Konu ile ilgili olarak Vakfıkebir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, “Vakfıkebir İlçesi Merkez ve Mahalleleri 1/5.000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı” Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 20.10.2017 tarih ve 1999 sayılı kararıyla onaylanmış olup, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Hizmet Binası ilan panosunda 07.12.2017 tarihine kadar askıda kalacaktır” denildi. 

Kurukız’ı Ziyaret Ettiler

Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, Aselsan genel müdür yardımcısı Yavuz Bayız ve beraberindeler Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Refik Kurukız, misafirlerine yöresel hediyeler verdi.  Kurukız, “İlçemizin medarı iftiharı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, Aselsan genel müdür yardımcısı Yavuz Bayız ve beraberindekileri ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Kendilerine görevlerinde üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Bağdat’tan Mektuplar

Görele Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında basımı tamamlanarak, yayına sunulan ‘Bağdat’tan Görele’ye Mektuplar’ kitabı okuyucularıyla buluştu. Görele Kazası Nüfus Defteri (Feridun Emecan, Ayhan Yüksel), Görele Mahkeme Sicili (Ayfer Albayrak), Görele ve yöresi Ağızları kitabı (Sinan Koca)’nın ardından Mevlüt Kaya’nın kaleme aldığı ‘Bağdat’tan Görele’ye Mektuplar’ adlı kitap da Görele kültür yayınları arasında yerini aldı.  Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ‘Bağdat’tan Görele’ye Mektuplar’ kitabının yazarı Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mevlüt Kaya, dedesi, babası ve kendisinin kitapla ölümsüzleştirilen 85 yaşındaki Şekip Yazgan, Eynesil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şükrü Salim Kemal ve yazar ile kitapta konu alan Yazgan ailesini tanıştıran gazeteci Ahmet Ceylan’ı makamında ağırladı. Yazar Kaya’ya plaket takdim eden Başkan Tolga Erener, “Kültür arşivimize Görele için önemli bir kitabı daha kattık. Göreleli bir askerin (Abdülhamid Yazgan) Birinci Dünya Savaşında Bağdat’ta askerlik yaptığı sıralarda Görele’deki ailesine yazdığı mektuplardan yola çıkılarak yazılan kitap, Görele ve ülkenin o günlerdeki durumuna ışık tutmaktadır” diye konuştu.

Türker, Ak Gençlik’e Aday

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kongre süreci devam ediyor. Bir süre önce İlçe Başkanlığı Kongresini tamamlayan AK Parti’nin bu kez gençleri aynı heyecanı yaşayacak. Çok adaylı bir süreçten geçeceği anlaşılan AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları’nın ertelenen kongresi, 18 Kasım Cumartesi günü yapılacak. AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları kongresi öncesi adaylığını açıklayan bir isim de mevcut İlçe Gençlik Yönetiminin Başkan Yardımcılarından Resül Türker oldu. Teşkilattaki görevi Yeni Seçmen Başkanlığı olan Resül Türker, son yapılan toplantılarında, AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Yönetici arkadaşlarının desteğini alarak adaylığını açıkladığını dile getiren Türker, “Kongre hazırlıklarımızı bir bayram havasında gerçekleştiriyoruz. Adaylığını açıklayan ya da açıklayacak başka arkadaşlarımız da var ve olacak. Bu ne kadar büyük bir aile olduğumuzun, nasıl büyük bir hareketin içinde olduğumuzun göstergesidir” diye konuştu.

Harp Okulunu Kazandı

Araklı Çankaya Mahallesinden Mehmet Ersoy'un oğlu Ekrem Ersoy Ankara Kara Harp Okulu'nu kazandı. 4 Yıllık eğitim ardından Subay olarak görevine devam edecek olan Ersoy'a başarılar dileriz.

Valilerden Akçaabat Çıkarması

Daha önce Kastamonu Valiliği yapmış olan ve şimdilerde Merkez Valiliği görevinde bulunan Enis Yeter ve daha önce Rize, Gümüşhane ve Edirne Valiliği görevi yapmış olan şimdilerde Merkez Vali olan Enver Salihoğlu Akçaabat’ı ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i ziyaret ettiler. Merkez Valilerimiz Enis Yeter ve Enver Salihoğlu Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaretlerinin ardından, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’nin eşliğinde köklü tarihi ile ilçemizin önemli turizm alanlarından olan Ortamahalle’yi gezdiler.

Trabzon’un ilçelerinde kaç banka şubesi var? 

Son yıllarda özellikle bankaların rağbet gösterdiği Trabzon’un ilçelerinde ki banka sayısı herkesi şaşırtıyor. Her ilçede en az 3 banka şubesi hizmet vermekte... Bakıldığı zaman ilçenin ekonomi durumu ve nüfus artışı bu anlamda çok önemli. Araştırdığımız rakamlara göre, Ortahisar ilçesi hariç diğer ilçedeler de yaklaşık 60-70 banka şubesi hizmet veriyor. Bu rakamların içinde ise en çok dikkat çeken Akçaabat ilçesi geliyor. Tam 12 banka şubesi ilçede hizmet veriyor. 120 bin nüfuslu ilçede 12 banka şubesinin hizmet vermesi bölge halkı tarafından normal karşılanırken, bu durum diğer ilçelerin ekonomi ve nüfusunu göz önüne sermiş bulunuyor... Anlaşılan o ki diğer ilçelere yapılan yatırım ya yetersiz, yada ilçeye insan çekecek yaşam alanları yok.
 
Editör: TE Bilisim