Bir süredir Erzurum’da tedavi gören Menşure Hasançebi(86) bugün Araklı merkez Küçükcami’den son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze namazı ikindi namazına müteakip kılınacak. TAKA Çalışanları olarak arkadaşımız dostuğumuz Selahattin Hasançebi’yle sabır merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yavruoğlu’ndan Karanis Yorumu

Macit Yavruoğlu. Yıllarca siyaset kurumuna hizmet etti. Tanımayan yoktur.  Dün uğradı ve Ahi Evren hastanesi ile ilgili bir değerlendirme yaptı. İşte özeti:

‘Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yorulumuz düştü. Hastane Başhekimi İsmet Durmuş ve doktorları arı gibi çalışıyor. insana değer veriyorlar. Allah razı olsun. Başhekim yardımcısı Levent Karanis’e uğradık. Hastalara ilgi ve alakası üst düzeyde. Başhekim Yardımcısı Levent Karanis’e teşekkür ediyorum.

Hastaneye gidipte yanına uğramayan yok. Herkesin derdiyle dertlendiği gibi bölge insanına hizmet veriyor. Her ilden gelen hasta ve hasta yakınlarını dinliyor. Kendini de bu işe adamış görülüyor. Hasta ve hasta yakınlarına hizmet etmekten kendine zaman bile ayıramıyor. Allah bunları yetiştiren anne ve babayı nur içinde yatırsın. Her hastanede Levent karanis gibilerinin sayılarını artırsın.’

Ali Murat Kayhan’a Yılın Kaymakam Ödülü

Maçka Eski Kaymakamı ve Adana Merkez Barıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan Yılın kaymakamı seçildi. İçişleri Bakanlığının teklifi ile yılın Kaymakamı ödülüne layık görülen Adana Merkez Sarıçam Kaymakam Ali Murat Kayhan ödülünü 10 Ocak İdareciler Günü’nde Külliyede düzenlenen törenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Sarıçam’da özellikle Suriyeli göçmenlere yönelik seracılık başta olmak üzere geliştirdiği önemli projelerle dikkatleri üzerine çeken Kaymakam Ali Murat Kayhan, fakir babası olarak göçmen, yoksul, yetim ve kimsesizlerin gönlünde taht kurmuştu. Maçka ilçesbinde daha önce görev yapan Ali Murat Kayhan her köyde her yoksula bir ev projesinin mimarı olarak vatandaşladrın duasını almıştı. Biz de kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Nur Tepki Koydu

Eğitim-Sen Başkanı Engin Nur, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’na sert çıktı: ‘Beşikdüzü Belediyesince Köy Enstitüsüne ait binaların yıkılarak yerine yurt yapımının haberleştirildiği resmî internet sayfasında seçilen ifade bunun son olmadığını bildiğimiz bir başka örneği oldu. Sayın Başkana hatırlatalım: Köy Enstitüleri memleketin dört bir tarafından yoksul Anadolu çocuklarının bilim, sanat, edebiyat ve memleket sevgisi ile yoğrulup yetiştiği eğitim kurumlarıydı. Cehalet ve gericilikten beslenen zihinlerin dışa vurduğu bu çirkinlik ne Köy Enstitülerinin tarihine halel getirebilir ne de taşıdığı laik, bilimsel eğitim ve çağdaş bir ülke idealine engel olabilir. Bugün bu mirası ve ideali taşıyan milyonlarız. Görüyor ve biliyoruz ki memleketimizin geleceği bizimledir. Bu zifiri karanlığa karşı akıl, bilim ve sevgi galip gelecek. Hiç şüpheniz olmasın.’

Halim Kaya Kutladı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halim Kaya 10 Ocak gazeteciler gününü tebrik etti ve Basının Trabzon için çok önemli olduğunu ve kentin kaderinin değiştirilmesinde önemli misyon üstlendiğini söyledi. Trabzon İpekyolu Sanayi sitesi Başkanı Osman Öztoprak da basın mensuplarının 10 Ocak mutluluğuna ortak oldu.

Beşikdüzü ADD’den Açıklama

Beşikdüzü’nde Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun “Ahırları yıktık yurt yapıyoruz” söylemine tepkiler devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Beşikdüzü Şubesi’de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yeraldı; “Türkiye’nin aydınlanma devrimine damgasını vuran köy enstitülerinin amacı; çağdaş, devrimci laik, üretici, halkçı antiemperyalist bir nesil yetiştirmekti.

Eğitim camiasında mükemmel bir proje olarak bilinen köy enstitüleri birilerini rahatsız etmiş olmalı ki kısa bir süre içerisinde kapattırılmışlardır. Bu okulları kapatan zihniyetin, Türkiye’nin eğitim sistemini getirdiği yer belli olmuştur, amaçlanan da zaten buydu,şimdilik başardılar!. Sömürünün kol gezdiği,gelir dağılımının allak bullak olduğu,hırsızlık ve yolsuzluğun kol gezdiği,can ve mal güvenliğinin olmadığı bu aşamaya eğitim sayesinde gelmedik mi?. Köy Enstitülerinin ruhunu bilmeyen,anlamak istemeyen Beşikdüzü belediye başkanımızın  bu okulun binaları için ‘’Ahırları yıktık yurt yapıyoruz’’ söylemi kapatan anlayışın sözcülüğünü yapmak değilse nedir?

Beşikdüzü’nün tanınmasında marka olan Beşikdüzü köy enstitüsü binaları için  böyle bir söylemde bulunmak üzüntü vericidir.Bu ifade başta burada okuyan ve mezun olan tüm öğrencileri,görev yapan tüm öğretmen , memur ve çalışanları olmak üzere tüm Beşikdüzü halkını incitmiştir.Böyle bir söylem kabul edilemez. Sayın Orhan Bıcakçıoğlu, bu cümleyi bilerek kullanmamışsanız  önce Türk eğitim camiasına beraberinde bu okullardan yararlanan herkese bir özür borcunuz var. Yok bilerek kullandım diyorsanız bunu ömür boyu yakanızda taşırsınız.”

Geçmiş Olsun Hayri Başkan

Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci bir operasyon geçirdi. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Hayri Birinci’nin kalbine pil takıldı. Sağlık durumu iyi olan Hayri Birinci’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan şifalar diliyoruz.
Editör: TE Bilisim