiç bir fındık üreticisi bana gösteremezsiniz. Fındık üreticisi soruyor. Emeğimiz yine rantçılara peşkeş çekildi” dedi.
Editör: TE Bilisim