Merhume Kalfa’nın cenazesi bugün Trabzon İskenderpaşa Camiinde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Merhumeye Allah’tan rahmet Kalfa ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ağasar’da Tüm Yollar Açıldı 

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız kar nedeniyle kapanan mahalle yollarının son durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Refik Kurukız açıklamasında şunları söyledi; , “Ekibimiz kar yağışının başlamasıyla birlikte geceli gündüzlü yoğun bir çalışma yaptı. Önceliğimiz hastalarımız ve ana yollarımız olmuştur. Şuan itibariyle kapalı olan mahalle yolumuz kalmamıştır. Kar kalınlığı ilçe merkezimizde 1,5 metre, mahallelerimizde ise 2 metreyi bulmuştur. Son yılların en büyük kar yağışı düşmüştür. Ekibimizin çalışmaları takdire şayandır. Onlara teşekkür ediyorum. Bizlere güvenmeye devam edin” dedi. 

Ak Parti Tonya’da İhraç 

AK Parti Tonya İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Aygün, partiden ihraç edildi. Daha önce Mehmet Arslan’la birlikte İl Disiplin Kuruluna sevk edilen Aygün ve Arslan hakkındaki ihraç talepleri disiplin kurulunca iade edilmişti. Sosyal medyada yaptıkları paylaşım ve yorumlar nedeniyle haklarında ihraç talebi olan Aygün ve Arslan hakkındaki disiplin kurulu kararına direnen ilçe yönetimi, yeniden disipline sevk edilmelerine karar verdi. İl Disiplin Kurulu da aldığı kararla Mehmet Salih Aygün’ün partiden ihracına oy çokluğu ile karar verdi. Mehmet Arslan’a da uyarı cezası verildi. İhraç edilmesinin ardından konuşan Aygün: 

“Bana yapılan tamamen bir komplodur. Ben sadece sosyal medyada paylaşımda bulundum. Hiç kimseye hakaret etmedim. Bu ihraç kararının tamamen ilçe başkanlığı adaylığında adımın geçmesi ile bağlantılı olduğunu insanlar biliyor zaten. Tonya tarihinde böyle bir şey ilk kez görülüyor. Dilekçemi verdim, ihraç kararına itiraz ettim” dedi. 

Karla Mücadele Ekipleri Ne İstedi? 

Yöremize yağan yoğun kar yağışı sonrası belediye ekipleri kar nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açmak için yoğun bir uğraş verdiler. Yapılan bu mücadelede ekipleri en çok yol kenarında bulunan ve kar nedeniyle yola inen ağaç dalları zorladı. Ağaç dalları dolayısıyla birçok iş makinesi zarar gördü ve yapılan çalışmalar yavaşladı. İş makinesi operatörleri ve belediye ekipleri yaşadıkları soruna dikkat çekerek bu konuda vatandaşların duyarlı olmalarını ve yola düşen ağaç dallarını budamalarını istediler. 

Görele İçin Varız

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’e iadeyi ziyarette bulundu. Başkan Erener, Kaymakam Ermiş’e yeni görevinde tekrar başarılar dilerek, ziyaretten dolayı teşekkür etti. Kaymakam Ermiş ise, Görele Belediye Başkanı Erener’in başarılı işlere imza attığını belirterek, Görele’de sosyal ve kültürel anlamda hep beraber el ele vererek, daha da güzel hizmetler yapılacağını söyledi. Başkan Erener, daha sonra Kaymakam Ermiş’e geçmişten günümüze Görele’de belediye başkanlığı yapmış kişileri tanıttı.

Gedikli Teşekkür Etti

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, kar mücadelesi veren Akçaabat Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Gedikli "Bölgemizde son yılların en yoğun kar yağışı meydana geldi. Bu yağış sonrasında birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için belediye ekipleri gece gündüz çalışma yaparak yolların açılmasını sağlamıştır. Birçok muhtar arkadaşımız yapılan bu çalışmalardan memnun kalmıştır. Bu hassasiyetinden ötürü başta Başkan Türkmen olmak üzere, Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber ve  tüm ekibine muhtarlar adına teşekkürler ediyoruz" dedi.

Araklıyı Sevindiren Haber

Trabzon Araklı Yoncalı (Zavzaga) Mahallesi’nden Emin (Ersoy) Bacıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı kuruluşu Türk Patent ve Marka Kurumuna Müşavir olarak atandı. Ataması yapılan değerli hemşehrimiz aynı gün anılan Kurumda Özel Kalem olarak görevlendirildi.

Kazma Kürekle Yol Açtılar

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Ağaçlı mahallesinde ara yollar yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, mahalleliler çareyi kendi imkanları kullanmakta buldu. Kar temizleme araçlarının diğer köy yollarında çalışma yapması ve kar yağışı nedeniyle mahallede bazı ara yollar kapalı kaldı.  Olumsuz bir durumun yaşanmaması ve yolun açık olması için vatandaşlar çalışma başlattı. Mahalleli gençleri başta olmak üzere orta yaş üzerinde olan mahalleliler yolun ulaşıma açık kalmasını sağladı. Vatandaşlar yaptıkları bu çalışma ile "her şey devletten beklenmez" sözünü gerçekleştirmiş oldu.
 
Editör: TE Bilisim