THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan Paşa makamında kabul ettiği Faruk Kanca’yı Trabzon Şube Başkanı olarak atadı. Kanca, ‘Trabzonumuza hayırlı olsun Allah bizi mahçup etmesin’ dedi. Kanca’nın yönetimine aldığı ilk isim ise Ümit Çakmakçı oldu. 

Asfalt Kemal..

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin geçen yıl olduğu gibi bu yılda Asfaltlama çalışması tam hız devam ediyor. Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Başkan Ahmet Metin Genç’in verdiği program dahilinde 320 bin nüfuslu Ortahisar’da kılcal damarlara kadar giriyor. Hem ana yolları asfalt yapan ve imkanlar ölçüsünde de ara yollara giren Ortahisar Belediyesi bu çalışmaları ile büyük takdir topluyor. Başkan Yardımcısı Kemal Çoban da muhtarlarla ve vatandaşlarla kurduğu olumlu diyalog ile birlikte işini dört dörtlük yaparak Genç’in en çok önem verdiği asfaltlama ve alt yapı konusunda belediyeye olumsuz söz getirtmiyor.

Kuloğlu’na Başsağlığı

Hakim ve Savcılar  Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Turan Kuloğlu büyük bir acı yaşadı. Babası ile amcasının içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu amcasını kaybetti ve babası da yaralandı. Amcasının cenaze merasimi için Trabzon Araklı’ya gelen Kuloğlu cenaze merasimine katıldı. Yargı mensupları da törende Kuloğlu’na başsağlığı diledi. Ayrıca babasını da ziyeret etti ve büyük kaza için geçmiş olsun dedi. Kuloğlu’nun acısını paylaşıyoruz.

Taleplerini Sıraladılar

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Engin Nur açıklamalarda bulundu. Nur açıklamasında toplu iş sözleşmesine yönelik taleplerini sıraladı; “İş güvencemizi ortadan kaldıracak sözleşmeli çalışma, performansa göre ücretlendirme vb. çalışmalara son verilmelidir. Gerici/mezhepçi eğitime karşı bilimsel, demokratik, laik eğitim hakkı sağlanmalıdır! İnsanca yaşanacak bir ücret sağlanmalıdır. Bunun için en az ücret alan kamu emekçisinin maaşı Temmuz 2017 itibariyle kira, yakıt, ulaşım çocuk ve aile yardımı hariç 3.450 TL’ye yükseltilmelidir. Kira yardımı olarak aylık 427 TL, aile/eş yardımı aylık 350 TL, çocuk yardımı 350 TL, asgari ücret tutarında yılda iki ikramiye ve ulaşım için aylık abonman bilet ücreti ödenmelidir. Kamu ve özel sektör dâhil tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret tutarındaki kısmı vergiden muaf tutulmalı, üzerindeki miktar için vergi kesintisinin en alt sınırına sabitlenmelidir.Tüm ek ödemeler emekliliğe ve emekli aylığına yansıtılmalıdır, ek gösterge adaletsizliğine son verilmelidir. Özelleştirilmeler durdurulmalı, sözleşmeli, taşeron,esnek kuralsız çalışma yasaklanmalı, 4/C’liler kadroya alınmalı, herkese güvenceli iş ve gelecek sağlanmalıdır. Talan fonu olan Varlık Fonu lağvedilmelidir. Ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı KHK ile yaratılan ücret adaletsizliği ve mağduriyetler giderilerek, aynı unvanda farklı kamu kurumlarında çalışan tüm kamu emekçilerine eşit ücret ödenmelidir. Kadrolaşma, sürgün, rotasyon, soruşturma, mobbing, mülakat gibi ayrımcılık yaratan bütün uygulamalara son verilmelidir, özgür örgütlenme ortamı sağlanmalıdır.”

Mimarlığa Yeni Açılımlar Kazandırılacak

Trabzon'da, "Uluslararası Yaşanabilir Çevreler ve Mimarlık Kongresi" organize edilecek.
Mimarlık ortamına yeni açılımlar kazandırılması hedeflenen kongre, 28-30 Eylül 2017 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası düzeyde çağrılı konuşmacıların katılacağı kongre, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kavakçı’yı Kutladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Merve Kavakçı’nın Malezya Büyükelçiliği’ne atanması ile ilgili fotoğraf paylaşarak; “Bu fotoğrafın üzerinden geçen zorlu yıllar Ve bir iade-i itibar süreci. Malezya Büyükelçiliği’ne atanan Sayın Merve Kavakçı'yı kutluyorum” dedi. 

Karadeniz Kaybetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), referandumla kabul edilen anayasa değişikliğiyle 600 olan milletvekili sayısına göre illere dağılım yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen milletvekili sayısının il il dağılımı ile ilgili yaptığı paylaşımda; “Milletvekili sayısı 600'e çıktı. Karadeniz yine AKP ile büyük kaybetti.Milletvekili sayısında tek bir artış yok” dedi. 

Arıcılara Hibe Desteği

Trabzon'da arıcılar hibe desteğinden yararlanabilecek. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, arıcılara, 2017 yılında bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı gibi malzemelerin alımı için 5 bin liraya kadar destek verildiği belirtildi. Alet, makine ekipman ve boş kovan tutarının KDV hariç yüzde 60'ının hibe olarak verileceği aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi: "Arı Kayıt Sistemine kayıtlı en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişilerin, Hibe Desteği Başvuru Formu ve diğer belgelerle müdürlüğümüze başvurması gerekiyor. Destekleme için doğrudan müdürlüğümüze yapılacak başvurular 17 Ağustos'ta sona erecek."
 
Editör: TE Bilisim