Günde çok sayıda ameliyata giren, poliklinik yapan, Numune hastanesinde verilen göreve koşan, ilçeler dendiğinde de burun kıvırmayan bir değerimiz Çağılcı. Dün sabah birlikte Ergün Şanlı’yı ziyaret ettik ve Trabzonspor’u konuştuk.

Ergün Şanlı, ‘Onun sesini hastanede duyduğumda ban güven geliyor. Herkes onu çok seviyor. Beni yaşama bağladı. Elleri ile şifa veriyor. Allah’ım onun ellerine dert vermesin. Ona ve tüm hastane yönetimine teşekkür ediyorum’ dedi.

Çevre Korkmaz’a Emanet

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yeni il Müdürü Uğur Korkmaz göreve başladı. Ali Vedat Çiftçi’nin Ankara İl Müdürü olmasının ardında Sakarya İl Müdürlüğü’nde Trabzon’a tayin olan Korkmaz aynı zamanda hemşehrimiz Giresunlu. 1975 Giresun doğumlu olan Korkmaz’ın kısa özgeçmişi şöyle. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Espiye ilçesinde tamamladı. 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

İlk görevine SEKA kağıt fabrikasında başladı. Daha sonra Giresun Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Müdür yardımcısı olarak çalıştı. Şubat 2015 tarihinde Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak görevlendirilen Korkmaz, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak göreve başladı. Korkmaz’a Trabzon’a hoş geldin diyor başarılar diliyoruz.

Ekim’in Projeleri

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat’ta seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Akçaabat’ta bulunan sivil toplum kuruluşlarını ve kamu kurumu yetkililerini ziyaret eden Osman Nuri Ekim, “Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığını yaptığı o günden beri belediyecilik, vatandaşın rahatını sağlayan, huzur içinde yaşamasını temin eden bir anlayışla gelişiyor.

Belediyeler vatandaşa bulundukları yerde doğrudan temas eden kuruluşlar. Topluma verilen hizmetler için iyi belediyecilik lazım. Türkiye AK Parti ile iyi belediyecilikle gönül belediyeciliğiyle tanıştı. Biz de bu yolda ilerleyeceğiz. Yapacak olduğumuz her adımı vatandaş odaklı yapacağız. Gönüllere dokunmayan hiçbir şeyin altına imza atmayız. Akçaabat’ı geliştirmek, daha modern ve yaşanılabilir kılmak için zaman harcayacağız. Bize görev verilirse birlikte çalışma sözü veriyorum” dedi. Ekim, Akçaabat için birçok projeleri olduğunu ve kısa süre içerisinde projelerinin kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Balta Kutladı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutladı. Balta, Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Balta mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkânsızlıklar içerisinde gücünü bütün dünyaya haykırmıştır. Vakfıkebir’imizde vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyor, "Kurtuluş yolunda canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Onca sıkıntıya göğüs gerip bizlere bugünleri bırakan gazilerimizi, başta fedakar ve cefakar dede ve ninelerimiz olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anarak Vakfıkebirli hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum."

Akbulut Sahada

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Akbulut, seçim çalışmaları kapsamında Kuruçam Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu.Burada konuşan Akbulut, Akçaabat’ta hizmet etmek amacıyla iyi niyetle yola çıktıklarını ifade ederek "Akçaabat’ta artık bir değişimin olma zamanı geldi. Akçaabat’ta yapacak olduğumuz projelerimiz hazır. Bebeklerimiz için yeni doğan, çocuklarımız için çocuk köyü, ihtiyaç sahibi çocuklarımız için eğitim çalışan annelerimiz için kreş kadınlarımız için narin eller engellilerimiz için engelsiz yaşlılarımız için huzur projelerimizin yanında spor, kültür sanat, turizm, tarım, hayvancılık, otopark teleferik projelerimiz ile Akçaabat’ımızın çehresini değiştireceğiz. Birlikte başaracağız ve Akçaabat’ımızı 5 yıl içinde örnek alınacak bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Biz bu yola aşkla çıktık. Neler yapmak istediğimizi de, nasıl yapmak istediğimizi anlatıyoruz. Destek verirseniz bu  çalışmaları Akçaabat’a kazandırırız” dedi.

BARO Kan Veriyor

Trabzon Barosu ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliği ile Türk Kızılayı tarafından 14-15 Şubat 2019 tarihlerinde 09.00-16.30 saatler arasında Trabzon Adalet Sarayı Zemin Katta Baro odasında kan bağışı yapılacak.

Sağlıkçılar Dernekleşti

Karadeniz İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği kurularak tüzel kişilik kazandı. Başta Trabzon olmak üzere Karadeniz bölgesinde ve ülke genelinde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmalar yapmak üzere yola çıkan derneğin kurucu yönetim kurulu başkanı Arzu Öktem oldu. Öktem, “Çıktığımız bu yolda tüm iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri başta olmak üzere konunun tüm muhatapları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde üretken ve sonuç odaklı çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla yürütmeye hazırız bu vesileyle Bölgemizdeki tüm meslektaşlarımızı bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

Ciğerim Misafirlerini Ağırladı

Trabzon’un renkli ismi, Gümüşhane Trabzon köprüsünün mimarı ‘Ciğerim’ Erol Birsen, dün Gümüşhane’de misafirlerini ağırladı.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane milletvekili Osman Akgül ile belediye başkanı Ercan Çimen ile Torul İlçesi Cam Terasa giden Birsen, Bakan Turhan’a Torul’un güzelliklerini izletirken bir sürede sohbet etti. Siyasi sohbetlerin ön plana çıktığı sohbette ana konu Trabzon ve Gümüşhane belediye başkanlıklarıydı.

Editör: TE Bilisim