Trabzon Mimarlar odasında Saat 10.30’da basın mensupları ile kahvaltıda buluşacak olan İYİ parti heyeti, hem yeni atama sonrasına yönelik hem de yerel seçimlere yönelik çalışma yapacak. Ve basın mensuplarının Trabzon’un sorunlarına yönelik de görüşlerini alacaklar.
 
Siirt Valisinden Başkan Balta’ya Ziyaret
 
Siirt Valisi, Vakfıkebirli hemşerimiz Ali Fuat Atik, İş Adamı Dursun Ali Yıldız ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti.  Siirt Valisi Ali Fuat Atik ziyaret sırasında Başkan Muhammet Balta’ya Siirt’ten getirdiği yöresel hediyeleri verdi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, Vali Atik’e Vakfıkebir Belediyesi tarafından bastırılan ‘Osmanlı Salnamelerinde Vakfıkebir’ ve ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimli kitapları ve kemençe maketi takdim etti. Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “İlçemizden çok değerli şahsiyetler yetişiyor.

Bunlardan bir tanesi de Siirt Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’dir. Kendisi ile gurur duyuyor, görevinde başarılar diliyoruz” dedi. Siirt Valisi, Vakfıkebirli hemşerimiz Ali Fuat Atik ise, “Trabzon’lu ve Vakfıkebir’li olmaktan her zaman gurur duydum. Bu makamlarda hem bulunduğumuz şehirlere hizmet ediyor hem de ilimizi ve ilçemizi temsil ediyoruz. Böyle önemli görevlerle ülkeme hizmet etmeyi nasip ettiği için Yüce Allah’a her zaman şükrediyorum. Belediye Başkanımız Muhammet Balta Vakfıkebirimize çok başarılı çalışmalarla önemli hizmetler kazandırıyor. Kendisini yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyor, bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.
 
Şalpazarı’nda Muzaffer Türkmen Sesleri
 
Şalpazarı’nda AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için Geyikli Beldesi eski Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen’in adı gündeme geldi. Geyikli’de önemli hizmetler yapan Muzaffer Türkmen’in Şalpazarı Belediyesi’ne de talip olarak bu hizmetlerin devamı için “Varım” diyebileceği ifade ediliyor. Henüz aday adaylığı konusunda bir açıklaması bulunmayan Muzaffer Türkmen’in halktan gelen taleplere kayıtsız kalamayarak yeniden siyasete soyunabileceği konuşuluyor.
 
Vakfıkebir’de Gaziler Günü
 
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Vakfıkebir’de bir kutlama programı düzenlendi. Hükümet binası önünde yapılan törene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, Belediye Başkanı Muhammet Balta, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütü başkanları ve vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Garnizon Komutanı Orhan Kaya günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Daha sonra günün anlamına uygun şiirler okundu.
 
Ofta Büyük Çoşku  
  
 27 Eylül 2018 Perşembe günü of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Herkesi  Of’a büyük şölene bekliyor.  Türk Yıldızları Of’ta Türk Yıldızları, Of Belediyemizin ev sahipliğinde, 27 Eylül 2018 Perşembe günü saat 16.00’da Of Sahil Alanında muhteşem bir gösteriye imza atmaya hazırlanıyor.

Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum. Cemal Berber ve gurubunun vereceği özel halk konseri büyük ilgi görecek bayram havasında olacak  Ayrıca Trabzon Ortahisar Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan solo ve koro 1,5 saat konser verecek halk müziği ve Karadeniz ezgilerinden oluşacak program büyük ilgi görecek Çay Tv programı canlı yayınlayacak. Programda çevre il ve ilçelerden herkesin davetli olduğu ve herkesi güzel ilçemize bekleyeceklerini  belirten Sarıalioğlu herkesi güzel ilçemize davet ediyorum diyerek her yıl böyle bir etkinliği yapacaklarını söyledi.
 
Araklı’da Tarihi Binalar Hayata Dönüyor
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ilçede çok sayıda çalışmaya imza atıyor. İlçede bulunan tarihi yapılar restore ediliyor ilçeye ve turizme kazandırılıyor. Başkan Çebi  geçtiğimiz gün Turnalı Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu. Başkan Çebi restorasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Çebi,  “Turnalı Mahallemizde Türkiye’de eşi benzeri az bulunan yaklaşık 200 yıllık tarihi cami ve türbelerimizi ziyaret ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu tarihi eserlerimiz 700 bin TL harcanarak restore edildi. Bu güzide alanlar tekrar ziyarete açılmış oldu. Caminin yanında bulunan Hacı Hasan türbe ise camiyi yapmasından dolayı burada yerini almış. Caminin restorasyonunu sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sözleşmeli Personel Alınacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine sözleşmeli sağlık personeli alınacağı bildirildi. KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Farabi Hastanesi Başhekimliğinde, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 6 Haziran 1978 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın, Lisans 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile personel alımı gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada, ilgili sınavdan "KPSSP3" puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacağı aktarılarak, alınacak 14 hemşirenin KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimliği bünyesinde istihdam edileceği kaydedildi. Başvuruların, 2 Ekim 2018'e kadar KTÜ Personel Dairesi Başkanlığına yapılması gerektiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim