Yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ve başarı dileklerini sunan Vali Ustaoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni yönetim anlayışıyla marka şehir haline getirmeyi hedeflediği Trabzon için Vali İsmail Ustaoğlu ile yakın mesai içerisinde çalışacak olmaktan da gurur duyacağını ifade etti.
 
Refik Kurukız Mazbatasını Aldı
 
Yeniden Şalpazarı Belediye Başkanı seçilen Refik Kurukız, mazbatasını Hakime Emine Öztürk İnci’nin elinden aldı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Yerel seçimler geride kaldı. Artık hep birlikte Şalpazarı için çalışma, hizmet etme zamanıdır. Geçtiğimiz 5 yıllık görev süremiz içerisinde ilçemize güzel hizmetler kazandırdık. İnşallah bu dönemde de bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Yüce Allah bizleri mahcup etmesin” dedi.
 
Türk Yıldızları Geliyor
 
Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi filosu Türk Yıldızları 2019 yılı gösteri programını açıkladı. Dünyada ve Türkiye’de yaptıkları gösteriler ile hafızalara ve gönüllere iz bırakan Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi filosu Türk Yıldızları 2019 yılın içinde 18 yerde toplam 20 gösteri ve selamlama uçuşu yapacak. 14 Nisan’dan Doğanhisar’da başlayacak gösteri takvimi 25 Nisan’da Çanakkale gösteri ile devam edecek. 20 Temmuz’da Türk Yıldızları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin semalarını renklendirecek. Türk Yıldızları sezonun son gösterisini ise 1 Kasım tarihinde Çorlu’da gerçekleştirecek. Türk Yıldızları Doğanhisar, Çanakkale, Konya, Samsun, Isparta, Ilgın, Of, Trabzon, KKTC, Afyon, Aksaray, Salihli (Selamlama Uçuşu) İzmir, Sivrihisar, İstanbul, Adana, Fetiye ve Çorlu'da uçuş ve gösteri yapacak.  Türk Yıldızları Trabzon ve Of ilçesinde iki ayrı gösteri uçuşu yapacak. İlk gösteri uçuşu Of İlçesinde 4 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak. İkinci ise Trabzon'da 7 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.
 
Trabzon Kararacak
 
Trabzon’un Yomra ilçesinde 10-11. 04. 2019 Çarşamba ve Perşembe günleri planlı elektrik kesintileri olacak. Yomra ilçesine bağlı Pınarlı Mahallesi, Şanlı Mahallesi, Amutluk Mahallesi, Kayabaşı Mahallesi, Gülyurdu Mahallesi ve sancak Mahallelerinde yaşanacak elektrik kesintileri saat 09.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek.
 
Kazanan Vakfıkebir Olmuştur
 
Vakfıkebir halkının büyük desteği ile yeniden Vakfıkebir Belediye Başkanı seçilen Muhammet Balta bir mesaj yayınladı. Başkan Balta mesajında şunları söyledi: "31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Yüce Allah’ın nasibi, siz değerli halkımızın teveccühü ile yeniden Vakfıkebir’imize hizmet etme onuruna eriştik. Seçimin bir kaybedeni olmamıştır. Bu seçimde huzur ve güven ortamı içerisinde sandıklara giderek tercihini yapan tüm ilçe halkımız dolayısıyla Vakfıkebir’imiz kazanmıştır. Sizlere söz veriyoruz; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetinize sahip çıkacak, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bu onurlu göreve layık görerek aday gösteren başta; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Seçim süreci boyunca bizlerle yol arkadaşlığı yaparak gece gündüz çalışan, AK Parti ve MHP İlçe Başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine, kadın kolları, gençlik kolları başkanları ve üyelerine, her iki partimizin teşkilat mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizde demokratik bir seçim ortamının yaşanmasına katkı yapan tüm siyasi partilerimizin ilçe başkanları, yöneticileri ve belediye başkan adaylarına, seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi amacıyla mesailerini harcayan Mülki idareye ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Sandığa giderek tercihlerini kullanan, bizlerden destek ve dualarını esirgemeyen tüm hemşehrilerimizi en kalbi duygularımla saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Birlikte Vakfıkebir’iz birlikte daha güçlüyüz".
 
Emniyet Açıkladı
 
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, “ Yaralama” suçundan kesinleşmiş 5 yıl 5 ay hapis cezası bulunan O.Ç. ile *“Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek” suçundan kesinleşmiş 7 yıl 8 ay hapis cezası bulunan N.Z. ve yine aynı suçtan kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası bulunan R. Z. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Şahısların işlemlerinin Asayiş Şube Müdürlüğü'nce devam edildiği ifade edildi.
 
Erener Başladı
 
31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde tekrar Görele Belediye Başkanlığına seçilen Tolga Erener, görevine başladı. Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Hedeflerinin her zaman çalışmak olduğunu ifade eden Erener, şunları kaydetti: "Giresun ve ilçeleri arasında en çok oy farkıyla kazanan biz olduk. Onun için gururluyuz. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu göstermiştir. Bundan sonra da durmak yok yola devam diyoruz. Görele'yi Karadeniz Bölgesi'nde en çok konuşulacak ilçe haline getireceğiz. Seçim kitapçığımızdaki projeleri reklam olsun diye yapmadık, çalışmak için yaptık. Halkın güzel bir cevap verdiği kanaatindeyiz” dedi.
Editör: TE Bilisim