Orman ve Su İşleri Bakanı Sn.Veysel Eroğlu döneminde görevi gereği sadece doğruları dile getirdiği için çok büyük haksızlıklar yaşadı. Yaşadığı haksızlıkların hukuksuzluğu kesinleşen 9 yargı kararıyla onaylandı. Ergenekon suçlamasından da 2011 yılında beraat etti. 15 Temmuz hain darbe girişiminden  sonra ‘seni fetöcü ilan ederiz tehtidi ve santajı ile emekli’ edildi. Oysa İstanbul Bölge müdürü iken en büyük zülmü fetöcülerden görmüştü. Tehdit ve şantajla gerçekleştirilen emeklilik işleminin iptali için İdari Mahkemesinde dava açtı. Dava devam ediyor.  Yeni göreve başlayan yönetime (Tarım ve Orman Bakanlığı) yaşadığı haksızlıkları 17.07.2018 tarihli dilekçeyle şikayet etti. Önceki Bakan Sn. Veysel Eroğlu adına verdiği talimatlarla tehdit, şantaj ve Fetöyla mücadeleyi suistimal suçlarını işleyen sorumluların cezalandırılmasını istedi.  Memleket meselesi olarak değerlendirdiği şikayetinin peşinden sonunu kadar gidecek.
 
Botanik’e İlgi Artıyor
 
Hafta sonunda Botanik Parkı bir kez daha gezme imkanımız oldu. Türkiye’nin her yanından insanlar Atakent’e çıkıyor ve Botanik’i geziyorlar. Çok beğeniyorlar. Bu arada Botanik’te hummalı bir çalışma da sürüyor. Eksikliklerin tespitinden sonra bunlar gideriliyor. Botanik’te önümüzdeki aylarda Cafeteryalar açılacak ve oturma grupları da konulacak. 103 dönümlük alan sadece Erdoğdu ve Çamoba’nın değil Trabzon’un nefes noktası, Atom karıncanın ise marka projesi oldu.
 
Büyükşehir Betonluyor
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece merkezde Betonik’te, sahilde külliye’de çalışma yapmıyor. Büyükşehir Trabzon’un tüm ilçelerine asfalt ve beton getiriyor. Trabzon’un Arsin İlçesi Işıklı mahallesi Dere yolu mevkiinden de 300 metrelik bir betonlama talebi vardı. Vatandaşın çağrısına kulak verildi. Fen İşleri Müdürü Hüseyin Türker Basın birimine ‘Birkaç gün içinde oradaki betonlama başlayacak’ notunu gönderdi.
 
Eğitim Verildi
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına (TTSO) üye firmaların yöneticilerine, etkin yönetim  ve insan kaynakları eğitimi verildi. Odadan yapılan açıklamaya göre, TTSO üyesi firmaların yöneticilerine yönelik, Etkin Yönetim ve İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi düzenlendi.  Eğitim uzmanı ve psikolog Besin Ogelman tarafından verilen eğitimde, katılımcılara insan kaynakaları yönetimi ve etkin yönetim uygulamaları anlatıldı.  TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, düzenlenen eğitimde, 21. yüzyılın gerektirdiği lider yöneticilerin varlığı konusunda çalışıldığı ve başarılı firmalar hakkında örnekler verildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Firmalar ve yöneticiler büyük bir hızla değişen dünyaya uyum sağlamak zorundadırlar. Bu nedenle firmaların yönetim biçimine ve insan kaynakları yönetimine farklı bakış açıları kazanmaları gerekmektedir. Çağın gerektirdiği becerilere sahip olmayan ve insan kaynaklarına yeterli yatırımı yapmayan firmaların hayatta kalma şansı yoktur. İnsan kaynaklarını bir makine değil bir değer olarak ele alan yönetim tarzı büyük önem taşımaktadır."
 
Bilinçsiz ilaç ve tüketime savaş açtı
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla, Hemşin Kültür Sanat ve Tulum Festivalinde “Akılcı Antibiyotik Kullanımı” etkinliği gerçekleştirdi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte; ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımına karşı toplumda bilgi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışma yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlara sağlık personelleri tarafından akıllı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak, şapka, broşür gibi materyallar dağıtıldı. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akılcı ilaç kullanımının tüm ilaçları kapsayan bir terim olduğu kaydedilerek, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ilaçların doğru kullanımı ile ilgili eğitim, tanıtım, izleme ve değerlendirme faaliyetleri İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilciliği tarafından yürütülmektedir.” denildi.
 
Erken Hasat Uyarısı
 
 Karadeniz'in önemli ihracat ürünü fındıkta verim ve kalitesi için hasadının zamanında yapılması gerektiği bildirildi.  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, bölgenin en önemli geçim kaynağında 2018 hasat yılına sayılı günler kaldığını söyledi. Valilik başkanlığında komisyonların almış olduğu kararlar doğrultusunda Ordu'da 29 Temmuz'da, Giresun ve Trabzon'da ise 1 Ağustos'ta fındık hasadına başlanacağını belirten Soydan, bahçeye girilme tarihlerinin, Ordu'da orta kesimlerde 5, yüksek kesimlerde 12 Ağustos olarak açıklandığını anımsattı. Fındığın önemli bir ihracat ürünü olduğuna işaret eden Soydan, "İhracat ürününü de en iyi şekilde kaliteli, verimli, düşük maliyetle beraber harmana getirmemiz lazım. Onun için hasat konusunda acele etmeye gerek yok. Olgunlaşmasını bekleyelim, tarihlere uyalım." diye konuştu.
 
Projeler İle İlgili İş Birliği Vurgusu Yapıldı
 
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek  ve Yönetimi Rize Ticaret ve Sanyi Odasını ziyaret etti.  Ziyarette;  Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Meclis Başkan Yrd. Yener Balkaya, Meclis Üyeleri Meriç Burçin Özer ve Bülent Bayrak yer aldı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Murat Artan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Arif Mete ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Ağun, Hamza Tüylüoğlu, İsmail Selim Bilgin, Mehmet Taşkın, Mehmet Üzümcü ve Murat Yetimoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen ziyarette bölgemizdeki gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Yapımına devam edilen ve Rize ile Artvin’in ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Havalimanı projesi ve Samsun Sarp Demiryolu Projesi ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunulan toplantıda, projeler ile ilgili gereken işbirliğinin en üst düzeyde devam edeceği vurgusu yapıldı” denildi.
Editör: TE Bilisim