Meclisteki odalar  sekreterya ve milletvekili odalarından oluşuyor. Geçmişe nazaran biraz daha ferah. Kaya’nın odasına girdiğinde Trabzonspor forması asılı. Ahmet Kaya/61. O nedenle CHP’de Fener, Beşiktaş ve Galatasaraylı çok milletvekili var. Hepsi Kaya ile hesaplı konuşuyor. Zira 1996, 2005 ve2011 yıllarında Türk futbolunun Trabzonspor’a 3 şampiyonluk borcu var.
 
Makaslar Da Taşındı!
 
Yıllardır Ankara’ya gider geliriz. Havasını soluruz. Güçlü ve koltuğunu dolduran Danışman var. Ufuk Hacıahmetoğlu. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın adeta kolu kanadı. Hazine Bakanlığında odasına girdik, hemen sağında çerçeveltilmiş Makaslar dikkatimizi çekti. O makaslar Enerji Bakanlığından Hazine’ye taşınmış. Sayın Bakan Berat Albayrak’ın Enerji bakanlığında açtığı tesislerin kurdelalarını kesen makaslar. Sayıları bir hayli fazla. Şimdi hedef Hazine ve Maliye. Ankara’da konuşulan şu, 1 yıl içinde ekonominin rayına gireceği.
 
Yeniden Hacısalihoğlu
 
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkan Yardımcılığı'na Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yeniden getirildi.
 
TTSO'dan yapılan açıklamada, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun, yeniden ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği belirtildi.  ICC Türkiye Milli Komitesi'nin 64. Genel Kurul Toplantısı'nda yeni yönetim kurulunun da belirlendiği vurgulanan açıklamada, "ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanlığını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu sürdürürken, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da yeniden Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu." ifadesi kullanıldı.
 
 “Milliyetçi Hareket Partisinde Özlenen Tablo”
 
Milliyetçi Hareket Partisi danışma ekibini oluşturdu. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım yaptığı Açıklamada, “MHP geçmişten gelen birikimlerine, bilgi ve tecrübelerine gerek duyduğu her büyüğünün fikirlerine değer verir. Buna gerek duyduğunda, danışma ekipleri oluşturacak ve en iyisinin yapmaya özen gösterecektir. Bu dönemde İl Başkanlığı ilk danışma ekibini oluşturmuştur. Liste şu şekilde; Keleş Hacısalihoğlu, Ekrem Akgün, Ali Şan Bayram, Ömer Adnan Ertem, Emirhan Seçkin, Süleyman Tomaç, Mihmail Çakmak, Turan Altuncu, İsmail Bayar” dedi.
 
KTÜ Kritik Toplantıya Gidiyor
 
2019 Yılı yatırım programı üniversiteler yatırım görüşme takvimi yayınlandı.  Her sene üniversiteler için gerekli olan ödeneğin ayrılması için yapılan görüşme tarihi belli oldu.  2019 yatırım programında ihtiyaçları için ödenek bekleyen üniversite yönetimleri çalışmalarını yapıp T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunacaklar. Geçen sene 12 Milyon 600 TL ödenek alan Karadeniz Teknik Üniversitesi 10 Ağustos tarihinde 14.00’de başkanlıkta görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmede KTÜ’nün yeni yapılacak olan yatırımlar için ve yapımına devam eden projeler için ödenek talep etmesi bekleniyor.
 
Dilaveroğlu’na Geçmiş Olsun
 
Yomra Belediye Meclis Üyesi Hasan Dilaveroğlu’nun oğlu Zekeriya Dilaveroğlu(32)yaralandı. İlk olarak Of Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dilaveroğlu yapılan müdahalenin ardından Kaşüstü Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi. Öte yandan kaza haberini alan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Of Devlet Hastanesine giderek Dilaveroğlu’nun durumu ile yakından ilgilendi.
 
Kuru Çay Satışlarında Artış Yaşandı
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR’un kuru çay satışlarında geçen yıla göre artış yaşandığını belirtti. Alim, Ziraat Çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında didi soğuk çay distribütörlüğünün Çaytaş'tan Çaykur'a alındığını belirterek, "Kuru çay satışlarımız geçen yıl bu zamanlar 43 bin 800 tondu bu sene 47 bin 100 ton civarındadır. Didi satışlarımız geçen yıl bu zamanlar 69 milyon litreydi. Bu sene 64 milyon litredeyiz. Biraz düşüş var. Bu düşüşün nedeni de biliyorsunuz. Komple didi’nin distribütörlüğü Çaytaş’a aitti. Çaytaş üzerinden distribütörlüğü kaldırıp Çaykur’a alınca bazı sıkıntılar oldu. O sıkıntılar nedeniyle didi’nin satışında az da olsa bir düşüş var. Ancak yıl sonunda geçen senenin hedefine belki de daha yukarısına çıkmış olacağız.” diye konuştu.
 
Muhtarlar İspanya Yolcusu
 
Artvin'den 5 muhtar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen yurt dışı gezileri projesi kapsamında İspanya'ya gidecek. Yurt dışına gitmeden önce Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret eden muhtarlar, devletin kendilerine sunduğu bu imkandan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Doğanay da muhtarlara seyahat öncesi nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, İspanya'dan güzel tecrübelerle ayrılmalarını ve kazasız belasız gidip dönmeleri temennisinde bulundu. Artvinli muhtarlar, 31 Temmuz - 2 Ağustos tarihlerinde ülke çapından kafileye dahil olacak ve İspanya'nın Endülüs bölgesinde çeşitli temaslarda bulunarak, tarihi ve turistik yerleri gezecek.
Editör: TE Bilisim