Bıyık’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Hak ve özgürlükler adına büyük mücadele veren ve her zaman dik duran, para ve pula damah etmeyen Bıyık için bugün Of Fındıkoba köyünde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Bıyık ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bahçecik Nöbette

Başkanlığını Çetin Çiçek’in yaptığı Trabzon Bahçecik Kültür ve Yardımlaşma Derneği 15 Temmuz sebebiyle bu gece meydan parkında olacak. Çadır kuracak olan Bahçecik Derneği sabah namazına kadar gözleme yapak ve çayla birlikte ikramda bulunacak. Başkan Çiçek, ‘Halkımız 15 Temmuz’da kahramanlık gösterdi. Bizde onlara karınca kararınca nöbet süresince gözleme ikram edeceğiz ve nöbeti birlikte tutacağız’ dedi.

Şanlı’dan Uyarı

Hakkı Şanlı. 15 yıl Arabistan’da durdu, döndü bir 10 yılda Rusya’da kaldı ve dönüş yaptı. Geçen yıl ve bu yıl Arap yarımadasından gelen aileler için Tur rehberliği yapıyor. İşini de güzel kotarıyor. Hilton’da kalan misafirleri ile turistik yerleri geziyor. İki konuda şikayeti oldu. Şanlı derki, ‘Pişmiş etin kilogramını nerede ise 80-100 TL aralığına getirdiler. Çay konusunda da fahiş fiyatlar gördüm. Bu turistlere iyi bakalım ve Rusya’dan gelenler gibi kaçırmayalım’ dedi. Uyarıları için Şanlı’ya kızmayalım ve ona teşekkür edelim.

Keleşoğlu Çalışıyor

1, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu mahallelerinin ortasından geçen ve Atapark ile Çatak arasında kalıp Turgut Özal Bulvarı ile bütünleşen yolun 1600 metrelik bölümü Karayolları tarafından ihale edildi ve asfalt yapıldı. Karayolları tarafından Keleşoğlu inşaata ihale edilen yolda çalışan firma yetkilisi Şenol Keleşoğlu, ‘Halkımıza en titiz çalışma ile güzel bir hizmet sunduğumuz için mutluyuz. Bu yol 22 mahalleye hizmet edecek’ dedi.

Haluk Pekşen sorguluyor!

‘Kamuoyunda yer alan iddia ve şikayetler kapsamında, Uluslararası bir yardım kuruluşu olan Kızılay Derneği’nin Yemen’e yapılacak yardım kapsamında kargo uçağı kiraladığı ve fakat kargo uçağının geçişine izin verilmemesi sebebiyle kargo uçağı için yapılan 1 milyon liralık ödemenin yandığı ve geri alınamadığı, yardım paketlerinin ise gemi yoluyla ulaştırıldığı bilinmektedir. 

Kızılay Derneği’nin kamuoyunu meşgul eden birçok yolsuzluk iddiaları söz konusu olduğu gibi, Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Kızılay Derneğinin, varlığı işlevi ve işleyişi ile uyarlı olmayan birtakım savurgan harcamalarda bulunulduğu ve spekülatif maaş ödemeleri yapıldığı yönünde iddialar da yer almaktadır. Nitekim Yemen’e yardım götürmek için kiralanan kargo uçağının uçuş izni alınamadığı sebeple yardım paketlerinin deniz yolu ile gönderildiği ve fakat kargo şirketine yapılan 1 milyon liralık ödemenin geri alınamadığı yönünde kamuoyunda bilgiler paylaşılmakta, Uluslararası bir yardım kuruluşu olan Kızılay Derneğinin şaibeli ve son derece çirkin bir takım yöntemlere sürüklendiği ve bu iddiaların kamuoyunu meşgul ettiği görülmektedir.  

Konu hakkında Sayın Başbakanlığın her hangi bir bilgisi var mıdır? Konu hakkında Sayın Başbakanlıkça her hangi bir işlem başlatılmış mıdır? Uluslararası bir yardım kuruluşu olan Kızılay Derneğine atılı son derece çirkin iddialar sebebiyle ilgililer hakkında her hangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Kızılay Derneği tarafından alınmayan bir hizmete karşılık olarak yapılan fahiş ödemenin geri alınıp alınmadığı hususunda her hangi bir bilginiz var mıdır? Bu konu hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?’

Yeniden Dirilişin Adı:15 Temmuz

Bugün 15 Temmuz şanlı direnişinin halk destanının birinci yıl dönümünü idrak etmekteyiz.       

O gün vatanın bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye, hukuka, mili iradeye kast eden hainler bugün hukuk nezdinde adalet önünde hesap vermektedir. Bu hain kalkışmaya cüret eden darbeciler, adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılacaklardır. Bunda hiçbir şüphe ve tereddütümüz yoktur.

Ülkemizin bağımsızlığına birlik ve beraberliğine kast edenlere karşı ay yıldızlı bayraklarıyla sokağa çıkan, tankların üzerine yürüyen, kurşunlara siper olan ve büyük bir direniş ortaya koyan necip milletimize şükranlarımızı sunuyoruz

Bu destansı direniş, tıpkı Çanakkale ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi vatan savunmasının ne demek olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu direniş,  kalbi inançlı bir şuur ile coşan ve milletin bağrından çıkan bir haykırış, tarih boyunca millet iradesine kast edenlere karşı dünya demokrasi tarihine geçecek büyük bir ders, millet idaresinin milletin sinesinde taçlandığı ve bir kez daha şanlı eyleme dönüştüğü veciz bir hadisedir.
Editör: TE Bilisim