Ağar Ve Ekibine Teşekkür

Macit Yavruoğlu Ankara’da. Bir dizi tetkik ve tedavi sürecini yaşıyor. Hacettepe’ye gidip geliyor. Ve Anadolu’dan gelen insanların konakladığı Yol-İş’in Kızılay’daki konukevinde kalıyor.

Öncelikle Genel Başkan Ramazan’a Ağar’a, Trabzonlu Yardımcısı Ahmet Kılıç ve yönetimine ve Konukevi’nin müdürü Ömür Geyik’e ve tüm çalışma ekibine teşekkür ediyor.
Yavruoğlu diyor ki, ‘İnsanlara öyle bir yardımcı oluyorlar ki. Ankara’yı bilmeyene anlatıyorlar, hastaneye gidecek olanları yönlerdiriyorlar. Hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.’

Akyüz Karar Aşamasında

Dr.Hasan Akyüz. Kaliteli bir hekim. Trabzon Kanuni ve Numune Kampüsleri’nde çok güzel hizmetler verdi. Şu anda da koşuşturuyor. Haftanın belli günleri Numune’de poliklinik yapıyor bazı günler ise Kaşüstü’nde. Hasan hoca MHP’den geçen seçimde milletvekili adayı idi. Peki siyasetle şu anda arası nasıl? Şu anda bir karar aşamasında olduğunu hissettik. MHP’de mi kalacak yoksa İyi partiye mi geçecek. Ay sonuna kadar bu belli olacak. Hasan Akyüz hoca en doğru kararı verecektir.

Sürmene’nin Sabrı Tükendi

AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Çamburnu’ndaki çöp tesisi ile ilgili ‘’Sürmene ve Çamburnu halkı zor da olsa 10 yıl buna sabretmiş ve sabrı tükenmiştir’’ yorumu yaptı. DP’li Ali Akar’ın sözleri üzerine bu açıklamayı yapan Azizoğlu: ‘Bu türde yapılan talihsiz açıklamalar Sürmene ve Çamburnu’nda yaşayan insanları yok saymaktır. Ali Akar durumun ciddiyetinin hala farkında değil diye düşünüyoruz. Kendisini bir kereye mahsus da olsa gelip Çamburnu’nu ve çöp tesisini ziyaret etmeye davet ediyoruz, bakalım kendileri bu bölgede kaç dakika sabırla durabilir. Çöp kokusuna, çöpün etkilerine ne kadar dayanabilir. Bunu muhalefet malzemesi haline getirmek, içi boş bir siyaset yapmak hiçbir siyasi kimliğe yakışmıyor. Hele ki Trabzonlu olup Trabzon’da yaşayan bir siyasetçi için hiç ama hiç yakışık almıyor. Bu konu kimsenin siyasi argüman olarak kullanamayacağı kadar önemli bir konudur.’’ dedi. Akar da dün bir kez daha cevap açıklama yaparak, ‘Benim sayemde Sürmene ve Başkan uyandı. Ben çevrenin ne olduğunu bilen biriyim. Siz Esnafa destek olun, köy yolları mahvolmuş onları yapın’ diyerek Rahmi Üstün ve Azizoğlu’na cevap verdi.

Kaptan'ın Acı Günü

Nerden başlıyım nasıl yazıyım bilemiyorum. Trabzonlu ünlü müzisyen Kaptan Yılmaz'ın kız kardeşi Günay Yılmaz Kudu yaklaşık 5 yıldır yakalanmış olduğu amansız hastalığa önceki gün yenik düştü.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda sevenlerinin katıldığı kalabalık bir cemaatin kıldığı cenaze namazının ardından Bostancı aile mezarlığında toprağa verildi. Merhum Günay Yılmaz Gudu üç çocuk annesiydi.
Taka Gazetesi olarak merhuma rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.

Üniformaya Samimi İlgi

Ukrayna'da faaliyet gösteren Raytel isimli şirketin sahibi Trabzonlu Türk iş adamı İsmail Hacıoğlu, örnek bir davranışa imza attı. Türk iş adamı Hacıoğlu, sosyal medya platformu Facebook'taki sayfasında, başkent Kiev'deki bir eskici dükkanında üzerinde Türk Ordusu'na ait ay yıldızlı astsubay rütbesi bulunan askeri kamuflajın satıldığına dair bir paylaşımda bulundu.  Hacıoğlu paylaşımında, söz konusu askeri kamuflaj orijinal olmasa dahi üzerinde ay yıldızlı rütbe bulunması sebebiyle böyle bir yerde satılmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Paylaşımın ardından Türk iş adamı derhal harekete geçerek, Kiev'de bulunan başka bir Türk vatandaşı vasıtasıyla bahse konu askeri kamuflajı satın aldırdı.

İşitme Cihazı Açıklaması

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli, işitme cihazlarının reçeteyle eczanelerden alınan ilaçlar, gözlük reçeteleri, ayakta temin edilen hazır ortez/protez reçeteleri ve hasta bezleri gibi temin edilebileceğini ifade etti. Buna göre ihtiyaç duyulan işitme cihazları ilgili uzman hekimin reçete ve raporu eki belgelerle anlaşmalı merkezlerden doğrudan temin edilebilecek ve cihaz bedeli sözleşmeli temin merkezine Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirlenen miktar üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. İl Müdürü Aydın Gedikli yeni düzenlemenin  işitme cihazını kendi ceplerinden ödemek durumunda kalan kişilerin işitme cihazına erişimini kolaylaştırdığını ve Sosyal Güvenlik Kurumu’un da sağlık alanındaki hamlelerine bir yenisini daha eklediğini ifade etti. İl Müdürü Gedikli, vatandaşlarımızın mağdur olmaması içinişitme cihazları ile ilgili şahıs ödemesi olarak düzenlenen reçete bedellerinin 01.01.2018 tarihinden itibaren şahıslara yapılamayacağıhatırlatmasında bulundu.

Başkanın Hassasiyeti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu her zaman gazetecilerin yanında olan, sorunlarına yardımcı olmaya çalışan bir kişi. Aslında toplumun tamamına karşı bu yaklaşımını gerçekleştiriyor.  Dün de yine gazeteciler için Başkan Gümrükçüoğlu belki maddi değeri çok olmayan ama manevi olarak gazetecileri ciddi olarak katkı sağlayan bir jeste bulundu. Bir haftadır Trabzon’un gündeminde olan uçak kazasıyla ilgili dün kurtarma çalışmaları yapıldı. Kurtarma çalışmalarını takip etmek için bütün gazeteciler havalimanı bölgesine akın ettiler. Malum kurtarmanın yapıldığı alanda gazetecilerdin oturabileceği ya da yazı yazabilecekleri bir alan yoktu. İşte bu noktada Başkan Gümrükçüoğlu’nun jesti meslektaşlarımıza büyük rahatlık sağladı. Üstü açık otobüs havalimanın içine girerek gazetecilerin çalışma ortamını oluşturdu. Bu jestle rahatlayan Gazeteciler Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilisim