Yıllar herkesi olduğu gibi onu da yordu ve Fatih devlet hastanesinde uzun süre tedavi gördü. Dün de ilçeden son yolculuğuna uğurlandı. Oğlu arkadaşımız sevgili Haydar Şimşek ve tüm evlatlarına torunlarına sabır diliyoruz. Allah rahmet etsin.
 
Fevzi Hoca Ve Trabzonspor
 


Türkiye’nin en büyük balıkçılarından Fevzi hoca Trabzon, İstanbul, Ankara arasında mekik dokuyor. Fevzi hoca yaz sezonu sebebiyle Trabzon’a geldi, Salacık’ta denize girdi ve dostlarını ziyaret ettikten sonra da Trabzonspor’un meydanda kurduğu satış noktasına uğrayarak kombinesini aldı. Trabzonspor’u her zeminde destekleyen ve fanatik bir isim olan Fevzi hocayı tebrik ediyoruz. Fevzi hoca Ankara deplasmanına giden Trabzonsporlulara da bir gün boyunca köfte ve döner ikram etmişti.
 
Of’ta Kurban Bayramı Hazırlığı


 
Of’ta kurban pazarı yeni yerine taşındı.  Eskipazar fidanlık mevki dere boyunda modern ve hijyenik  bir alan oluşturuldu. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ekibiyle birlikte alandan incelemelerde bulundu.  Eksiklikleri yerinde denetleyen Başkan Sarıalioğlu, vatandaşların kurbanlık alışverişini en iyi şekilde yapabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Klimasız Toplu Taşıma İstemiyoruz


 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı otobüslerde klimanın çalışmaması vatandaşları bunalttı. Hava sıcaklığının 30 dereceye çıktığı bugünlerde toplu taşıma araçlarında klimaların çalışmaması bir vatandaşın baygınlık geçirmesine neden oldu. Gazetemizin çalışkan stajyerlerinden Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Elif Kol konuyla ilgili yaşadıklarını şöyle dile getirdi, “Her gün Sürmene’den Ortahisar ilçesinde bulunan Taka Gazetesi’ne gidip gelmekteyim. Belediyenin toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Şehrimizin aşırı nemli havası insanı bunaltıyor buna birde kalabalık ortam eklenince bu durum baygınlık derecesine kadar ilerliyor. Geçtiğimiz günde de böyle oldu. Kliması çalışmayan otobüste seyahat ederken bir arkadaşımız aşırı sıcaktan baygınlık geçirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye’sinin toplu taşımaya verdiği önemi herkes biliyor. Kliması çalışmayan otobüsler tespit edilip onarılmalı. Vatandaşları daha fazla bunaltmayın” diye sitem etti.
 
 “Liderimiz tehlikeyi savmak için her şeyi yaptı”



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım, “Türkiye’miz için hedeflenen kimliksiz insan yığınlarından oluşan, kolay idare edilebilir toplumdur. MHP siz bir Türkiye bir milletin hayatta iken kendi ölümünü seçmesi demek olan ötenaziye kadar gidebilmektedir.  15 Temmuz milattır, çoğu kesimlerin hangi tarafın kazanacağına göre pozisyon almayı beklediği anda tavrını net koyabilen, ötenaziyi kabul etmeyen, reddeden hangi lider vardır her şey ortadadır. Devlet bey bu tehlikeyi savmak için her şeyi yapmış, ülkenin büyük bir kesimini de arkasına düşürerek gönül birlikteliğini başarmış bir liderdir.” dedi.
 
 ‘Hayde çaya bakalım’


 
Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in çay üreticilerinin kendi çayını kendilerinin toplaması için başlattığı “Hayde Çaya Bakalım” kampanyasına destek vererek, “İnşallah vatandaşımız çayın kıymetini bilir ve ‘Hayde Çaya Bakalım’ derler” dedi. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Rize’nin yanı sıra Artvin, Trabzon ve Giresun’da üretimi yapılan yaş çayda çay üreticilerinin kendi çayını toplamak yerine yıllık 600 Milyon TL dolayında bir ücret ödenerek Gürcü işçilere toplatılmasının önüne geçmek amacıyla “Hayde Çaya Bakalım” kampanyası başlattı. Geçtiğimiz haftalarda Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden başlatılan kampanyaya en büyük desteği kendi çayını kendi toplamaya başlayan çay üreticileri verirken, kampanyaya protokol ve bürokrasiden de destekler gelmeye devam ediyor. Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in kampanyasına destek verenlerden oldu. “Hayde Çaya Bakalım” kampanya ekibine açıklamalarda bulunan Basa, vatandaşlara çağrıda bulundu ve “İnşallah tüm vatandaşlarımız da ‘Hayde Çaya Bakalım derler’ dedi.
 
Gürek İkinci Kitabını Tanıtıyor

 
   Şair ve Yazar Hakan Gürek “En Çok Eylülü Sevdim-2” kitabının tanıtımını gerçekleştiriyor. 
Gürek’in kitabının tanıtımı için Trabzon Medya Cafe’de 2 Ağustos’ta (yarın) etkinlik düzenlenecek.
Gürek,     16.00’da başlayacak etkinliğe herkesi davet etti.
 

Giresun Belediyesi Örnek Oluyor


 

Giresun Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni bir ilke daha imza atıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çocuk Birimi tarafından düşünülen, çocukların birbiriyle kültürel ve sanatsal paylaşımlarını güçlendirme amacıyla uygulanacak proje Giresun Belediyesi ve kardeş şehirleri arasında yapılacak. Giresun Belediyesi Kardeş Şehirlerde yaşayan çocuklar ile Giresunlu çocukların ikili ilişkilerini geliştirmesi, dostluk kurması, sosyal, kültürel ve sanatsal paylaşımlarını arttırması adına hayata geçireceği proje Türkiye’de de ilk olma özelliğini taşıyor. ‘’Kardeş Şehir Çocukları Mektup Arkadaşlığı’’ adlı proje ilk olarak Polatlı Belediyesi ile gerçekleştirecek. Giresun Belediyesi, Polatlı Belediyesi ile kardeşlik anlaşmasını 6 Aralık 2012 tarihinde imzalamıştı. Mektup Kardeşliği Polatlı Belediyesi ile başlayacak olup bütün kardeş şehirlerle devam edecek.
Editör: TE Bilisim