Yıldırım Güven Tazeledi
 
AK Parti Tonya İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Tonya Belediyesi Ali Koç Kültür Evi'nde yapıldı ve Aynur Yıldırım yeniden kadın kolları başkanı seçildi.  Kongreye AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldılar. AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alp kongrede birer konuşma yaparak, kadının siyasetteki önemine vurgu yaptılar. Yapılan AK Parti Tonya İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde Aynur Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi. Aynur Yıldırım başkanlığından oluşan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Nuran Sabah, İlknur Açıcı, Sebahat Yıldız, Naciye Uzuner, Songül Boz, Özlam Bahadır, Şerife Sabah, Nuran Uzuner, Serpil Çakıroğlu ve Ümmehan Bekar İnce.
 
Korkuthan’a Hayırlı Olsun
 
Beşikdüzü Korkuthan Mahallesi'nin su sorununa neşter vuran projeyi TİSKİ tamamlayarak, mahallenin 300 hanesi temiz içme ve kullanma suyuna kavuşturuldu. Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Emniyet Müdür Vekili Fahrettin Sadullahoğlu, Jandarma Komutanı Seral Doğan, TİSKİ Büyükliman Bölge Müdürü Ali Şükrü Bekar, Planlama ve Yatırım İzleme Daire Başkanı Nevzat Kamiloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Büyükşehir  Meclis Üyesi Cengiz Demir  ve TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal'ın katılımıyla açılış gerçekleştirilen proje kapsamında mahalleye  120 metre sondaj kuyusu, 1 adet 75 tonluk içme suyu deposu, kuyu-depo arasına 400 metre içme suyu terfi hattı ile mahalle içine 11 kilometre isale ve şebeke hattı yapıldı.
 
Yapılan çalışmalardan dolayı TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ve ekibine teşekkür eden Korkuthan Mahalle Muhtarı Selahattin Zihni davetlilere yemek ikramında bulundu. Burada bir konuşma yapan TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, “692 Mahallemiz içinde tankerle en fazla su taşıdığımız iki mahallemizden biri Of’ta Yemişalan diğeri ise Beşikdüzü’nde Korkuthan Mahallesidir. Burada 2015 yılında kısmi bir çalışma yaptık. Son çalışmayı da 2017 yılında başlattık. Yol onarımlarıyla birlikte Korkuthan’a 800 bin lira maliyetle içme suyu tesis etmiş olduk. İşletmesini de biz yapacağız. Herhangi bir sorun olduğunda bütün hatlardan 185 hattımızı arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. 185 hattını aramanızda maksat sadece yardım almanız değil, nerede daha fazla arıza veriyoruz olduğumuzu test ediyoruz. Hayırlı olsun”diye konuştu.
 
İyilikte Yarışıyorlar
 
“İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor" Projesi kapsamında Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden oluşan proje ekibi, "İyilikte Yarışıyoruz - Ansızın Gelebiliriz" isimli projeyi gerçekleştirdiler. Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan maddi manevi sorunlu öğrencileri tespit etmek, fırsat eşitliğini sağlamak, onları daha yakından tanıyıp gönüllerine dokunmak; bu öğrencilerle okuldaki diğer öğrenciler arasında yardımlaşmaya dair bir farkındalık oluşturmak ve bir nebze de olsa okula ve sosyal hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen iyilik projesi ile ilgili Okul Müdürü Sezgin Özdin; "Kırsal kesimden okulumuza gelen öğrenci sayısının fazla olması, maddi durumu düşük ve aile hayatının sorunlu olması, öğrenci başarılarını ve okula olan ilgiyi düşürmektedir. Bu soruna değinmek, problemi olan öğrencilerin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, kendilerine maddi manevi destek olma fikriyle bu projeye adım attık" dedi
 
 “Olağan depremdir”
 
Dün  Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde 4.1 büyüklüğünde yerin 4.3 kilometre derinliğinden deprem meydana geldi. Deprem bölgede korku yaratırken Trabzon dahil olmak üzere çevre illerden hissedildi.
Deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, meydana gelen depremin bölgede olağan bir deprem olduğunu söyledi. Bektaş, “Kuzey Anadolu fay hattının yan kolunda olan bir deprem ve bu depremler o bölgede olağandır. Otlukbeli bölgesinde nüfus ve yerleşim fazla olmadığı için deprem riski de büyük değildir.” dedi.
 
Çaykara’da Öksüz Dönemi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çaykara İlçe Başkanlığına Savaş Öksüz getirildi. Milliyetçi Hareket Partisi MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz açıklamasında; “ Genel Merkezimiz be düşünüyorsa bizlerde aynısı düşünüyoruz. Çaykarada Çaykaramızın âli menfaatleri doğrultusunda çalışacağız Çaykara’nın menfaatleri doğrultusunda yapıcı ve olumlu bir siyaset izleyeceğiz. Türk Milleti ve Devletimiz için, Çaykaramız  için, fayda sağlayacak her projeyi destekleyeceğiz.  Çaykaranın menfaatleri için siyasi partiler dahil toplumun her kesimi ile yapıcı iş birliğine gidebiliriz. Doğruların yanında yanlışlarında karşısında olacağız. Haktan hakikatten yana tavır alıp haksızlığın karşısında olacağız.  Ne olursa olsun Doğrunun yanında olacağız. Yanlış uygulamaların muhakkak  takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Araklı’ya Yeni Kaymakam
 
Trabzon Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın’dan boşalan Araklı Kaymakamlığına Ankara Bala Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan atandı. İbrahim Halil Şivgan 01 Aralık 2016 Tarih ve 29905 sayılı resmi gazetede yayımlanan kararname ile Bala İlçe Kaymakamlığı’na atanmıştı.
 
Her Şey Daha İyi Bir Eğitim İçin
 
Gümüşhane'de eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi amacıyla ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin okul günlerinde 08.00 ile 18.00 arasında internet kafelere girişi yasaklandı. Gümüşhane Valiliğince yayımlanan genelgede, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" doğrultusunda eğitim ve öğretimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması, geleceğin büyükleri olan çocukların sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürerek gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmalar yapılmasının amaçlandığı belirtildi.
Editör: TE Bilisim