Yaratılmak istenen algıda MHP Trabzon'da büyük kopuşların olduğu ve işimizin çok zor olduğuymuş!
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı'ndan bugüne kadar istifa eden üye sayısı 10 civarı kaldığını bu süreç zarfında ise 1000 civarı yeni üyemizin partiye kayıt olduğunu; Türkiye teşkilatı olarak ise bu süreçte 250.000 civarı yeni üyenin kayıt olduğunu hatırlatırız. Kaldı ki işimiz zormuş, evet işimiz hakikatten zor Türkiye'miz üzerine oynanan hem içeriden hem de dışarıdan büyük bir oyun var. Ama Türk Milleti bu oyunu bozacaktır” dedi.
 
Duvar Yıkımı Bitmek Üzere
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı Mahallesi’nde bulunan Sera Gölü’nün çevresine yapılan duvar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emriyle yıkılma kararı alınmıştı. Duvarın doğal olmaması nedeniyle yıkım kararı alınan duvarın büyük bir bölümünün yıkıldığı görüldü. Burada bulunan ve yıkımı tamamlanacak olan duvarın yerine ise doğaya uygun olarak yeni duvar inşa edileceği ifade edildi.
 
MHP'de Yeni Dönem
 
MHP Akçaabat ilçe başkanlığına atanan Adem Çelik basın toplantısı düzenleyerek yeni yönetimi basına tanıttı. Parti binasında düzenlenen toplantıya, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
 
Yeni İl Yönetimi
 
AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları eski başkanı Halim Yılmaz’ın yaşı nedeniyle görevi bırakmasının ardından başkanlığa getirilen Sefa Küçükali yeni yönetimini belirledi.

Yeni yönetim işte şu şekilde oluştu;

Asıl üyeler;

Gökhan İskenderoğlu, Muhammet Enes, Baştürk Serdar, Tonyalı Uğur, Cenk Zihni, Cem Atmaca, Arif Hacıalioğlu, Ahmet Yücel, Sezgin Yunus, Emre Çakır, Hami Akyasan, Halit Aydın, Miraç Kara, Oğuzhan Mercan, Oğuzhan Cengiz, Sultan Varlık Çelik, Recep Ali Sürmen, Rüveyda Yeşilbağ, Burak Tokdemir, Ahmet Başar, Mecra Topal, İrem Gümüş, Yasin Mutlu, Muhammet Fatih Yıldırımhan, Eren Yılmaz, Mira Selin Bekaroğlu, Ömer Yasin Aygün, Hamit Özer, Selim Burak Özdemir, Halil İbrahim Alp, Ali Osman Çoban, Yahya Alemdağ, Yavuz Selim Kazancı, Tuğba Saykı, Davut Karslı, Muhammet Ali Keleş, İsmail Şahinoğlu, Yusuf Ziya Yılmaz, Büşra Taflan, Emre Eroğlu, Ali Akaydın, Ömer Yıldız, Muammer Kaya, Bukeyir Çakmak, Hakan Topal, Melek Karataş, Ahmet Tahir Balaban, Fatih Bekar, İbrahim Eren Çakır, Emre Kolçak, Aleyna Bala.
 
Hamzaçebi Belediyeleri Suçladı
 
Rize ve Artvin’de yaşanan su baskınları ve sel afetinin yol açtığı heyelanlar bölgede yine korku verdi. Can kaybı olmaması sevindirirken ‘kıl payı atlatıldı. Konuyla alakalı Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, sel ve heyelanlarla ilgili belediyeleri suçladı. Hamzaçebi, “DSİ ve karayolları, yerel yönetimlerin yapmış olduğu yanlış imar planlarını düzeltmeye çalışıyor. Belediyeler dere kenarlarına yol ve ev izni vermezse ne ölüm yaşanır ne de vatandaş sıkıntı yaşar” dedi. Hamzaçebi, taşkınların ana sorumlusu karayolları ve DSİ olmadığını fakat yapılan tahkimat çalışmalarının da yeterli olmadığını söyledi.
 
2023 Yorumu
 
DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye Cumhuriyet’in 100. yılı 2023 ihracat hedefi olan ihracat rakamlarının 500 milyar dolara ulaşması noktasında Doğu Karadeniz Bölgesi’ne düşen rakamların gerçek olması için alt yapı çalışmalarının bir an önce yapılması gerektiğini kaydederek, “Hayallerle değil, rakamlarla konuşulması gerekiyor” dedi.
 
 ‘Borsa Kurulmalı’
 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na, Giresun’da Fındık Borsası ve Fındık Araştırma Enstitüsü’nün varlığı hakkında bilgi verilmeyince konuşmasında bunların olması gerektiğine değinerek, “Giresun’da Fındık Enstitüsü olsa daha güzel olmaz mı? Giresun'a bir fındık borsası kurulmalı” ifadesini kullandı.
 
Yılın Esnafına Ahilik Ödülü
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca Türkiye’de 81 ilde yapılan seçmeler sonucunda, birinci olan esnaflar Kırşehir’de yapılan Türkiye birinciliğine katıldı. Trabzon’u temsil eden Akçaabat Mersin mahallesinde kayık yapan Ali Saraç yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye birincisi seçildi. Akçaabat esnaf odasında yapılan törende yılın Ahi esnafı seçilen Ali Saraç’a çeşitli hediyeler verildi. Akçaabat esnaf odasında geçmişte başkanlık yapanlara çeşitli hediyeler verildi. Akçaabat esnaf odası başkanı Yaşar Sivrikaya bir konuşma yaparak “ esnaf Ahi’liğin ne olduğunu bilmezse işini düzgün yapamaz. Türkiye bincisinin Akçaabatlı olaması sevindiricidir” dedi. Eski oda başkanlarından Osman Özer konuşmasında “Ahilik Ahi Evren tarafından kurulmuş bugüne kadar gelmiştir. Bundan sonraki oda başkanları ve esnafımız Ahi’lik geleneğini sürdüreceklerine sonsuz inancım var.
Editör: TE Bilisim