Akgün’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Cora, “Sn. İmamoğlu, ölümüze dirimize küfreden, Cumhurbaşkanımıza her türlü hakareti yapan, Gezi olaylarının baş aktörü Gürkan Akgün’ü İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı görevine atadı” dedi.
 
Unutmadık Unutmayacağız
 
Trabzonlu Özer Nakliyat’ın sahibi Abdullah Özer, 2 sene önce Tunceli Pülümür’de şehit edilen Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz’ın şehadetinin 2. Yılında Pülümür’e gitti. Şehidin babası ve arkadaşlarını da beraberinde götüren Özer, Yılmaz’ın şehit olduğu yerde Türk bayrakları ve şehit öğretmenin posterini astı.

Ardından da dua ederek şehit öğretmen Yılmaz’ı andı. Özer, vatan ve millet hassasiyeti ile dolu bir isimdir. Geçen 15 Temmuz’da da Ankara’da külliyede 15 Temmuz şehitleri için okunan mevlide katılan Özer, mevlidin ardından da Niğde’ye Ömer Halis Demir’in kabrini ziyarete gitti. Herkesi bu tür faaliyetlerde bulunmaya davet eden Özer, “Bizler Türk milleti olarak bir ölür bin diriliriz. Ama bu söz söylemde kalmasın. Tüm vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun” dedi.
 
Kurukız’dan İlçesi İçin Yoğun Mesai
 
Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TTB) üst üste dördüncü araç olan tek belediye olarak adını hafızalara yazdırdı. Kurukız, önceki gün TTB’den 1 milyon TL değerinde ki bir ekskavatörü alarak ilçeye geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun girişimleri ile Şalpazarı Belediyesine TBB’den 22 Tonluk Paletli MST Marka Ekskavatör  alındı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’den Ekskavatörü teslim alırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ,TBB’nin başkanı Fatma Şahin’e destek Hizmetleri müdürüne ve genel sekreterine teşekkür etti. Başkan Kurukız,“İş Makinesinin Şalpazarı İlçemizde hayırlı işlerde kullanılmasını Allah nasip etsin ,İlçemize hayırlı olsun” dedi.
 
Duyun Bu Muhtarın İsyanını
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nin Yeşiltepe Mahalle muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, mahallesinde yapılmayan içme suyu hattı ile tarlaya dönen yolların ne zaman yapılacağını merak ettiğini söyledi. Sesini hiçbir yere duyuramadığını dile getiren Eyüpoğlu, “Akçaabatlı olmak suç mu: Sayın TİSKİ genel müdürümüz diyorlar ki, Sultan Murat yaylasında (Çaykara) şehitliğimize ve diğer bölgelere götürmeyi planladığımız içmesuyu için etüt çalışmalarını gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. İçimden keşke Çaykaralı olsaydık demek geçiyor.

Ben hiçbir ilçeye, mahalleye, yaylaya,mezraya veya şahsa yapılan hizmete karşı değilim.Benim isyanım adaletsiz yapılan işleridir.Akçaabat’ın merkez mahallesi kadar yakın Düzköy yolu üzerinde Yeşiltepe mahallemize halen daha içme suyu gelemedi üstelik Avrupa birliğinden hibe ile yapılan Işıklar içme suyu hattı da bizim mahalleden geçmesine rağmen, neymiş arıtma Akçaabat’taymış ne hikmetse yine olamıyor .Yaklaşık iki yılda o su hattının geçtiği yolun yapılmamasının çilesini çektik halen daha çekiyoruz.Yolumuzun fotoğraflarını tüm amirlere gönderdim Üç kez TİSKİ’ye 2 kez Büyükşehir Belediyesine gittik yola bir şey yapamadık. Çaykara’nın 40 km uzaklıktaki yaylasına etüt yapılıyor ve bunun gibi bir sürü örnekler mevcut yine ücra bir mahallenin var olan şebekesini yenilemeler yine bir mahallenin 5 hanesine özel su hattı döşemeler v s ve bunun gibi örnekleri çoğaltabilirim” diyerek yetkililerden acil çağrı bekledi.
 
8 Ağustos’ta Fındık Toplayacak
 
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin sökülerek yeniden ve farklı sistemlerle dikimi ile oluşturulan Örnek Bahçelerin bir kısmında bu yıl ekonomik fındık hasadı yapılacak. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere sektörle ilgili bazı kurum ve kuruluşların katkıları ile Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak birlikte proje 2014’de uygulamaya konuldu. 

Tüm Türkiye’ye örnek olan proje kapsamında kurulan 63 bahçenin bir kısmında fındık tahmin edilen zamandan önce, 6 yılın ardından ekonomik olarak ürün vermeye başladı. Üreticinin gereken önemi gösterdiği için 2 yıl öncesinden de fındık alınmaya başlayan bahçelerin bazılarında dönüm başına verim 200 kilograma kadar çıktı. Eyyüp Ergan’ın verdiği bilgiye göre, projenin en büyük destekçilerinden olan ve ilk fidanın dikimini de yapan TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu’nun katılımı ile 8 Ağustos Perşembe günü Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi’ndeki Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede Ekonomik Fındık Hasadı töreni yapılacak.
 
Doktorlara ‘Keşanlı Forma’ Çağrısı
 
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, tüm Trabzonsporlu meslektaşlarına keşan desenli gri forma alma çağrısında bulundu. Dr. Ebru Sivri, sosyal medya hesabından keşan desenli formayla fotoğrafının bulunduğu bir duyuru paylaştı. Sivri, duyuruda, “Trabzonspor bizim milli bir değerimizdir. Ve biz değerlerimize sahip çıkarız. Tüm Trabzonsporlu meslektaşlarımı Trabzonspor forması almaya davet ediyorum. Fotoğraflarınızı bu gönderinin altına ekleyebilirsiniz” ifadesini kullandı.

Sivri’nin çağrısı büyük beğeni toplarken, birçok doktor da keşan desenli forma ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı ve kampanyaya destek verdi.
 
Trafik Bilinci İçin El Ele
 
İçişleri Bakanlığınca, çocuklarımızda trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi, bu konudaki eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesinin devamı olan “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında, babası Fikri Balta için ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ dolduran Nazende Balta, Bakanlıkça bisiklet ile ödüllendirildi.

Çözüm Koleji 7. sınıf öğrencisi Nazende Balta’ya hediyesi Rize Valisi Kelam Çeber tarafından verildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen hediye takdimini esnasında Nazende Balta’nın annesi Zeynep ve babası Fikri Balta’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ümit Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Nazende’nin öğretmeni Gülçin Akarsu’da hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim