Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamulaştırma sürecini nihayete erdirecek ve yıkım sürecini hızlandıracak bir dönem başlayacaktır. Acele el koyma kararı demek; kamu yararı var, param var, kamulaştırdım demektir. Bu karar projenin hayata geçirilme sürecini daha da kolaylaştıracaktır. Yıllara sari devam eden kamulaştırma davaları artık dönüşümün önünde bir bariyer olmayacak. Cumhurbaşkanımızın şehrimize son ziyaretinde Büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu gündeme getirmiştik. Bugün çok şükür resmiyete kavuştu. Hem Of millet bahçesi hem de Ortahisar Çömlekçi projesi için önemli bir karar alındı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve emeğe geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
 
Gerigelmez Koltuğa Oturdu
 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve 1. Başkan vekili Cevdet Bayraktar’ın il dışında olması nedeniyle Akçaabat belediye Başkanlığına 2. Başkan vekili olan Davut Gerigelmez oturdu.
Davut Gerigelmez’i ilk ziyaret eden ise uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı arkadaşları meclis üyesi Özkan Öztürk ile  Saadettin Balcı ve Özcan Altunbaş ziyaret etti.
 
TTSO’da Eğitimler Başladı
 

Ülkemizin dış ticaret potansiyelini geliştirmek için uzman kadroların yetiştirilmesini amaçlayan Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı programı kapsamında 20 kişinin katıldığı ilk seminer grubu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda eğitimlerine başladı. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasında bir süre önce imzalanan Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı Yetiştirme Programı protokolü kapsamında 20 kişilik ilk grup, TTSO’da eğitim görmeye başladı. Eğitimciler ve kursiyer grubuyla bir araya gelen TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, istihdamdaki sorunları azaltmayı hedeflediklerini belirterek, “Programın amacı şehrimizdeki istihdamı ve girişimciliği canlandırmaktır. Bu eğitimdeki esas amacımız üniversiteden mezun olan gençlerimize bir taraftan Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı olarak dünyaya ve dış ticarete kendilerini hazırlayacak şekilde eğitimler vermek ve buna bağlı olarak da işyerlerimizde istihdamlarını sağlamaktır" dedi.
 
Usta’dan Açıklama
 

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, ana binada çıkan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “ İl Sağlık Müdürlüğümüzün ana binasının doğalgaza geçiş işlemleri Yüklenici Firmaya yer teslimiyle başlamış olup çalışmaların sürdürüldüğü kazan kesimi esnasında aşırı duman oluşmuş, dumana bağlı olarak tedbir amaçlı bina boşaltılmış,olay yerine anında gelen itfaiyenin çalışmaları sonucunda hasar tespiti başlatılmıştır.Olayda herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir.Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmış olup çalışmayı engelleyecek bir durum olmamakla birlikte hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu süreçte anında yanımızda olan Vali Yardımcımız Sayın Ayhan Durmuş'a,İl Emniyet Müdürümüze ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatına özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
 
Gümüşhane Yenikapı'da Tanıtılacak
 

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) ev sahipliğinde Yenikapı'da 24-27 Ekim'de yapılacak olan '8. İstanbul Gümüşhane Tanıtım Günleri' için GÜDEF heyeti Gümüşhane'ye geldi. Programla ilgili Valiliğin ev sahipliğinde Belediye Başkanları, kurum ve STK temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapmak, kurum ve STK'ların görüşlerini almak üzere Gümüşhane'ye gelen GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun ve beraberindeki heyet program hakkında istişarelerde bulunmak için gazetecilerle ayrı bir programda buluştu. Her yıl geleneksel olarak İstanbul'da gerçekleştirilen Gümüşhane Tanıtım Günleri etkinliğinin bu yıl 8.sini 24-27 Ekim tarihleri arasında Yenikapı'da gerçekleştirileceklerini kaydeden Olgun, " Sempozyumlar, şiir dinletileri ve diğer kültürel etkinlikler bu yıl fazla olacak. Gümüşhane'yi sadece pestil ve kömesi ile anılan bir şehir olmaktan çıkarıp doğasıyla, turizmiyle, kültürüyle ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
Karasu’dan Ovit Mesajı
 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Servet Karasu, İkizdere-Ovit bağlantısı yapılmadan ve Kırık Tünelinin tamamlanarak bir an önce hizmete girmesinin sağlanmaması halinde Ovit Tüneli’nin kışın da açık tutulmasının ötesine geçemeyeceğini belirtti. Servet Karasu, Kırık Tünelinin tamamlanmasıyla yolun bir cazibe merkezi haline gelerek İyidere Lojistik merkezinin ana ulaşım koridorlarından birini oluşturacağını kaydederek, bir an önce çalışmaların tamamlanarak tünelin hizmete girmesi gerektiğini belirtti ve Ovit Tüneli’nin tamamlayıcısı olarak gördüğü Kırık Tüneli’nin tamamlanmasıyla yakıt ve diğer giderler olmak üzere Türkiye’nin yıllık 2 milyon odlar tasarruf elde edeceğini ifade etti.
 
 Şemsi Bayraktar Uyardı
 

Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı (TZOB) Şemsi Bayraktar, Giresun Ziraat Odası’nı ziyaret edip Tirebolu Ziraat Odası tarafından hayata geçirilen fındık kırma, kurutma işletmesini hizmete açtı. Açılışta üreticilere seslenen Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) devreye girmesi noktasında her sene ciddi mücadele verdiklerini söyledi. Her zaman fındığa sahip çıkan bir mekanizmanın şart olduğunu belirten Bayraktar, "İlk defa hasattan önce fiyat açıklandı. Bundan rahatsız olanlar var mı? Elbette oldu, var. Olacaklar. Bazılarının ağızlarının ne konuştuğuna bakmayın. Kalplerinin ne söylediğini biz biliyoruz. Bunlarla çok etkin, dikkatli, akıllı mücadele vermezseniz, bu üreticiyi ezerler. Üreticilerimiz bize yardımcı olsun. Mümkün mertebe biraz dayanalım. Ne kadar sıkıntı içerisinde olduğunuzu, paraya ihtiyacınız olduğunuzu biliyoruz. Sizin halinizi biliyoruz. Ama bu ürün para etsin diyorsanız, ziraat odaları ile çiftçiyi bu noktada bir anlayışta birleştirmemiz lazım. Lütfen bize uyun. Mümkünse fındığı TMO'ya vermeye çalışın. Emanete verilen fındık bizi mahvediyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim