Kara’nın notları şöyle: ‘’Akif Hamzaçebi Kılıçdaroğlu’nun anahtarında yer alarak PM’ye seçildi ve akabinde de geride bıraktığımız günlerde CHP Genel Sekreterliğine atandı. Hamzaçebi’nin İstanbul için iddiasının devam edip etmediğine gelince… Kanımca bu iddiası şimdi daha da güçlenerek devam edecek.
 
Nasıl mı? Şöyle… Hamzeçebi deneyimli bir siyasetçi. Partide grup başkan vekilliği, meclis başkan vekilliği yaptı ve şimdi de genel sekreter. Dolayısıyla, Hamzaçebi’nin vizyonu ve bakış açısı cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin ve birlikte hareket edeceği “parlamenter demokratik sistem” blokunun başarılı olmasını öne çıkarır. Ancak bu Hamzaçebi’nin İstanbul’la ilgili bir tasarrufu olmayacağı anlamına da gelmez. Neden gelmez? Çünkü İstanbul Türkiye’nin beşte biri, ayrıca diğer beşte dördü üzerinde de etkili ve yönlendirici. Bu bağlamda Hamzeçebi de, günü geldiğinde tercihini İstanbul için yapabilir. Sonuçta, partinin ağır topları bazı görevlere günü, zamanı gelince talip olurlar. Bu da son derece normaldir. Bu noktada bir mim daha koyalım; İstanbul için CHP cenahında çalışma yapan, kulis yürüten sadece Tekin ve Hamzaçebi mi? Kulağımıza gelen iki elin parmaklarına yakın isim daha var. Kaldı ki kulağımıza hiç gelmeyen sürpriz isimler de gündeme gelebilir.’’
 
Akdeniz yürütmeyi topladı!

 
Bir yönetim düşünün o yönetimden ilçelere, il genel meclisine, Belediye Meclislerine kaç başkan ve üye çıktı. O yönetimi kuran ve Başkanlık eden de Ali Rıza Akdeniz idi. 2004 seçimlerinde Mahmut Aksu’yu Belediye meclisine, Ömer Tosun İl Genel meclisine göndermişti. İzzet Usta 2003’de Akdenizle seçilmiş 2006 yılında da Ahmet Metin Genç’in yönetiminde yer almıştı. Dün AK Partide yürütme kurulunun önemli isimleri Cuma sonrasında Kemeraltında toplantılar. Hem siyaseti konuştular hem de bugün yapılacak olan Divan seçimlerini.
 
MHP Sürmen Diyor
 
MHP Trabzon Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orhan Bal, divan seçiminde Ali Sürmen’i destekleyeceklerini açıklarken şunları kaydetti: ‘MHP olarak Trabzonspor divan başkanlığı seçimi için Trabzon’un gülen yüzü Sayın Ali Sürmen’i ve Yönetiminde yer alacak olan Ortahisar Belediye Meclis Üyemiz Sayın İsmail İnan’ı destekliyoruz. Seçilecek olan yönetim kurulunun Trabzonspor’a katkıları olacağına, birlik ve beraberliği en iyi şekilde yerine getireceğine inandığımızdan, Ali Sürmen ve yönetim kurulu arkadaşlarını desteklediğimizi Trabzon kamyonuna duyuruyoruz.’
 
Trabzonspor’a Yakışan Olacak
 
Trabzonspor divan Başanlığıı için çalışmaların sürdüren ve Şükrü Kuliyn ve Hasan Kandaz’la karşyılaştık. Kuleyn, Trabzon’un ciddi manada seçim havasına girdiğini söyleyerek, ‘Çok güzel bir ortam var ve Trabzonspor kazanacak’ dedi.
 
Üniversite Hayali
 
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’ta eğitime destek amaçlı adeta seferberlik ilan ettiklerini kaydetti. Saralioğlu’nun Of üniversitesi ile ilgili hayali de var: “Hepimizin ortak derdi evlatlarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlayıp, onlara hem kendi gelecekleri adına, hem de ilçemizin geleceği adına katkı sağlayacak eğitimi vermek için ortak çaba harcıyoruz. Of’a Teknoloji Fakültesi kazandırıldı. Bunlar büyük mücadele ve yoğun emekler sonucunda oldu. Şu anda üniversitemizde 980 öğrencimiz var. Şu andaki hayalimiz ise Of Üniversitesi kurmaktır. Burada okul öncesi eğitiminde başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bu öğrencilerimizi bu üniversiteye de hazırlamamız lazım. Bakıldığında Türkiye’de 3 tane Yazılım Mühendisliği bölümü var, 4 tane Enerji Sistemleri Mühendisliği var ve bunlar Of’tadır. Bu hedeflerimiz şu an hayal gibi gelse de ilk planlandığında şu andaki fakülte de hayal gibiydi” dedi.
 
Çoruh ışık hızında!
 
Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, Çoruh EDAŞ Çağrı Merkezine ulaşılabilirlik seviyesi yüzde 99, operatörle sesli görüşmenin 20 saniye içerisinde başlatma servis oranı yüzde 98, cevaplanma oranının da yüzde 99’un üzerinde olduğunu açıkladı. Müşteri memnuniyetini ön plana alarak iletişim ve hizmet kalitesini her geçen gün arttıran Çoruh EDAŞ, gerçekleştirdiği Çağrı Merkezi ve Kesinti Yönetim Sistemi entegrasyon projeleri ile daha modern ve dijital mobil bir yapıya taşındı. Kesinti Yönetim Sisteminin kurulumunda elektrik dağıtım şebekesi Coğrafi Bilgi Sisteminin entegrasyonu sağlanarak Müşteri Bilgi Yönetim Sistemi entegrasyonu gerçekleştirildi. Aydın ayrıca: “Kesinti Yönetim Sistemi ile arıza yerinin hızlı şekilde tespiti, arızalı bölgenin en az abonenin etkileneceği şekilde hızlı bir şekilde izole edilmesi, alternatif besleme seçeneklerinin etkin kullanımı artırıldı.” dedi.
Editör: TE Bilisim