Şahsıma gösterdiğiniz ilgi ve konukseverliğe çok teşekkürler ederim. Sizlerin varlığı, İstanbul'un olduğu kadar Trabzon'un da umudu olacaktır." dedi.
 
Sarısoy'a Yeni Görev
 
Trabzon Basın camiasının yetenekli isimlerinden fotoğrafçı Onur Emre Sarısoy, AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı Sait Gürsoy'la çalışmaya başladı. 

Gazetemizde de yaklaşık 1 yıl çalışan genç kardeşimiz bundan önce AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Basın Sorumlusuydu ve son seçimde AK Parti Trabzon İl SKM Tanıtım Medya Sorumlusuydu. Bilgi ve tecrübeleriyle şimdi de Gürsoy'un basın ve sosyal medya işlerini yürütecek. Yaşı genç ama tecrübesi dolu dolu olan kardeşimize TAKA ailesi olarak başarılar diliyoruz.
 
Alnımız Daima Ak
 
Yeniden AK Parti’den Görele Belediye Başkan Adayı gösterilen  Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, adaylığıyla ilgili bir açıklama yaptı. Erener açıklamasında şunları söyledi, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletvekillerimize, ilçe teşkilatımıza, gençlik ve kadın kolları teşkilatıma ve hizmet etmekle onur duyduğum Görele halkına ikinci defa beni aday gösterdiler. Teşekkür ediyorum. Görele’yi kimseye vermedik, vermeyeceğiz. Rakiplerimiz var hepsinin yolu açık olsun. Seçim süresince bizim kimseyle işimiz yok. Biz kendi yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan sorumluyuz.

Mühim olan hoş bir seda bırakabilmek bu memlekette.  Hizmet edebilmek. Sizler görev verdiniz. Bizler elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık, yapmaya da devam edeceğiz.  Belediyeyi devraldığımızdaki durum belliydi, şimdiki durum belli. Aldığımızda Görele Belediyesinin bütçesi 10 Milyon liraydı, gerçekleşen bütçe 6 Milyon liraydı. Borç ise 35 Milyon liraydı. Şuanda Görele Belediyesinin bütçesi 29 Milyon, gerçekleşen bütçe 22 Milyon liradır. Biz 4 yıl da 4 kat Görele Belediyesini büyüttük. Bunlar kolay olmuyor. Biz kimseyi kandırmadık, kandıranda olmadık. Görele’de her mahallenin alt yapısı yapıldı. Bütün içme suları, kanalizasyon hattı değiştirildi. Her yeri parke yaptık. Meydan düzenlemesi yaptık. Manasura gidin, Mendireğe gidin, Görelespor’un tesislerine gidin. Yeni trafik tescil binasına gidin. Yeni alınan özel idare binasına gidin. Hepsi sizlerin sayesinde oldu. Bu yatırım ve hizmetlerin hepsi gözle görünüyor. Biz laf değil hizmet ürettik. Bunları yaparken de belediyeyi borç altına sürüklemedik. Gerektiğinde kapı kapı dolaştık, hizmet için ne gerekiyorsa yaptık. Alnımız daima aktır” dedi.
 
Çocuklarımıza Güvenelim
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yarıyılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta, mesajında şunları söyledi; "Bugün çocuklarımız ve bizler veliler olarak karne heyecanı yaşadık. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yarıyıl tatili başladı.

Sevgili öğrenciler, birinci dönem boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çalışmaların sonucunda karnelerinizi aldınız. Kıymeti olan her ne varsa bir değer karşılığında ona ulaşıldığını bilmelisiniz. Elbette verdiğiniz emekler bugün karnelerinizde karşılık bulacaktır. Kararlı çalışmanızla gelecekte kendinize, ailenize, ülkemize ve tüm insanlığa sağladığınız hizmetlerle asıl mükafata erişeceksiniz. Karnenin bir değerlendirme içerdiği unutulmamalıdır.
 
Tercihini Yaptı
 
Beşikdüzü siyasetinin önemli isimlerinden, Yeşilköy Beldesi’nin son Belediye Başkanı Zülküf Dilli’nin yerel seçimlerdeki tercihi merak ediliyordu. Zülküf Dilli yerel seçimlerde AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci’yi destekleyecek. Zülküf Dilli’nin AK Parti’nin Belediye Meclisi listesinde de olması bekleniyor.
 
İyi Parti’nin Çarşıbaşı Adayı Oldu
 
Çarşıbaşı’nda yaklaşık olarak 25 yıl Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 10 yıl önce mevcut Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’a karşı seçimi kaybeden Mehmet Turan ilerlemiş yaşına rağmen yeniden siyaset arenasına geri döndü.

Mehmet Turan dün yapılan aday tanıtım töreni ile İyi Parti’den Çarşıbaşı belediye Başkan Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi de ittifak kapsamında Çarşıbaşı’nda İyi Parti’nin adayını destekleyecek.
 
Fındıkta Gençleştirme Budaması Eğitimi
 
DOKAP Bölgesinde, “Ekonomik Ömrünü Tamamlamış Fındık Plantasyonlarının Rehabilitasyon ve Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında fındık bahçelerinde budama ve dikim sistemleri konusunda eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, Proje İl Koordinatörü Giresun Üniversitesi Fındık Eksperliği Bölüm Başkanı Dr. Ali Turan, Müd. Yrd. Mustafa Mazlum, Şube Müdürleri Metehan İlarslan, Cemil Çelik, Bayram SANCAR, bahçe sahibi üreticiler ile İl Müdürlüğü çalışanlarının hazır bulunduğu toplantıda Proje Sorumlusu Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam tarafından teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. İl Müdürümüz Cahit Gülbay, eğitim toplantısı öncesi yaptığı kısa konuşmada, fındıkta yenileme ve gençleştirme çalışmalarında fındık bahçelerinin yenilenmesinin gerekliliği bilinci ile mevcut bahçelerde gençleştirme budamalarının yaygınlık kazanmasının büyük önem taşıdığını; projenin, DOKAP idaresi tarafından finanse edilerek, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi koordinatörlüğünde, 6 farklı bahçede, toplamda 30 dekar alanda devam etmekte olduğunu ve çalışmaların yaygınlaşmasını amaçladıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilisim