Trabzon’un Şalpazarı İlçesi AK Parti teşkilatının Mehmet Karabayır ismi üzerinde yoğunlaştığı bilgisine ulaşıldı.

Karabayır ile ikna görüşmelerinin sürdüğü belirtiliyor. 33 yıldır Karadeniz Teknik Üniversite’sinde Genel Sekreter yardımcılığı ve son dönemde genel sekreterlik yapan Karabayır, AK Parti’nin Şalpazarı teşkilatının ilçedeki en büyük aday adaylarından biri olduğu söyleniyor.
 
Saraç Ailesinin Amca Acısı
 

Bursa İl Jandarma Komutanı Trabzonlu Tuğgeneral Hakan Saraç'ın vefat eden amcası Yunus Saraç Akçaabat'ın Mersin Mahallesi'ndeki cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz cenaze törenine katılarak Tuğgeneral Hakan Saraç ve  Saraç ailesine başsağlığı diledi.
 
Rize’de Peçe Seçildi
 
Rize Barosu 2018-2020 Olağan Genel Kurulu, Baronun Adli Yardım Sosyal Tesisinde yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimi rakibine ezici üstünlük sağlayan Av. Ümit Peçe, 70 oy alarak kazandı. Av. Mehmet Çırakoğlu ise 61 oy alabildi. Genel Kurulda 137 avukat oy kullanırken 6 oy geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oylardan 5’i Av. Ümit Peçe’ye verilmişti.
 
 “Herkes yanlışının hesabını verir”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde bir grup tarafından yapılan gösteri ile ilgili, “ Bazı insanlar kızıyorlar gelişen olaylara, evinin önüne gidilip tepki gösterilmesi gerçek anlamda ülkücüler tarafından yapılmışsa doğru yapıldı demek yanlıştır. herkes Yanlışının hesabını verir, bu partinin lideri Devlet Bahçeli’dir.fakat gurup toplantısında MHP’ye acımasızca saldırıp kapısının önüne gelenleri bir bayan olarak karşılayıp hakaretler etmesi yakıştıysa biz hiçbir şey bilmiyoruz demektir.Tarla kongresi bir bu iki. Üçüncüde yanında kimse kalacağını düşünmüyorum”  ifadelerini kullandı.
 
Yeniden Karamustafaoğlu
 

İYİ Parti’nin Of İlçe Başkanlığı 1.Olağan Kongresi yapıldı. Partinin kurulmasının ardından Aralık ayında Of İlçe Başkanlığına atanan Avni Karamustafaoğlu, yapılan 1. Olağan Kongrede yeniden başkanlığa seçildi. Karamustafaoğlu’nun listesi şu isimlerden oluşuyor; Mustafa Tellioğlu, Necla Çakır, Hasan İhtiyaroğlu, Ahmet Arıcı, Mehmet Kazan, Okan Saral, Dursun Ali Muratoğlu, Ekrem Tank, Ayşegül Karamustafaoğlu, Adnan Çakıroğlu, Abdülhalit Köroğlu, Dursun Kurt, Engin Öztürk, Ayhan Kumandaş Halit Öztürk, Hikmet Bacal, Taşkın Daşdemir, Sadullah Sulukan, Vedat Ayyıldız.
 
Öztürk Adayım Dedi
 
Trabzon'un tek CHP'li Belediyesi olan Düzköy Belediyesi için ilk başkan aday adayı adaylığını açıkladı. Trabzon Büyükşehir ve Düzköy Belediye Meclis Üyesi Musa Öztürk 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde CHP'den Aday Adayı olduğunu ilan etti. Öztürk Düzköy parti binasında yaptığı açıklamada, gerekli bilgi ve donanıma sahip olduğunu tecrübesinin mevcut olduğunu Çalköy, Düzköy ve Büyükşehir meclisinde görev aldığını aktif siyasetten hiç kopmadığını ifade ederek "bu onurlu göreve talibim” dedi. Öztürk'e bazı partililer de destek verdi.
 
Tuğba Öğretmen Örnek Oluyor
 
Trabzon Kireçhane de her Pazar günleri kurulan "Organik Köy pazarında " elleriyle yaptığı "Pişi'leri" satan Trabzon’da bir okulda Türkçe Öğretmenliği yapan Tuğba Atar bu hareketiyle örnek oldu. Öğretmen Atar,  üretmenin çalışmanın ne kadar kutsal olduğunu, saygı duyulması gerektiğine örnek oluyor. Trabzon merkez Kireçhane Mahallesi Merkez Camii önünde her pazar kurulan organik köylü pazarı büyük ilgi görüyor. Bizde bu tür örnek olacak davranışların artmasını  temenni ediyoruz.
 
Sokak Hayvanlarını Unutmuyorlar
 
Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılama adına esnaf ve vatandaşlara kuru mama dağıtımları yaptıklarını bildirdi. Emür, yaptığı yazılı açılamada, belediye olarak kent genelinde sokak hayvanlarının korunması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Yürütülen çalışmalardan birisinin de yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması adına esnaf ve vatandaşlara kuru mama dağıtımı olduğunu vurgulayan Emür, şunları aktardı: "Biz Keşap Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan sokak hayvanlarını da bu ilçenin sakinleri olarak görüyoruz. Çünkü onlarla birlikte yaşıyoruz. Bu nedenle onlara hem sahip çıkmak hem de çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız gerekiyor. Hayvan seven, insan da sever. Belediye olarak ilçemizde yaşayan vatandaş ve esnaflarımızı, evlerinin ve iş yerlerinin önlerine bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakmaya davet ediyoruz."
Editör: TE Bilisim