İzmir Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Emek İnşaat Başkanı Ergin Aydın aday adayı olabilecek isimler arasında. Dün de AK Partinin Trabzon Merkez ilçe kurucularından inşaat mühendisi Hasan Çebi aday adayı olacağını açıkladı. Çebi’ye hayırlı olsun diyoruz. Bürokraside görev yapıp aday olmak isteyenlerin 15 Mayıs tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor ki çok daha aday adayı çıkabilecek.

Peker yeniden sahaya mı iniyor?

Jeoloji Mühendisleri odası eski başkanı Semih Peker, geçtiğimiz dönemde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu. Peker'in yeniden sahalara ineceği duyumunu aldık. Peker o zaman paralel yapı diye anılan FETÖ'ye, "Bunlar eğitim yuvası değil, böcek yuvası böcek" diyordu. Peki nemi oldu bunları deyince. Zaman gazetesi onu hedefe koydu ve sonrasında da ciddi tehditler aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'yle ilgili konuşurken yalnız bırakılmıştı, Peker cesaretle konuşanlar arasında yer aldı en önemli haklılığı da hain darbe girişimi 15 Temmuz ile oldu. Peker sahasında uzman, çalışkan en önemlisi de gayretli yüzü halka dönük bir isim. Aday adayı olursa AK Parti onu bu kez değerlendirecektir diye düşünüyoruz.

Beşikdüzü’nde ne olacak?

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi de 11 ay kalan yerel seçimler için hareketlendi. CHP’de aday kim olacak? İddiaya göre Ramis Uzun’la birlikte CHP ilçe başkanı Şakir Yenigün’ün de aday olması muhtemel. ASKF Başkanı Cahit Erdem de seslendiriliyor. Cemil Bozbaş’ta genel siyasetten yerele yönelmiş durumda. AK Partide ise mevcut Başkan Orhan Bıçakçıoğlu ile birlikte ilçe Başkanı Harun Dmeirci’nin adı geçiyor. İyi Partinin Başkan adayı ise Fikret Aydın olabilirmiş.

Hasan Basri Şentürk Veda Etti

Karadeniz Teknik üniversitesi camiasına tam 40 yılını veren Prof. Dr. Hasan Basri Şentürk emekliye ayrıldı. Sahil tesislerinde dostlarıyla birlikte yemekte biraraya gelen Şentürk’ü fazla dostu Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi yalnız bırakmadı. Şentürk’e  hizmetlerinden dolayı teşekür ediyor ve bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

Mehmet Sakmuk’un Tercihi Neresi?

Aslen Muşlu olan ve Ankara’da İlci inşaatın satın alma koordinatörlüğünü yapan Mehmet Sakmuk karar aşamasında. 24 Haziran seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan Sakmuk hangi ili tercih edecek? Kendi memleketi Muş mu, İkamet ettiği Ankara mı, yoksa çok derin dostlukları bulunduğu üst düzey bir bürokrat olan dostunun memleketi Trabzon’u mu tercih edek. Bu konuda son kararı Patron Serdar Yıldız’a  danışarak verecek olan Mehmet Sakmuk’un tercihi sadece İlci inşaatta değil, Ankara’da AK Parti camiasında da merakla bekleniyor.

Kalaycı’nın Dönüşü

AK Parti’nin Trabzon il eski Sekreterlerinden Mahmut Kalaycı il seçiminden önce kalp rahatsızlığı yaşamış ve Ahi Evran hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Zorlu süreçlerden geçti ve önceki sabah ilk kez evinden çıkarak normal yaşama döndü. Sağlığı gayet yerinde olan Kalaycı’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yurtkur’dan Önemli Organizasyon

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel müdürlüğü’nün organiza ettiği ‘İşte o an’ programı Akçabaat Söğütlü Münir Özkurt salonunda gerçekleştirilecek. Erdoğan Arıkan’ın sunumunu yapacağı programa Türk futbolunun iki efsane ismi Hami Mandıralı ile birlikte Oktay Derelioğlu katılacak.
Editör: TE Bilisim