Öğretim görevlilerinden öğrencilere kadar herkes KTÜ’de mutlu. FETÖ soruşturmalarını adil bir şekilde tamamladı ve KTÜ’nün önünü iyice açtı. Şimdi hedefi Türkiye’de KTÜ’yü ilk 10’a sokmak.
 
Ankara’dan ne koparacak?
 
Bölgenin başarılı Belediye Başkanlarından birisi de Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’dır. Şu sıralar Ankara’da. Her gidişinde Ankara’dan önemli hizmetler koparan Başkan Yılmaz yine Başkent Ankara’ya kamp kurdu. Bakalım bu sefer hangi Bakanlıktan ilçe halkı için yatırım alacak. Başkan 3.dönemde de ilçenin yönetiminde kalacak gözüküyor.
 
Canalioğlu’na Yeni Görev
 
4. Dönem Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’na CHP Genel Merkezi tarafından yeni görev verildi.  CHP Spor Üst Kurulu danışma meclisi başkanlığı görevine getirilen Volkan Canalioğlu, spor politikalarını oluşturmak ve hayata geçirmek için çalışmalar yapacaklarını belirterek, milli sporculardan ve spor adamlarından destek alarak çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini ifade eden Canalioğlu, “Sporun içinden gelen biri olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcayacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve sağlıklı nesiller geliştirmek için her kurum ve kuruluş üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.
 
Çok Ceza Kesiyorlar
 
Trabzon’da vatandaşlar denetim istasyonlarının kestiği yüksek cezalardan şikayetçi. Trabzon’da ticaret ile uğraşan Hikmet Yıldız; “Denetim istasyonları çok fazla ceza kesiyor buna bir denetleme gelmeli. 1 tonluk yüke 7 bin lira ceza kestikleri oluyor.” İfadelerini kullandı.
 
İlginç Tepki
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesinde; Bostancı, Çilekli, Bulak, Kavala, Yeşilyurt, Sayvan, Pınaraltı, Dolaylı, Çatak Mahallelerine ulaşım sağlayan yolun bozukluğu vatandaşların ilginç bir tepkisi ile dile getirildi. Vatandaşlar Bostancı Mahallesinde bir çukura, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin”’ özellikle park ve bahçe gibi yerlerde yaptığı hizmetlerden sonra koyduğu “Büyükşehir Her Yerde” tabelasının bir benzerini koydu. Özellikle yolun bozuk olması daha önce de bir çok kez gündeme getirilirken yaşanan bu durumun çözüme kavuşturulmaması ise vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere yolun bozukluğu daha önce de gündeme gelmiş ve muhtarlardan bazıları Cuma vaazlarında bu durumu dile getirmişti.
 
Helal Olsun Kaymakam
 
Yaklaşık olarak 8 ay önce gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonunun hemen ardından Viranşehir Belediyesinde kayyum olarak görev alan, Viranşehir Kaymakamı Vakfıkebirli Ömer Çimşit’in, mevcut görevinin yanında yürüttüğü belediye başkanlığı görevi sebebiyle aylık olarak 8 BİN TL miktarındaki maaşını almadığı öğrenildi.

İlçede bir anda hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerle gündeme gelen Çimşit’in, yaptığı bu güzel davranışı da bölge halkının gönlünde takdir gördü. Öte yandan Vakfıkebir’de yaşayan, Kaymakam Ömer Çimşit ile hemşeri olanlar, bu davranışından dolayı gurur duyduklarını dile getirdiler. Çimşit’in 8 ayda yaklaşık olarak 36 bin TL tutarındaki maaşının tamamını belediyenin giderlerinde kullandığı ve bundan sonra da aldığı maaşı yine belediye giderlerinde harcayacağı öğrenildi.

Çataltepe Şehitleri Anılacak
 
Maçka Belediyesi tarafından Osmanlı-Rus Harbi’nin 100. yılında Çataltepe Şehitleri Anma Programı gerçekleştirilecek. Maçka ilçesinin Atasu Mahallesinde bulunan Çataltepe Şehitliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, 20 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 11.00’da start alacak olan etkinlikler Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın ilahi konseriyle başlayacak, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek.  Trabzonluları anma programına davet eden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 1916 yılında bölgede 400 şehit verildiğini ifade ederken, “Atalarımız bu toprakları bizlere bırakabilmek için canlarını ortaya koydular. Pazar günü Osmanlı-Rus savaşının 100. yılında dualarla şehitlerimizi anacağız. Geçmişimizi en iyi şekilde kavrayıp geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyebilmek için hemşerilerimizi Çataltepe’ye davet ediyoruz” dedi.
 
Akkaya Görevinin Başında
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya yönelik yayınlanan“yetkileri elinden alındı” haberi ile ilgili açıklama yapıldı.
 
Açıklamada; “ haberimhamsi.com isimli sözde internet haber sitesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya için “Yetkileri Elinden Alındı” şeklinde tamamen yalan bir haber yayınlanmıştır. Kadim şehrimizdeki herkes bilir ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki görevlilerin ve kurumlarının bir yanlış, haksız uygulaması olursa buna göz yumulmaz. Bunun yanı sıra tüm kamuoyunun bilmesi gerekir ki, Genel Sekreter Yardımcımız hakkında ortaya atılan bu yalan haberler, rant elde etmek isteyen kişi veya grupların ürünüdür.
 
Belediyemizden çıkar temin etmek isteyen hiçbir kişi ya da grup bu emeline ulaşamamıştır, bundan sonra da ulaşamayacaktır. Bunun karşısında söz konusu kişi veya rant grupları bürokratlarımızı bu şekilde yıpratmak istemektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Akkaya görevinin başındadır, Trabzon’umuza hizmete devam etmektedir. Söz konusu yalan haberle ilgili olarak hukuki işlem başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilisim