Malkoç Kamu Denetçiliği Kurumunun potansiyeli çok yüksek bir kurum olduğunu vatandaşımızın, idareyle olan derdini, sıkıntısını anlatmak, maruz kaldığına inandığı haksızlığa çare bulmak için kurumun ‘’Ümit kapısı’ olduğunu bu yönde vatandaşların başvurularının hızlı sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti. Kurumun 4 yılda kuruluşunu tamamladığını, kurum personelinden bugüne kadarki performanslarını arttırarak çalışmalarını sürdürmelerini isteyerek teşekkürlerini sundu.

Halim Kaya’dan Ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyesi Halim Kaya ile İyidere Çay fabrikasının Müdürü Halil İbrahim Kurnaz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’u ziyaret ederek sohbet ettiler. Turgut’u ikinci kez başkan seçilmesinden dolayı tebrik eden Kaya ve Kurnaz, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin bu dönemde hem fiziki hem de sosyal anlamda ivme kazanacağını ifade etti.

Dolaylı Mahallesi Asfalt İstiyor!

Trabzon Dolaylı Köyü Kalkındırma, geliştirme Kültür Derneği  Başkanı Rahman Ayhan Trabzon Büyük şehir belediye başkanına ulaşamamanın birikmiş sitemlerini anlattı. Rahman Ayhan, Başkan seçimlerden önce Dolaylı' ya geldi.  Kendisini ağırladık. Sorula sorduk Cevaplar aldık. Hiç unutmam,
Bize dedi ki: Seçimden hemen sonra buraya tekrar geleceğiz ve size, 'bize asfalt yapacağımız yol gösterin' diyeceğiz. Oysa bu gün yollarımız tarla olmuş. Bakan eden yok. Köyümüze 3 minibüs kalkıyor. Bu minibüsler 17 kişilik ama 35 - 40 kişi biniyoruz. Artık canımız Allah'a emanet.m Başkanımıza kırgınım. Dedim ya beni onca girişimlerime rağmen kabul etmiyor. Oysa ben kendisinden şahsım adına bir talebim olmayacaktı. Dedim ya kırgınım. Ama köyüme bir otobüs kaldırırsa kendisiyle barışmayı bırakın ellerinden öpeceğim." dedi. 

1,750 TL Olmalı

CHP Trabzon Emek Bürosu İl Başkan Yardımcısı Haluk Batmaz, bugün karara bağlanması düşünülen asgari ücretle ilgili, “ Hükümet, işverenler ve işçi sendikaları arasında asgari ücret ile ilgili üçlü görüşmeler devam etmektedir.  CHP Emek Büroları, asgari ücret ile ilgili önerisini belirlemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, emekçilerin insani koşullarda yaşaması için, işçilerin yoksulluğa mahkûm edilmemesi için, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için, asgari ücretin en az 1,750 TL olması gerektiğini savunmaktadır. Bugün CHP iktidarda olsaydı, asgari ücret üzerindeki vergiler kaldırılacak ve 1 Ocak’tan itibaren asgari ücret 1750 TL olacaktı. Sözümüzü yineliyoruz; CHP iktidarında asgari ücret, açlık ücreti olmayacaktır” dedi.

Nihat Kaplan Yeniden Başkan

 Çaykara Muhtarlar Derneği Lokalinde saat 10.00’da başlayan seçime 21 mahalle muhtarı katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Nihat Kaplan açış konuşmasını yaptı. Divan Başkanlığına Koldere Mahallesi Muhtarı Hüsnü Karataş seçilerek yönetim kurulunun faaliyetleri okunarak ibra edildi. Divan Başkanlığına başkanlık için üyeler tarafından liste verildi. Yapılan oylamada 21 oyun 13’nü alan Nihat Kaplan yeniden muhtarlar derneği başkanlığına seçildi. Bir yıllığına göreve seçilen Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Nihat Kaplan daha sonra muhtarları öğle yemeğine davet ederek birlik ve beraberlik örneği gösterdi.

Bayburtlulara Talimat 

Bayburtlu Maliye Bakanı Naci Ağbal Trabzon’daki yerleşik Bayburtlulara bir talimat verdiği yolunda bilgi edindik. Bu talimat da şu… 

Trabzon’daki yerleşik Bayburtluların iki ayrı derneği var. Bu durum karşısında Bakan Ağbal, güçlerinizi bölmeyin demiş, dernekler birleşsin. Ama Bayburt derneklerinin Trabzon’da birleşmesi hemen hemen mümkün değil gibi gözüküyor. Ağbal bu kararı, iki derneğinden birbirinden habersiz, Ağbal’dan randevu talepleri olunca, almış. Bir il’de iki ayrı hemşeri derneği mi olur diyerek randevuları geri çevirdiğine dair bir bilgi bize ulaşmış. Bakanın iki hemşeri derneği bir çatı altında toplansın temennisi bizce en doğrusu.

CORA Tepki Gösterdi

Anayasa Komisyonunda AK Parti ve CHP'li vekiller arasında tartışma yaşandı. Anayasa Komisyonunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması sırasında CHP milletvekilleri Bakan Bozdağ'a tepki gösterdi. Bunun üzerine AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora da, CHP milletvekillerine tepki gösterdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş arasında tartışma yaşandı.

Emniyette Terfi

Türkiye’de 36 2. sınıf emniyet müdürü 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etmeyi başardı. Yeni yapılan atamalarda Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcılarından Ender Türkyılmaz ile Metin Doğan, birinci sınıf emniyet müdürü oldular. Türkyılmaz ve Doğan Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığında görevlendirildiler. Şimdilik Trabzon’da görevleri devam ederken her iki isim Ankara’ya çağırıldıklarında gidecekler. 
 
Editör: TE Bilisim