Aslı astarı olmayan haberlerle seçimler öncesi hedef haline getirilmek istenen Bakan Soylu’ya malum gazetenin iddialarını aksine destek mesajları yağıyor. Özellikle milletvekili olduğu Trabzon’dan bir çok destek mesajı alan Soylu, aslı ve astarı dahi belli olmayan bu haberlere pabuç bırakmayacağı da konuşuluyor. Bakalım önümüzdeki günlerde, elinde hiçbir belge olmadan pervasızca ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya saldıran gazete ve gazeteciyle ilgili herhangi bir açıklama yapılacak mı?
 
Kahveci Vali Yavuz’u Ziyaret Etti
 
7-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen vakıf haftası etkinleri başladı. Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci 7-12 Mayıs Vakıf Haftası dolayısıyla Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Orhan Kahveci hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi sundu. Daha sonra Vali Yavuz hafta dolayısıyla tarihi Gülbahar Hatun Camii önünde düzenlenen pilav etkinliğine katıldı. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci ile vatandaşlara pilav ikram ettiler.
 
Emin Uludüz Aday Adayı
 
Vakfıkebir’in yetiştirdiği önemli değerlerden birisi olan İş Adamı Emin Uludüz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Trabzon Milletvekili Aday Adayı oldu. Hem siyasi yaşamı hemde iş yaşamı başarılarla dolu olan ve önemli hizmetler gerçekleştiren Emin Uludüz’ün Milletvekili Aday Adayı olması Büyükliman Yöresi’nde büyük heyecan ve memnuniyetle karşılandı. Emin Uludüz’e hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Yaşlılar İle Bir Araya Geldiler
 
AK Parti Akçaabat Kadın Kolları yönetimi ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Akçaabat Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Köşk Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevinde kalan yaşlılar ile ilgilenen AK Partili kadınlar, bir süre sohbet edip, yaşlıların isteklerini dinledi.
 
İnce Rize’ye Geliyor
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Cuma günü Rize’de miting düzenleyeceğini söyledi. Başkan Rakıcı, olay53’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Cuma Namazını Sahil Camiinde kıldıktan sonra saat: 14.00’da Rize Valiliği’nin miting alanı olarak belirlediği İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde miting düzenleyeceğini ifade ederek, Rize evladı İnce’nin mitingi için hemşehrilerine davette bulundu. Rakıcı, İnce'nin Rize ziyaretiyle ve mitingiyle ilgili geniş açıklamayı ise hafta içi kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.
 
İŞ- KUR Taşınıyor

İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya İŞKUR Binasının taşınması ile ilgili açıklama yaptı. Kaya, “Trabzon’da bulunduğumuz binada kiracıyız. SGK’ya ait bir bina vardı ne kadar kamu kurumunun da olsa takip ettik. Bugün Türkiye iş Kurumu’nun malı olduğu, Trabzon İŞKUR il müdürlüğünün hizmet binası olarak orayı satın aldık. Tadilat ihalesi de yapıldı, 3-4 ay sonra yeni hizmet binamıza taşınacağız. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Bu 5. Fuarım. İşkurumu olarak her yerdeyiz. Trabzon’da bunun en iyi örneklerinden birini yaşıyoruz. Geçen yıl bin 500’e yakın kişinin işe girmesine aracılık etmişiz. Diğer illerde böyle bir başarı yok. Bu fuarda iş var. İşveren burada iş arayan burada. Aranılan nitelikteysen hemen işbaşı yapıyorsun. İstihdam varsa ülkeler büyür. Türkiye’de bu yolda hızla büyüyor” dedi.

2 Konser Birden
 
Akçaabat Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sanatsal çalışmalarına devam ediyor. Akçaabatlıları sanatla buluşturacak olan faaliyetler kapsamında Belediyemiz Türk Halk Müziği Korosu bugün  19.30'da Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde; Akçaabat Türk Sanat Müziği Korosu ise yarın saat 19.30'da Hamam Çimeni Kültür Müdürlüğü Salonunda halka açık konserler verecektir. Düzenlenen konserlere tüm Akçaabatlılar davetlidir.
 
Personel Alınacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), psikolog, diyetisyen, şoför, büro ve yurt yönetim personelinin arasında bulunduğu bin 220 kişiye istihdam sağlayacak. Bin 220 kişilik istihdam kapsamında Rize’de ise 4’ü kadın 2’si erkek 6 yurt yönetim personeli, 3 büro personeli, 2’şer diyetisyen ve şoför, 1 de psikolog olmak üzere toplam 14 kişi istihdam edilecek. KYK'den yapılan açıklamada, "Hiçbir genç açıkta kalmayacak" parolasıyla son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla yurt sayısını 766'ya, yatak sayısını da 635 bin 757'ye yükselten KYK'nin, personel sayısını da artıracağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim