Mardin’in Derik ilçesinde belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin 8’i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşması Mardin adliyesinde görülecek. Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, tutuklu 8 sanığın SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifadeleri alınacak. Tutuksuz sanıklar ise duruşma salonunda hazır bulunacak. İddianamede, Kaymakam Safitürk'e düzenlenen saldırıyla ilgili 11 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Bunları Beşikdüzü Halkı Kabul Etmez
 
Beşikdüzü’nde uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlılığı yapan, ilçenin önemli isimlerinden Kemal Gözaçan, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun “Ahırları yıktık, yurt yapıyoruz” söylemini değerlendirdi. Kemal Gözaçan açıklamasında şunları söyledi; “Bu çok üzücü bir açıklamadır. Arkasındaki nedenleri söyleyeceğim. Beşikdüzü Köy Enstitüleri ilk baskı kitabı kurucusu, Hürrem Arman tarafından çok iyi anlatılmaktadır. Bataklıkların nasıl kurutulduğu, bu binaları yapmak için nasıl çalışıldığı anlatılmaktadır. Beşikdüzü Belediye Başkanı bu açıklamayı bilerek yapmış ve belirli bir algıyı yok etmek istemiştir.  Tarihten ders çıkarılır, husumet çıkarılmaz. Beşikdüzü Ali Şükrü Bey ile anılmak isteniyor. Başkan, burada köy enstitüsü algısının yıkılarak iktidara kim yakınsa ilçenin onunla anılmasını istiyor. Ben buradan AK Partili dostlarıma, Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; “Bu açıklaşmayı yapan belediye başkanı 2008 yılında Araklı Asliye Hukuk Mahkemesi’nden ne ceza aldı? Bunu araştırsınlar.  Kime hakaret etmiştir, ne cezası almıştır. Bunlar geçici operasyonlardır. Bunları Beşikdüzü halkı yutmaz, kabul etmez. Birilerine şirin görüneceğim diye buradaki Köy Enstitüsü varlığını, algısını yıkamaya çalışmak, huzursuzluk oluşturmak birilerinin ne hakkıdır nede haddidir” dedi.
 
Ağasar’ın Misafirleri
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın daveti üzerine Şalpazarı’na gelen Arap yatırımcılar Kaymakam Murat Beşikci ve Başkan Refik Kurukız ile kahvaltıda bir araya geldiler. Başkan Kurukız Arap yatırımcılara Şalpazarı’nın doğal ve kültürel güzelliklerinden bahsetti ve yapılacak olan yatırımların belediye olarak her zaman yanında olacaklarını söyledi. Arap Yatırımcılar kahvaltıdan sonra bölgeyi gezerek Şıh Kıranı ve Sisdağı’nda incelemelerde bulundular.
 
Vakfıkebir TOKİ’ler Satışta
 
TOKİ ile Vakfıkebir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Vakfıkebir 184 konut projesi kapsamında B1 tipi 13 adet 2 + 1 ve C 2 tipi 11 adet 3 + 1 olmak üzere toplam 24 adet konut açık satış yöntemi ile 8 Ocak - 30 Mart 2018 tarihleri arasında satışa sunuldu.  Bilgi almak isteyen vatandaşlar Vakfıkebir Belediyesi’ne başvurabilirler.
 
Görele’nin Gururu İnanca Köyü Okulu
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, aldığı başarılarla il genelinde ismini duyuran İnanca Köyü İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Şaban Çınar ve öğretmenlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Tolga Erener, istek ve talepleri dinleyerek, eksikliklerin giderilmesi konusunda talimat verdi. Sınıfları da gezerek, öğrencilerin isteklerini de soran Belediye Başkanı Tolga Erener, daha sonra onlarla birlikte voleybol oynadı.  Erener, öğretmenlere okul başarısından dolayı teşekkür etti. Okul Müdürü Şaban Çınar ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, maddi manevi her türlü yanlarında olan Erener’e okulu adına teşekkür etti.
 
Trabzon'da, "Hukuk Kampı" Düzenlenecek
 
Trabzon'da, "Hukuk Kampı" organize edilecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün "KYK Tematik Kış Kampları" Projesi kapsamında "Hukuk Kampı" düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, kampa 6 ilden 150 öğrencinin katılacağı vurgulanarak, etkinliğin şehrin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Kamp açılış programının 15 Ocak'ta KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, kampın 19 Ocak'ta sona ereceği kaydedildi.
 
Çalık Ballim Cafe’yi Ziyaret Etti
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekiler Ballim Cafe’yi ziyaret etti.  Burada çalışan gençler ile bir araya geldi sohbet etti. Trabzon’da örnek teşkil eden cafe  down sendromlu personelleri ile hizmet veriyor. Böylece down sendromlu gençlerin sosyal hayata katılmaları sağlanıyor. Bizde bu tür cafalerin sayılarının artırılmasını temenni ediyoruz.
 
Trabzon’da ki Suriyeli Sayısı Açıklandı
 
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2017 yılı Geçici Koruma Verileri göre Türkiye’de kayıtlı olarak bulunan Suriyeli sayısı 3 Milyon 424 bin 237 olarak açıklandı.  Verilere göre Trabzon’da kayıt edilen ve bulunan Suriyeli sayısı ise 2 bin 720 olarak belirtildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre Trabzon’da bulunan 2 bin 720 Suriyeli’nin il nüfusu ile karşılaştırıldığında, Trabzon’da nüfusun yüzde 0,35’lik kısmını Suriyelilerin oluşturduğu görüldü. Trabzon’da barınan Suriyelilerin bir kısmının çeşitli işlerde çalıştığı, bazıları ise kendi iş yerlerini açtığı ve bu iş yerlerinden Suriyelilerin alışveriş yaptığı öğrenilirken çalışmayan Suriyelilerinde dilencilik yaptığı görüldü. 
 
Baba Acısı
 
Akçaabatlı Gazeteci-Yazar Uğur Tütenk'in babası Osman Orhan Tütenk hayatını kaybetti.  Osman Orhan Tüfenk önceki gün yoğun katılımla son yolculuğuna uğurlandı. Bizde Tüfenk’e Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.
 
Editör: TE Bilisim