İmamoğlu, “Türkiye'de sporseverlerin sevgisini kazanmış, sportmen, centilmen ve başarılı Trabzonspor kulübümüzün 50. sezonunu tebrik ediyorum. Futbolda Anadolu devrimi simgesi kulübümüze nice başarılı yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı. Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan İmamoğlu Bordo- Mavili formayı giyerek sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. 

Düzköy Ve Çayırbağı Neden Ayakta?
    
Yeni sezon yaklaşıyor. Trabzonspor’un Burak Yılmaz’ı tranfer etmesi Dijitürk satışlarını tavan yaptırdı. Ancak dün Düzköy, Çayırbağı ve Alazlı’dan arayanlar Dijitürk Bein Tv’ye zam yapılmasına tepki gösterdiler. 4 bin 500 TL’lik yıllık aboneliğin 6 bin 500 TL’ye çıkarıldığını ve bunu protesto ettiklerini söyleyen Ahmet Çelik, ‘Meydan parkında eylem yapacağız. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun dışında bunu kimsenin çözemeyceğini bize ilettiler. Tek keyfimiz Trabzonspor’u izlemek, bundan bizi mahrum bırakmasınlar’ dedi.

Ağakonağı Şenliği

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde gerçekleştirilecek olan Ağakonağı şenliğinin hazırlıkları tamamlandı. 6 Ağustos Pazar günü yapılacak olan şenliğe birbirinden önemli yerel sanatçılar iştirak edecek. Sunuculuğu ise Necati Selvitop gerçekleştirecek.

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

Müslüm Tokgöz  "Sorumluluk taşıyanların dikkatine"  diyerek yaptığı açıklamada, "Daha önce de benzer bir paylaşım yapmıştım ve beğeni aldığım gibi eleştiriler de aldım. Beğenen ve eleştiri yapanlara teşekkür ediyorum ve yine tekrarlıyorum. Adaletin savunucusu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile referandumda hayır bloğuna tam destek sağlayan Sayın Meral Akşener Hanım efendi ile el ele vererek bir an önce ülkemiz ve halkımızın üzerine çöken değirmentaşını kaldırmalıdırlar. Bu ikili, üzerine düşen görevi derhal yapmalıdırlar. Yapmasalar sorumludurlar. Atalarımızdan emanet, torunlarımıza miras bırakacağımız son Türk Devletine sahip çıkılması zamanıdır. Yine söylüyorum; bu ikili emeklerini yüreklerini ortaya koymalıdırlar” dedi. 

Kutlamalara Rötar Engeli

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu önce ki akşam Trabzonspor’un 50. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Trabzon’a gelecekti. Ancak uçak 50 dakika rötar yaptı. Sula tepkisini şu şekilde dile getirdi; “Beni Trabzonspor'uma geç götüren Türk Hava Yollarından şikayetçiyim.. Olmaz böyle şey tam 55 dakika rötar.”

İstifaya Davet Etti

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın istifa etmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Pekşen açıklamasında; “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı derhal istifa etmelidir” dedi. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan’ın ‘Yeni bir devlet kuruyoruz’ açıklamasının AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni hazmedemediğinin bir itirafı olduğunu belirten Pekşen, bu açıklama hakkında derhal soruşturma açmayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı istifaya davet etti.

Fındık Yevmiye Fiyatları Açıklandı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017 yılı fındık hasadının yaklaşması nedeniyle fındık toplama işlerinde çalışacak tarım işçilerine ödenecek ücretlerin tespit edilmesi amacıyla oluşturulan komisyon, Vali Yardımcısı Recep Uzal başkanlığında toplandı. Komisyon, fındık toplama işinde çalışabilme kriterlerine uygun olan işçilere yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın yemek iş verene ait ise günlük 60 lira, yemeğin işçilere ait olması durumunda da 66 lira yevmiye ödenmesine karar verdi. Fındık ayıklama işinde kullanılan patoz makinesinin saat ücreti ise 140 lira olarak tespit edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Toplanan fındıkların taşınması işinde çalışacak çuvalcılara, yemek işverene ait olursa 70 lira, yemek işçiye ait olursa 76 lira ödenecek. Hasat döneminde çalışacak aşçılara 66 lira, katırcıya (katırı ile birlikte) 150 lira ödenmesi kararlaştırıldı. 

Çalışmalara Devam 

Yomra’da yol çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Yol yapım çalışmalarını inceleyen Başkan İbrahim Sağıroğlu; “İkisu Mahallemizin Fulana Mevki'inde sürdürdüğümüz betonlama çalışmalarımızı yerinde inceledik. Emeği geçen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza İkisu Mahallemizden hayırlı günler diliyorum “dedi. 
 
Editör: TE Bilisim