Makine Mühendisi, CHP’nin son seçimdeki milletvekili adayı Ahmet Kaya, kendi elleriyle pişirdiği hamsileri katılımcılara bizzat ikram etti ve ardından da beton helva servisi yaptı.

Kalp Pillerine Siber Saldırı Asılsız

Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, son günlerde kalp pillerine yönelik siber saldırı iddialarını yalanladı ve böyle bir durum yok, bu tamamen uydurma bir haber diye konuştu.

Arsin Kaymakamı Görevde

Arsin Kaymakamlığına atanan Fikret Dağ, göreve başladı. İlçeye gelerek görevine başlayan Dağ, Arsin‘e atanmaktan ve burada görev yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Ümit etmekteyim ki ilçemize, ülkemize ve bizlere hayırlı olur. Bu arada daha önce ilçemizde görev yapmış kaymakamlarımıza teşekkür ediyor, tüm Arsinli hemşehrilerime sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Aslan’ın İşyeri Pasta Doldu

Trabzon’un sevilen iş adamı ve Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan 38 yaşına girdi. Aslan’ın doğum gününü unutmayan dostları işyerinde kendisini ziyaret etti. Aslan’ı, Ak Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi, İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu’nun yanı sıra çok sayıda dostu işyerinde ziyaret etti ve pasta kesti. Hatta Aslan’ın arkadaşları, “Hiç göstermiyorsun, genç kalmanın sırrı nedir? Aynı 28’lik gibisin” yorumunda da bulundu. Aslan işyerine gelerek, arayarak ve mesaj atarak doğum gününü kutlayan herkese teşekkür etti.  

Balta’dan Bektaş’a Geçmiş Olsun

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi İşadamı Metin Ali Karadeniz ve beraberindekilerle birlikte geçtiğimiz günlerde Arsin OSB’deki fabrikasında yangın çıkan Alper Bektaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Giresun’a Araklılı Müdür

Trabzon Araklı Yeşilyurt’tan Muhammet Demiray Giresun Güce İlçesine Emniyet Amiri olarak atandı. Muhammet Demiray 1988 yılında Trabzon’da doğdu. Yeşilyurt İlkokulunda Yılmaz Çebi Ortaokulu ve Araklı Saffet Çebi Lisesi Mezunu. 2008, 2012 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu. 2015 yılında Erzincan’da kısa Dönem Askerliğini ifşa etti. 

2016 yılında Polis Akademisi bünyesindeki PAEM biriminde 1 yıllık eğitim aldıktan sonra Giresun Çınarlar merkezinde Komiser yardımcısı olarak göreve başladı. 2017 yılı itibariyle Giresun Güce Emniyet Amiri olarak görevini sürdürüyor. 

Eroğlu’nun Sürmene Twiti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Sürmene'de önceki gece meydana gelen Orman Yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Twitter'dan Sürmene etiketiyle yaptığı paylaşımlarda, "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. 

Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Trabzon’un Teog Başarısı

23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan TEOG 1. Dönem Ortak Sınavlarının sonuçları yayımlandı. Sonuçların açıklanması ile yapılan değerlendirmede Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütün derslerde Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. 

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Trabzon ili Türkçe dersinde 4 puan, Matematik dersinde 4 puan, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 4 puan, İngilizce dersinde 4 puan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 5 puan, Fen Bilimleri dersinde de 6 puan Türkiye ortalamasının üzerinde yer alarak geçen yıla göre başarısını daha da arttırmıştır. 

Son üç yıldır yapılan çok ciddi çalışmalar sonucunda her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde sonuçlar elde eden Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl ki başarısı eğitim camiasında büyük bir memnuniyet oluşturdu. Geçen yıl ki 2015-2016 TEOG 1. Dönem Ortak Sınavlarında Türkiye ortalamasının 3,84 üzerinde olan Trabzon, bu yıl Türkiye ortalamasının 4,66 puan üzerine çıkarak başarısını devam ettirmiştir.

Soba’ya Yeni Görev

Rize Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Rize Ticaret Borsası Ürün Borsası Koordinatörü İsmail Soba, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’da boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine atandı. Soba’nın bu önemli göreve atandığına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan ve Resmî Gazete'de yayınlanan atamada, “Açık bulunan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, İsmail Hakkı Soba’nın atanması 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 ve 8inci maddeleri gereğince uygun görülmüştür. Bu kararı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür." ifadelerine yer verildi. Soba,  ayrıca geçmiş yıllarda da Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla sürdürmüştü.
Editör: TE Bilisim