İlçe başkanlığı görevi boyunca seçim dönemi olsun olmasın hiçbir zaman yönetim kurulu toplantılarını aksatmayan ve teşkilat binasının kapısını her zaman halka açık tutan Demirci referandum döneminde de teşkilatının tüm kademeleri ile birlikte çok yoğun bir çalışma dönemi geçiriyor. 

Bir program dahilinde Beşikdüzü’nde mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek referandumda oylanacak olan maddelerin ülkeye neler kazandıracağını anlatan Harun Demirci vatandaşlardan “Evet” oyu istiyor. 

Başkan Harun Demirci, “Başarı bir ekip işidir. Benimde teşkilatımda çok değerli arkadaşlarım var. Onlarla birlikte planlı ve programlı bir şekilde yapabileceğimiz tüm çalışmaları yapmak, ulaşabileceğimiz tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Takdir Yüce Allah’ındır” dedi. 

Osman Şerit’in Acı Günü

Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Osman Şerit’in babası Ahmet Şerit yaşamını kaybetti. Bir süredir durumu ağır olan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ahmet Şerit rahatsızlığının ilerlemesi sonucunda yaşama veda etti. Ahmet Şerit dün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Çavuşlu Mahallesi’nde toprağa verildi. SP Vakfıkebir İlçe Başkanı Osman Şerit’e, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Eynesil’e Yeni Müftü 

Giresun’un Eynesil İlçesi Müftüsü Osman Harbi’nin müftülükten ayrılarak din görevlisi olarak yurtdışına gitmesinden sonra boşalan müftülük kadrosuna Şalpazarı Müftüsü Yılmaz Çelik getirildi. 

1978 Giresun doğumlu olan Çelik, Yağlıdere Kanlıca Köyü İlkokulundan sonra ortaokulu Hendek, liseyi ise Giresun İ.H.L’de bitirdi. 2002’de Marmara İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 

2010 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi A.B.D’de “Genç ve Yetişkin Evlilerde Kıskançlığın Din Psikolojik Tahlili” adlı tezi ile bilim uzmanı oldu. 

21. Dönem Haseki İhtisas Kursunu 2008’de başarı ile tamamladı. 1997’de hizmetine başlamış olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın farklı kademelerinde çalıştıktan sonra, sırası ile Tunceli-Ovacık, Erzincan-Kemah ve Trabzon-Şalpazarı Müftülüğü yaptı.  Müftü Yılmaz Çelik’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Görele Çiçek Açtı 

Görele Belediyesi, ‘kamu kurum ve kuruluşların çevresini güzelleştiriyoruz’ projesiyle kapsamında çevre düzenleme, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.  

Jandarma Karakol Komutanlığı, Görele PTT Şubesi, Liman Başkanlığı, Görele 80. Yıl Anaokulu ve Nihat Gürel Fen Lisesi öğrenci yurdunun çevrelerini güzelleştiren Belediye çalışmalarını Görele Hükümet Konağı çevresinde sürdürdü.  

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçenin düzen ve temizliğine ne derece önem veriliyorsa estetiğini de bir o kadar önemsediklerini söyledi, Görele’yi modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. 

O Sendikaya Başkan Atandı   

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube başkanlığına genel merkez yönetim kurulu kararıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından İsmail Hakkı Kaplan’a tevdi edildi. Referandum sürecinin yaşanması, işçilerin ayrışmaya gittiği, birden fazla adayın kongrede çıkması nedeniyle böyle bir karar alındığı öğrenildi. Öte yandan seçim referandum sonrası ileriki aylarda yapılacak. Bayburt Belediyesi ve Gümüşhane Üniversitesi, Bayburt Devlet Hastanesi gibi kurumlarda çalışan personellerin bağlı bulunduğu sendikanın Trabzon ve çevresinde 4 bin 500 üyesi ve 113 iş yeri bulunuyor.

 ‘Bir Zamanlar Trabzon’

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğünce usta öğretici Güzin Sakallıoğlu ve kursiyerleri tarafından düzenlenen ahşap boyama, kumaş boyama, tablo ve farklı tekniklerde yapılan çalışmalardan oluşan “Bir Zamanlar Trabzon” el sanatları sergisi 27 Mart 2017 Pazartesi günü saat 17.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak.

Koç Ailesinin Acısı

Karadeniz, büyük bir hocasını, hafızlık fabrikasını, kadife sesi sadası ile gönülleri bayram ettiren bir yıldızını daha kaybetti. Trabzon’un Arsin ilçesi Falkoz Yeşilyalı Merkez Kur’an Kursu talim hocası Kurra Hafız Mersiye Han, Mevlid Han, Kaside Han, Merhum Kurra Hafız Ali Haydar Özak Efendinin talebesi Kurra Hafız Bayram Koç, Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Trabzon'daki Milli Parka HGS Geliyor 

Trabzon'daki Altındere milli park dahil Türkiye'deki 42 milli parka hgs sistemi kurulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye'de bulunan 42 milli park ile 191 tabiat parkına giriş ücretleri artık Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ödenecek.  Milli park ve tabiat parklarında özellikle bayramlar ile özel günlerde oluşan uzun araç kuyruklarının önüne geçilmesi ve bu alanlara araçları ile giriş yapan tatilcilerin daha kaliteli hizmet alması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 2 yıldır süren düzenleme sonunda Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile ilk etapta ziyaretçi sayısı fazla olan Bursa Uludağ Milli Parkı, Manisa Spil Dağı Milli Parkı, Bolu Yedigöller Mili Parkı, Bolu Abant Tabiat Parkı ve Trabzon Altındere Milli Parkı'na HGS sistemi kurulması kararı verildi. 
 
Editör: TE Bilisim