“Sonuç rezalet”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ateş püskürdü. Genç İzlanda yenilgisinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Milli umudumuz sona erdi. Sonuç rezalet. Yıldırım Demirören defol git artık. Yazıklar olsun” ifadelerine yer verdi. Ortahisar Belediye Başkanı, A.Alanyaspor maçı sonrasında da Ersun Yanal'ı istifaya davet eden bir Twitter mesajı yayınlamıştı. 

Hayırlı Olsun Ziyareti
 
Memur Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar ve Konfederasyona bağlı Sendikaların Of İlçe Temsilcileri ile yönetim kurulu üyeleri, kısa bir süre önce 6. Olağan kongresini gerçekleştiren AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. İlçe genelinde yaşanan birlik ve beraberliğe dikkat çeken Terzioğlu; “Ülkenin de partinin de düşmanları çok. Bunlara karşı birlik olursak ayakta kalabiliriz. Makamlar ve mevkiler geçicidir. Bugün buradayız yarın olmayabiliriz ama önemli olan Of’a kalıcı ve yararlı şeyler bırakıp arkamızdan iyi konuşturmaktır” dedi.
 
Aksu Mazbatasını Aldı

Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanlığı seçimi geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Kongrede başkanlığa seçilen Yahya Aksu dün mazbatasını alarak göreve başladı. Aksu, “Yeni bir ruhla yeni bir azimle yeni bir şevkle ortaya çakacağız. Her zaman olduğundan fazla daha da kucaklayıcı bir yol izleyeceğiz. Bu bir bayrak yarışı biz bayrağı aldığımız yerden daha da yukarılara taşımak için gayret göstereceğiz. Herkes için bu seçim hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KTÜ’ye Akademisyen Alınacak
 
KTÜ'ye 11'i profesör 23 akademisyen alınacak. Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ), 11'i profesör olmak üzere 23 akademisyen alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesine 5, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 3, Tıp, Eczacılık ve Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerine ise 1'er profesör alınacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 1 doçent ve 2 yardımcı doçent, Turizm ve Otelcilik ile Vakfıkebir Meslek yüksekokullarında 2'şer, Sürmene Deniz Bilimleri, Tıp, Mühendislik ve İlahiyat fakülteleri ile Trabzon Meslek Yüksekokulunda ise 1'er yardımcı doçent görevlendirilecek. Tüm kadrolar için başvurular 19 Ekim'e kadar yapılabilecek.
 
Türk Müziğine Dikkat Çekti
 
29 Eylül 2017 Cuma günü 13. Altın Elma Beste Yarışması TRT Müzik kanalında canlı yayınlandı. KTÜ Öğretim Görevlisi Özdemir HAFIZOĞLU’nun Hicazkar Makamında, sözlerini Sema Geyve'nin yazdığı eser, 571 eser arasında ikincilik ödülüne layık görüldü. Daha önceleri de Türk Müziği alanında bir çok ödülleri bulunan Hafızoğlu, “Bu kültürü yaşatmada, bir damla bile olabilsek bundan gurur duyarım”diyerek Türk Müziğinin büyüklüğüne dikkat çekti.  Ülkemizde ki Türk Müzik Kültürü adına yıllardır mücadele eden seçkin Jüri üyelerinin karşısında okunan eserler, dinleyiciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. "Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak adına yapılan bu tür yarışmaların, yıllardır ihmal edilen müziğimiz üzerinde olumlu etki yapacağı ve tekrar canlandırılacağı" konusuna vurgu yapan Hafızoğlu, "Nerede Türk Müziği varsa, orada güzellik vardır. Umarım aynı güzelliği ve Amasya Belediyesi ile TRT'nin yaptığı bu güzel sunumu Trabzon'da da gerçekleştirebiliriz."dedi. 
 
Hafızoğlu'nun Trabzon için yıllardır düşündüğü ve her bürokratla sınırları zorladığı Projeleri konusunda da, " Umarım burada yapacağımız ulusal bir beste yarışması, Türk Müziği Orkestrası’nın da başlangıcı olacaktır. Güzel Sanatlar Lisesi, Konservatuar ve Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programında görev alan Öğretim Elemanları ve öğrencilerden oluşacak kadro bunu başarmaya hazırdır."diyerek, hala bu konuda Trabzon protokolünden ümitli olduğunu söyledi.
 
Camiler Birliğimize Katkı Sağlıyor
 
1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, Cami Şehir ve Medeniyet, konulu konferans düzenlendi.
Sabri Bahadır Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği ve ilgiyle izlenen konferansa Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, İlçe Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katıldı. İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz'ün sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip Metin Ergin'in Kur'an-ı Kerim tilâvetinin ardından kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Toplumu bilgilendirme yöntemlerinden bir tanesi de konferanslarımızdır. Camilerimizde vaaz ve sohbetlerimizle cemaatimizi bilgilendiriyoruz. Konferanslarımızla da, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize hitap etme imkanı buluyoruz. Toplumun birlik beraberliğine en çok katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi camilerdir” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim