Kulüp sitesinden yapılan açıklama şöyle; “Kulübümüzün yönetim kurulu eski üyesi ve Divan Kurulu üyemiz Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, seçilmiş olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinde kadim şehir İstanbulumuza hayırlı hizmetler yapması temennisiyle başarılar diliyoruz.”
 
Amcasını Kaybetti
 
Trabzon basınının güçlü yorumcularından Halil Şanlı’nın amcası Mustafa Şanlı yaşamını yitirdi. Köy hizmetleri spor kulübünün eski başkan yardımcılarından Ayhan Şanlı’nın da kayınpederi olan Mustafa Şanlı’nın cenazesi dün gece İstanbul’dan getirildi ve bugün Arsin Işıklı mahallesinden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet Şanlı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Öztürk’e Tam Not
 
Türkiye’nin birçok ilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile Yurt Kur müdürlüklerinin birleştirilmesi noktasında sorunlar yaşanırken Trabzon’da Spor İl Müdürü Birdal Öztürk dört dörtlük bir birleşme gerçekleştirdi ve iki kurumda da özlük haklarını koruyarak çok güzel adımlar attı. Çok çalışan ve koltuğunun hakkını veren Öztürk’ü kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.
 
Büyükliman İçin El Ele
 
Büyükliman Yöresindeki ilçelerin birlikteliği ve kardeşliği her zaman örnek olmuştur. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ilk döneminde kendi ilçesine yaptığı tarihin en büyük hizmetlerinin yanı sıra çevre ilçelere de çok önemli hizmetler yaparak büyük bir takdir kazanmıştı.

Başkan Muhammet Balta, yöredeki ilçelere gittiğinde buralarda yaşayan insanlar tarafından her zaman büyük bir sevgi ve ilgi ile karşılanır. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’da bir dönem önce Beşikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş ve yörenin kaynaşması ve işbirliği içerisinde çalışması için büyük gayret göstermişti. Ramis Başkan’da tıpkı Muhammet Başkan gibi sadece Beşikdüzü’nde değil yöredeki tüm ilçelerde çok sevilen ve ilgi gösterilen değerli bir isim. Yörenin bu iki sevilen Başkanı Vakfıkebir’de biraraya geldiler. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında her iki başkanda yörenin birlikteliğinin ve kardeşliğinin önemine vurgu yaparak örnek olmaya devam ettiler.
 
İki Üniversite Mezunu 21 Belge Sahibi Muhtar
 
Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır ülkenin en tahsilli muhtarlarından birisi. İki tane üniversite bitiren muhtar Gökhan Bahadır’ın özellikleri bununla da bitmiyor. Yerel yönetimlerde ihtisas yaptı.

Trabzon TÜFAD Yönetim Kurulu Üyesi, birçok seminerlere katılmış, antrenörlük ve hakemli belgesine sahip ve toplamda 21 tane belgesi bulunuyor. Öğrenmekten ve kendisini geliştirmekten asla geri kalmayacağını ifade eden Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, “Azimle çalışarak yeni alanlarda bilgi ve belge sahibi olmaya devam edeceğim. Ne kadar çok kendimi geliştirirsem insanlarımız ve memleketimiz için o kadar daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğime inanıyorum. Çalışmaya öğrenmeye devam” dedi.
 
Musiki Derneğinde 20 Yıl Sonra Değişim
 
Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Derneği’nde aradan geçen 20 yıl sonra kan değişimi yaşandı. 19 Mayıs 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul’da mevcut başkan olan ve 20 yıldır derneği bir çok noktada temsil eden Tahsin Kaya,başkanlık koltuğunu yakın arkadaşı Fikret Kunt’a bırakırken,kendisi ise yardımcılığa getirildi.Saymanlığa Koro Şefi Ali Kılıçarslan,sekreterliğe Mehmet Kudu ve yönetim asil üyeliğine ise Engin Öztürk getirildi.

Dernek Denetleme Kurulu Başkanlığına Sezai Eriçok gelirken üyelikleri ise Şükrü Yerli ve Abdullah Tozlu oluşturdu.Eski başkan Tahsin Kaya yapmış olduğu açıklamada yeni yönetimin kendileri kadar hızlı çalışacağına inandığını belirterek yönetime başarılar temennisinde bulundu.Yeni başkanlığa seçilen Fikret Kunt’ da üyelere birlik çağrısında bulunarak düğün,nişan,sünnet ve anma günlerinde Karadeniz halkının yanında olacaklarını belirtti.
 
YÖK'ten RTEÜ’ne 4 Bin 133 Kontenjan
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlandığı hatırlatmasında bulunularak adayların, tercihlerini belirlemeden önce kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği ifade edildi.
 
Açıklamada, YÖK tarafından RTEÜ'ye ayrılan kontenjanlar hakkında bilgi verilerek, "2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Üniversitemiz bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarına 123 tanesi okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 4133 kontenjan verilmiştir. 36 ön lisans programımıza 1712 öğrenci ve 44 lisans programımıza da 2421 öğrenci alınacaktır. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için Üniversitemize verilen 4133 kontenjana, uluslararası öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları dâhil değildir." ifadelerine yer verilerek "Bu yıl tercih yapacak öğrenci adaylarını yeşil ile mavinin anavatanı, çayın başkenti Rize’ye ve en özel devlet üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bekler, başarılarının devamını dileriz." denildi.
Editör: TE Bilisim