Anadolu yakasının en meşhur pidecisi olan İrfan Usta aynı zamanda Çavuşlu da da tesis sahibi. Sohbet elbette Trabzon ve Görele. Hamza ve Selçuk Trabzon ve Karadenizlilerin ayağı taşa dokunsa koşan iki dost.. Ve İbrahim Usta ağırlayan ve yemeğin hesabını yapmayan bir değer. İyi ki varsınız.

Çömlekçi’de Son Durum

Trabzon’un en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yüzde 50’ye neredeyse ulaşıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesinde toplamda 1336 hisse TOKİ tarafından hak sahiplerinden nakit karşılığında satın alındı, 94,8 milyon lira ödeme yapıldı. Çömlekçi ve Yenicuma’dan konut talep eden 140 hissedar ile de konut karşılığında 21,1 milyon liralık anlaşma sağlandı. Böylelikle, Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile yapılan anlaşma rakamı da 115,9 milyon lira oldu. Bu noktada asıl merak edilen konu ise bu rakamlar Çömlekçi’nin kaçta kaçına isabet ediyor... Çömlekçi’de toplamda 3 bin 165 hissedar bulunurken son rakamlara göre bunların 1476’sı ile anlaşma sağlandı.  Geriye kalan bin 689 hissedar ile görüşmelerin devam ettiği bildirilirken Çömlekçi Kentsel Dönüşümde anlaşmaların yüzde 50’ye yaklaşması ise büyük bir ivme olarak görülüyor.

MKYK'da 6 Rizeli

Rizeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 delegenin oyunu alarak genel başkanlığa seçilirken, Hayati Yazıcı, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal ile Rize Gelinleri Ravza Kavakçı Kan (Rizeli Dr. Osman Kan'ın eşi) ve Asuman Erdoğan (Next Level AVM'nin sahibi olan Fatih Erdoğan'ın eşi) MKYK Asıl üyeliğine, Yıldız Seferinoğlu ise MKYK yedek üyeliğine seçildi. Önceki MKYK'da yer alan Şaban Dişli ise liste dışı kaldı.

Başarının Temel Dinamikleri

Trabzon eski Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Asım Aykan, AK Parti’nin yeni döneminde başarıda temel dinamiklerin neler olacağına dair yorumlarda bulundu. Aykan şunları söyledi: “Partinin başarısı Milletimizin başarısı demek. Yeni atılım ve yenilenmede nelere dikkat etmek gerek; Partide, teşkilatlarda, hükümette hesaplı olanların değil hasbi olanların öne çıkartılması gerekir. 

Bunun karşılığı olarak teşkilatlarda, almaya değil vermeye talip olanlar yetkili kılınmalı. Emeğe de saygı gösterilmeli. Tevazu rehberimiz olmalı. Emanetin ehline verilmesi temel prensibi teşkilatlarda, bürokraside, yerel yönetimlerde temel kriter olmalı.İnsan yetiştirme esas alınmalı. Muhafazakâr, Demokrat, Ak prensiplerinden asla taviz verilmemeli ve tahkim edilmeli. Uygulamalarda esas alınmalı. AK kadrolar "Binbirbaşlı Kartal'ı Nasıl taşır kanarya" bilincinde olarak Dünya çapındaki sorumluluğunun bilincini hiçbir zaman unutmamalı. Bu hassasiyetler, ülkemizin kültürel, sosyal, ekonomik atılımının anahtarlarıdır. Hadi bismillah inşallah.” 

Arap Gençleri Trabzon'a Akın Edecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Arap'ların Türkiye'ye çok ilgi gösterdiğini söyleyen Bakan Avcı, Arap gençlerinin yaptıkları bazı elektronik sporları Türkiye'de yapmak istediğini ve Trabzon ile birlikte Bursa ve İstanbul'da bu sporların yapılmasını planladıklarını söyledi. Bakan Avcı "Araplarla turizm iyi gidiyor. Arap gençlerini ilgi gösterdiği elektronik sporlar yarışları var. Arap ülkeleri bu yarışları Türkiye'de yapmak istiyor. Bursa, Trabzon ve İstanbul illerinden birinde bu yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Araplar kayak turizmine de ilgi duyuyor. Türkiye'nin çok ciddi kayak potansiyeli var. Bunu uygun tesislerle bir araya getirdiğimiz zaman turizm mevsimini bütün yıla yayma şansımız olacak" diye konuştu.

İş Adamlarına FETÖ Gözaltısı! 

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) kent genelinde yapmış olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında çok sayıda iş adamını gözaltına aldı.   FETÖ/PDY’nin finans kaynaklarına yönelik başlatılan çalışmalarda Trabzon’da yaşayan 60’a yakın iş adamı gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürütmüş olduğu çalışmada gözaltına alınan iş adamları il emniyet müdürlüğüne sevk edildi.

Çebi Kolları Sıvadı

Mayıs ayı olağan encümen toplantısı gerçekleştirildi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi encümen üyeleriyle birlikte imar planı çalışmalarını gerçekleştirdiler. Encümen üyeleriyle hassas bir çalışma gerçekleştiren Başkan Çebi Araklı’nın daha iyi bir dizayna sahip olması adına kolları sıvadı. 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ilçeye yeni projeler kazandırmaya devam ederek çevre düzeninin, sosyal ve kültürel seviyenin artmasını sağlıyor. Turizm potansiyeli yüksek olan, doğal güzelliklerle kaplı Karadeniz bölgesinin tarihi yapısı ve coğrafi konumuyla turizm cenneti olan Araklı gelişmeye an be an devam ediyor. Belediye Başkanı Recep Çebi geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’u ziyaret ederek Araklı’nın otogar mevkiinde gerçekleştirilecek olan kavşak projesini ve diğer yol projelerini görüştü. Akabinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince gerekli incelemeler ve planlamalar başlatıldı. Kısa bir süre sonra yapılan planlamaların ardından çalışmaların faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Çebi ‘’Araklı’ya hayırlı olsun.’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim