Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Şalpazarı Belediye Başkan Kurukız, “ Sosyal, kültürel ve modern belediye hizmet binasının  ihalesini yaptık ve yüklenici firma ile de sözleşmeleri imzaladık. İlçemize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Şalpazarı'nın hayali olan belediye hizmet binasın içerisinde birçok muhteva barındıran, sosyal donatılarından pazar yerine, belediye binasından toplantı salonuna kadar önemli yenilikler olacak. Ayrıca geçmişimizi geleceğimizle buluşturan Şalpazarı müzesi, el sanatlarımızın yapılıp sergileneceği bir mekân olacak.  Gençlerimiz, bayanlarımız, yaşlılarımız bu sosyal mekandan faydalanacak”  dedi. 

Başkandan Altın Nasihatler
   
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Halil Gürel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TUBİTAK destekli bilim şenliğine katıldı. 

Öğrencilere bol bol nasihat eden Başkan Tolga Erener, “Bilgiyi üreten bir toplum olmamız gerekir. Hakikatten insanlarımızı bilinçlendirme adına çok başarılı bir çalışma olmuş. Bu projelere küçük projeler gözüyle bakmak doğru değil. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılır. Ben öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyor, tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Her alanda bilgiyi üreten bir toplum olmamız gerekmektedir” dedi.

Hayri Birinci’nin Sağlık Durumu 
  
Vakfıkebir’de iki dönem bağımsız belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanı Hayri Birinci önemli rahatsızlıklar geçirmişti. 

İki kez kalp ameliyatı olan ve kalp kapakçığı değişen Başkan Hayri Birinci Yüce Allah’ın takdiri ve sevenlerinin duasıyla zor günler geride bıraktı, sağlığına kavuştu. Bitkileri ve doğayı çok seven Hayri Birinci Tarlacık ve Rıdvanlı mahallerinde bulunan evlerinde bu tutkusuna uygun bir yaşam sürüyor. Hayri Başkan’a sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz.

Eynesil Müdürlük Oldu 
   
Aralarında Eynesil’inde bulunduğu Giresun’un dört ilçesindeki Emniyet Amirlikleri Emniyet Müdürlüğü’ne yükseltildi. Giresun’un 15 ilçesinden 6’sına Emniyet Müdürlüğü bulunurken, Alucra, Dereli, Eynesil ve Keşap ilçelerindeki Emniyet Amirlikleri de Emniyet Müdürlüğüne dönüştürüldü. Bundan önce Bulancak, Görele, Espiye, Tirebolu ve Şebinkarahisar ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü bulunurken, Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Eynesil, Güce, Keşap, Piraziz ve Yağlıdere ilçelerinde de Emniyet Amirliği bulunmaktaydı.  Emniyet Genel Müdürlüğünün kararnamesi ile Alucra, Dereli, Eynesil ve Keşap ilçelerindeki Amirlikler Müdürlüğe yükseltildi. Böylece Giresun Emniyet 15 ilçenin 10’unda Emniyet Müdürlüğü, 5’inde ise Emniyet Amirliği olarak hizmet verecek. 

Gümrükçüoğlu’ndan Anneler Günü Mesajı 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Gümrükçüoğlu, mesajında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’in “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” diye buyurduğunu hatırlatırken, “Annelerimizin bu makamlarının Peygamber Efendimizce (S.A.V.) belirtilmesine mahzar olmaları, bize evlatları için ne fedakârlıklar yaptıklarını hatırlatmalıdır ve her günümüzde annelerimize hizmette, hürmette kusur etmememizi sağlamalıdır” dedi.

 Gümrükçüoğlu mesajına şu şekilde devam etti: “Şefkat, merhamet, karşılıksız sevgi ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz sevginin en büyüğüne layıktır. Sevginin ve fedakârlığın timsali annelerimizi sadece bir günle sınırlı kalacak şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük vefasızlık olacağını unutmamalıyız. Annelerimizi yılın her gününde hatırlanmalı, hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüzü gösterilerek her fırsatta hayır duaları almaya çalışmalıyız. Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bu vesile ile tüm annelerin bu önemli günlerini kutluyor, ebediyete göç etmiş olanlara da Allah Teala’dan (c.c.) rahmet diliyorum.”  

Trabzon'da Meslek Seçimine Destek Dergisi Dağıtılacak

Trabzon'da meslek seçimine destek dergisi dağıtılacağı bildirildi. Trabzon İŞKUR Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Trabzon'da 10 bin 100 meslek seçimine destek dergisi dağıtılacağı belirtildi.

Açıklamada, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin'in şu ifadelerine yer verildi:

"İŞKUR Türkiye genelinde meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak amacıyla 1 milyon meslek seçimine destek dergisi dağıtacak. İlimizde ise 10 bin dergi dağıtılacak. Dergi ilimizde, İl Müdürlüğümüz, hizmet noktalarımız, üniversite irtibat noktamızda, meslek tanıtım günlerinde, kariyer günlerinde bunun yanı sıra eğitim ve öğretim kurumu ziyaretlerimizde kullanılacak. Bunun yanı sıra iş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerde dergi dağıtımıyla birlikte, tüm meslek liseleri ile diğer liselerin son sınıf öğrencilerine iş arama becerileri, kurum faaliyetleri, özgeçmiş oluşturma ve mülakat teknikleri gibi konularda seminer verilmesi, kurumumuz internet şubesi üzerinden kayıt, özgeçmiş oluşturma ve iş arama işlem basamaklarının aktarılması sağlanacak."
Editör: TE Bilisim